Διεθνείς διαστάσεις στην είδηση για «απειλή Grexit» από το Inside World Football

Διεθνείς διαστάσεις στην είδηση για «απειλή Grexit» από το Inside World Football

H έγκριτη ιστοσελίδα Insideworldfootball, αναλύει τα γεγονότα που μας έφεραν απέναντι στο Grexit στέκεται στην επιστολή Χούμπελ αλλά και εκτιμά πως στην Ελλάδα δεν έχουμε κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος. Και του... κινδύνου.

Το γνωστό διεθνές site Inside World Football με λεπτομερές ρεπορτάζ του όχι μόνο μεταφέρει σε… διεθνή κλίμακα την νέα απειλή Grexit αλλά και μεταδίδει με όλες τις λεπτομέρειες για το πως φτάσαμε ως εδώ. Ο Paul Nicholson στο κείμενο του με τίτλο «Οι Αξιωματούχοι της FIFA, ζητούν από το Συμβούλιο να αποβάλει την ΕΠΟ άμεσα» κάνει λόγο για την επιστολή του Χέρμπερτ Χούμπελ προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ομοσπονδιών της FIFA που εισηγείται την… αποβολή του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Την διαγραφή του από το μητρώο της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Αναφέρει αναλυτικά όσα έγιναν στην Τούμπα με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Σαββίδη, για την τιμωρία του ΠΑΟΚ και την απώλεια του φετινού τίτλου. Εκτιμά όμως και κάτι ακόμη: Ότι ούτε ο Δικέφαλος ούτε η ΕΠΟ έχουν καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης. Τον αληθινό κίνδυνο Grexit!

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο άρθρο του Paul Nicholson στο insideworldfootball.com:

«29 Μαρτίου: Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA έχει κάνει αρκετά πράγματα. Συγκροτήθηκε τον Ιούλιο του 2017 για την παρακολούθηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) αλλά τώρα ζητά την αποπομπή της, άμεσα.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ομοσπονδιών Μελών της FIFA, Αχμάτ Αχμάντ, ο Χέρμπερτ Χούμπελ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, επισήμανε: «Με λύπη και δρώντας ανεξάρτητα από το αν η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού για αναστολή του πρωταθλήματος άρθηκε, η Επιτροπή Παρακολούθησης είναι της άποψης ότι η σημερινή κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου με τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια βίας, δεν επιτρέπει στην ΕΠΟ να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών πρωταθλημάτων».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή Παρακολούθησης προτρέπει την Επιτροπή των Ενώσεων Μελών της FIFA να αναλύσει χωρίς καθυστέρηση την τρέχουσα κατάσταση της ΕΠΟ και να παραπέμψει την υπόθεση στο Συμβούλιο της FIFA για εξέταση. Η Επιτροπή Παρακολούθησης συνιστά ομόφωνα την αναστολή της ιδιότητας μέλους στη FIFA για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η επιστολή αναφέρεται στην ένοπλη εισβολή στον αγωνιστικό χώρο του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, στο τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στις 12 Μαρτίου, που οδήγησε στην αναστολή του ελληνικού πρωταθλήματος, τονίζοντας ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που η ελληνική Superleague «έχει ανασταλεί για λόγους βίας».

Η Επιτροπή Παρακολούθησης επισημαίνει επίσης ότι ο νικητής της σεζόν 2017/18 «θα αποφασιστεί στα δικαστήρια και όχι στο γήπεδο».

Σύμφωνα με την Επιστολή έχει απαγορευτεί η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη από όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου για τρία χρόνια και του έχει επίσης επιβληθεί πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ από την ελληνική Superleague, ενώ στον ΠΑΟΚ έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί και του έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 63.000 ευρώ, τελειώνοντας τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα αγωνιστεί επίσης στα επόμενα τρία παιχνίδια εντός έδρας, κεκλεισμένων των θυρών και θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν με μείον δύο βαθμούς. Οι έτεροι διεκδικητές του τίτλου, η ΑΕΚ, έχει κερδίσει με 3-0 τη νίκη για το αναβληθέν παιχνίδι, το οποίο ήταν 0-0 όταν ο Σαββίδης, ένας επιχειρηματίας που γεννήθηκε στη Γεωργία και έχει διατελέσει και βουλευτής του ρωσικού κοινοβουλίου, ανέλαβε δράση.

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί το Σάββατο. Ο ΠΑΟΚ ανέφερε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της κύρωσης την οποία χαρακτήρισε ως «σκληρή» και αποδόθηκε «υπό την πίεση μιας συντονισμένης καταιγίδας μέσων ενημέρωσης εναντίον του ΠΑΟΚ».

Ο ΠΑΟΚ αρνείται να αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η FIFA μοιάζει πιθανό τώρα να ασκήσει τη δύναμή της για να αναγκάσει τόσο τον ίδιο όσο και την ΕΠΟ να το συνειδητοποιήσουν!»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ