Το10.gr αποκαλύπτει και αναλύει τις εξελίξεις για το Grexit

Το10.gr αποκαλύπτει και αναλύει τις εξελίξεις για το Grexit

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του10.gr για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και το ενδεχόμενο Grexit, μετά την σχετική εισήγηση του Χέρμπερτ Χούμπελ στην FIFA.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έπιασε… πάτο με την εισήγηση του Επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ Χέρμπερτ Χούμπελ για διαγραφή της Ομοσπονδίας από μέλος της FIFA (χωρίς αναστολή παρά τις διαρροές που υπήρχαν), μετά τα τραγελαφικά γεγονότα που συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας, με την είσοδο του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο. Η εισήγηση μοιράστηκε στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που συνεδρίασαν το πρωί της Πέμπτης (29/3).

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα;

Το 10.gr αναλύει τις εξελίξεις και σας παρουσιάζει τις επόμενες κινήσεις:

– Ο φάκελος του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ήδη στα χέρια της Επιτροπής Ομοσπονδιών μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της FIFA. Είναι η Επιτροπή που έχει ορίσει την Επιτροπή Παρακολούθησης στην ΕΠΟ, τον Χέρμπερ Χούμπελ δηλαδή και αυτό έχει σημασία γιατί η εισήγηση του για τιμωρία είναι δεσμευτική. Το πότε θα βγει η απόφαση είναι το θέμα.

– Η Επιτροπή Ομοσπονδιών μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της FIFA, ο πρόεδρος της κ. Αχμάντ ουσιαστικά δηλαδή, θα αποφανθεί αν το θέμα θα απασχολήσει την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων ή την ολομέλεια της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Στην περίπτωση που επιληφθεί η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, η τιμωρία που θα επιβληθεί θα είναι άμεση, αν αναλάβει η Ολομέλεια, η επόμενη  συνεδρίαση θα γίνει τον Ιούλιο, οπότε υπάρχει χρόνος.

Το γεγονός ότι στην εισήγηση του Χούμπελ προτρέπεται η Επιτροπή Ομοσπονδιών Μελών της FIFA «να αναλύσει χωρίς καθυστέρηση την τρέχουσα κατάσταση στην ΕΠΟ» και ότι εισηγείται  «την άμεση αναστολή της ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ από τη FIFA» θεωρείται οιωνός ότι ο φάκελος πάει στη συνέχεια στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων.

Η Ομοσπονδία δηλαδή, με την οποία στη FIFA «βράζουν» και θεωρούν ότι μέχρι τώρα δεν έχει αναλάβει… δράση, θα πρέπει να «τρέξει» την αλλαγή των κανόνων (γιατί υπάρχουν και κανόνες που υφίστανται αλλά δεν εφαρμόζονται) και εννοείται ότι θα πρέπει άμεσα να τελειώσουν οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα πειθαρχικά όργανα.

Αν η υπόθεση καταλήξει στην ολομέλεια της FIFA, που το πιθανότερο είναι να συνεδριάσει τον ερχόμενο Ιούνιο, η ΕΠΟ έχει τη δυνατότητα να κάνει τις κινήσεις που χρειάζονται για να αλλάξει το κλίμα.

Εννοείται ότι θα έχουν εκδοθεί οι πειθαρχικές αποφάσεις για το πρωτάθλημα αν και ο Χούμπελ στην εισήγηση του ρίχνει το καρφί του λέγοντας ότι… «πιστεύουμε ότι στο τέλος του πρωταθλήματος πολλές υποθέσεις θα συνεχίσουν να εκκρεμούν και ότι ο νικητής του ελληνικού πρωταθλήματος θα αποφασιστεί στα δικαστήρια και όχι στον αγωνιστικό χώρο».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ