Έκτακτο: Ξηλώθηκε ο Κουκουλάκης απο την ΚΕΔ

Έκτακτο: Ξηλώθηκε ο Κουκουλάκης απο την ΚΕΔ

Λεπτομέρειες σε λίγο

Άρχισε το ξήλωμα της ΚΕΔ κατόπιν εντολής της FIFA και της UEFA. Πριν από λίγο η ΕΠΟ της «εξυγίανσης» ανακοίνωσε την… μετάθεση του Μιχάλη Κουκουλάκη στο VAR (που ακόμη δεν υπάρχει) και την τοποθέτηση αντ αυτού στην ΚΕΔ του Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν.
Ο συγκεκριμένος είναι επιλογή του Μέλο Περέιρα και είναι ο πρώτος από τους «δύο ξένους» που στέλνουν στην Ελλάδα οι διεθνείς ομοσπονδίες για να συμμαζέψουν τα… ασυμμάζευτα της φετινής διαιτησίας.

Θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και η αντικατάσταση του Σταύρου Τριτσώνη που μαζί με τον Κουκουλάκη επί της ουσίας όλον αυτόν τον καιρό ήταν υπεύθυνοι για τους «ορισμούς» της διαιτησίας. Οι δύο τους ήταν που… έτρεχαν την εξυγίανση, με μισθούς ύψους 12.500 ευρώ (τους οποίους βεβαίως και θα διατηρήσουν). Οι δύο τους με τον Περέιρα να κοιτάζει. Ο Μαρίν δεν θα πληρώνεται από την ΕΠΟ, αλλά από την UEFA η οποία παίρνει πλέον πάνω της, την υπόθεση διαιτησία. Τώρα όμως που ήδη είναι αργά μιας και για παράδειγμα τον Ολυμπιακό ήδη η «εξυγίανση» τον περιποιήθηκε σε τέτοιο βαθμό που τον έριξε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τώρα είναι αργά που η ΑΕΛ ένιωσε την… πριονοκορδέλα των διαιτητών στον ημιτελικό που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Λάρισα με την ΑΕΚ. Ένα βιβλίο αδικίες για τους… πολλούς της Σούπερ Λιγκ. Ένα βιβλίο προνόμια για τους δύο Χαλίφηδες του ποδοσφαίρου μας. Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της ΕΠΟ στη νέα εποχή. Στην περίοδο της… «εξυγίανσης».

To10.gr ήταν που είχε αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα με την αλλαγή της ΚΕΔ από την πρώτη στιγμή. Από την εποχή που ο τοποτηρητής της UEFA ήρθε στην Αθήνα για να ανακοινώσει στην ΕΠΟ, ότι τέλος αυτή απ τους ρέφερι, και η ομοσπονδία μοίραζε στους δημοσιογράφους ότι ο Λάκοβιτς ήρθε για να τις δώσει συγχαρητήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ που… μεταθέτει τον Κουκουλάκη:

«Σε συνέχεια της σχετικής σύστασης από την Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA την 1η Φεβρουαρίου 2018, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. κ. Βίτορ Μανουέλ Μέλο Περέιρα αποφάσισε σήμερα τα εξής.

– Ορίζει τον κ. Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν ως νέο μέλος της ΚΕΔ, με άμεση ισχύ. Οκ. Φερνάντεζ Μαρίν, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Μιχάλη Κουκουλάκη, θα έχει την συν-υπευθυνότητα για τον ορισμό των διαιτητών και των αξιωματούχων αγώνων για όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και το Κύπελλο Ελλάδος.

– Διορίζει τον κ. Μιχάλη Κουκουλάκη ως αποκλειστικό υπεύθυνο με αρμοδιότητα να υλοποιήσει και να εξασφαλίσει την ενδεδειγμένη εφαρμογή του VAR στην Ελλάδα, επίσης με άμεση ισχύ. Θα λειτουργεί αποκλειστικά ως Συντονιστής της ΕΠΟ, του Ελληνικού Κράτους και της FIFA.

Επιπλέον, σχετικά με τις παραπάνω συστάσεις, ο πρόεδρος της ΚΕΔ συζήτησε και συμφώνησε με την UEFA ότι η τελευταία θα αναλάβει το επιπρόσθετο κόστος (μισθός και λοιπά έξοδα) που αφορούν τη σύμβαση του κ. Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔ εξετάζει περεταίρω την πιθανότητα ορισμού ενός επιπλέον αλλοδαπού μέλους στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ».

ΥΓ. Φιλική συμβουλή προς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Μαζί με το ποδόσφαιρο μην αλλάξετε και την γραμματική, δεν σας φταίει κάτι. Το «περεταίρω» είναι μάλλον… της εξυγίανσης!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ