Οταν η «γραμματική διατύπωση» δεν ενοχλούσε τον κ. Σκουτέρη!

Οταν η «γραμματική διατύπωση» δεν ενοχλούσε τον κ. Σκουτέρη!

Ο ίδιος δικαστής, σε παρόμοια υπόθεση με το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, 2,5 χρόνια πριν, είχε τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό σημειώνοντας πως: «Και εάν είχε ξεκινήσει ο αγώνας θεωρείται ως διακοπή και εάν δεν ξεκινήσει έχει τις ίδιες συνέπειες σαν να είχε διακοπεί»!

Χρειάστηκαν δύο εβδομάδες στον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων Δημήτρη Σκουτέρη  για να κάνει παιχνίδι με τις λέξεις ώστε να βγάλει μία απόφαση – πραξικόπημα, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ΠΑΟΚ ώστε να γλυτώσει ο «Δικέφαλος» του βορρά την αφαίρεση των τριών βαθμών που του είχε επιβληθεί (ορθά) πρωτόδικα, για τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία και τη διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Όπως ενημερωθήκατε από to10.gr, που αποκάλυψε ολόκληρο το σκεπτικό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων έκανε έναν απίστευτο διαχωρισμό τον οποίο στήριξε στην γραμματική διατύπωση του άρθρου 15 του πειθαρχικού κώδικα και υποστήριξε ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών γιατί ο αγώνας δεν διεκόπη όπως «απαιτούσε» το άρθρο 15, παράγραφος 3ε, στοιχείο 2 αλλά απλά δεν άρχισε.

«Από τη γραμματική διατύπωση της διατάξεως του άρθρου 15 πργ. 3 περ. ε’ του Π.Κ. συνάγεται με σαφήνεια ότι οι επιπρόσθετες (πέραν της χρηματικής ποινής) κυρώσεις επιβάλλονται μόνον σε περιπτώσεις που «υπάρξει οριστική διακοπή αγώνα». Ο όρος «οριστική διακοπή του αγώνα» σημαίνει μη συνέχιση αγώνα ο οποίος άρχισε. Αντίθετα μη έναρξη αγώνα σημαίνει αγώνας που δεν άρχισε» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση.

Τι έλεγε όμως, ο Δημήτρης Σκουτέρης πριν από 2.5 χρόνια;

Ο Παναθηναϊκός με την 353/30.11.2015 απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Super League, είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών, 190.000 ευρώ πρόστιμο, τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των Θυρών  και απώλεια του αγώνα στα χαρτιά με τον Ολυμπιακό, για τη φωτοβολίδα που είχε χτυπήσει τον Φινμπόγκασον, 1.5 ώρα πριν από τη σέντρα, στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Το παιχνίδι και τότε δεν είχε αρχίσει με απόφαση του διαιτητή Ανδρέα Παππά, περίπτωση δηλαδή παρόμοια με αυτή του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Οι «πράσινοι» είχαν προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων η οποία με πρόεδρο και εισηγητή τον Δημήτρη Σκουτέρη, με την υπ’ αριθμόν 92/2015 απόφαση είχε απορρίψει την έφεση του Παναθηναϊκού (!!!).

Δύο παρόμοιες περιπτώσεις, δύο διαφορετικές αποφάσεις, δύο μέτρα, και δύο σταθμά από τον Πρωτοδίκη Δημήτρη Σκουτέρη, που τότε δεν είχε επικαλεστεί καμία γραμματική διατύπωση και είχε κάνει δεκτό το σκεπτικό του Σπυρίδωνα Καποδίστρια, αθλητικού δικαστή της Super League που επί της ουσίας, είχε θεωρήσει ότι μη έναρξη του αγώνα ισοδυναμεί με διακοπή και είχε κατακυρώσει τον αγώνα στον Ολυμπιακό (η αφαίρεση των τριών βαθμών είχε επιβληθεί για εκτεταμένα επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα).

Το σκεπτικό ήταν πλήρης αντιγραφή της πρωτόδικης απόφασης (για την ακρίβεια ήταν δύο σελίδες μικρότερο, 40 έναντι 42), και με απλά λόγια έλεγε ότι και αν είχε ξεκινήσει ο αγώνας θεωρείται ως διακοπή και αν δεν ξεκινήσει έχει τις ίδιες συνέπειες σα να είχε διακοπεί. Τότε με το σκεπτικό 40 σελίδων, ο Δημήτρης Σκουτέρης, ως πρόεδρος και εισηγητής είχε απορρίψει την έφεση του Παναθηναϊκού. Τώρα, όμως, πήρε διαφορετική απόφαση, αποκλειστικά και μόνο για να σβήσει την αφαίρεση των τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ.

Η εξυγίανση σε όλο της το μεγαλείο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ