Αλέξανδρος Κατσικογιάννης: Έργα και ημέρες

Αλέξανδρος Κατσικογιάννης: Έργα και ημέρες

Τι κοινό έχουν ο Πανιώνιος, ο Φωστήρας, η Λαμία και ο Ολυμπιακός; Όλοι βράζουν με τον ρέφερι από την Ήπειρο με τον απότομο χαρακτήρα.

Αλέξανδρος Κατσικογιάννης, λοιπόν, ετών 33.

Ο ρέφερι από την Ήπειρο που ανέβηκε στην Super League την περσινή περίοδο αντί να βρίσκεται σπίτι του, αφού κατά το παρελθόν έχει προκαλέσει με τον χαρακτήρα του. Και δεν ήταν μία και δύο τα παραπτώματα του αλλά τέσσερα, συμπεριλαμβανομένου του περιστατικού με τον Μάριν στον αγώνα του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Ολυμπιακό. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δηλαδή, παύει να είναι σύμπτωση.

Ο 33χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής επιχείρησης, που όπως και οι Παπαπετρου, Βάτσιος, Μάνταλος, Αρετοπουλος, θέλουν να προσφέρουν… εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι γιος του παλιού διαιτητή Βασίλη Κατσικογιάννη που στις αρχές της δεκαετίας του 90 είχε παίξει μέχρι και Α’ Εθνική.

Όσοι τον ξέρουν συμφωνούν σε δύο πράγματα: ότι είναι πολύ καλός διαιτητής και αθλητής (δεν το έδειξε στον αγώνα της Ριζούπολης) και ότι έχει απότομο χαρακτήρα. Υπερβολικά απότομο χαρακτήρα. Αυτό το έδειξε.

Οι καταγγελίες πολλές. Εκτός από τον Ολυμπιακό είχε προηγηθεί η Λαμία, ο Φωστήρας και ο Πανιώνιος αλλά οι υπεύθυνοι της ΚΕΔ αντί να τον στείλουν σπίτι του, τον ανέβασαν στη Super League. Το μόνο που λείπει είναι να τον δούμε και διεθνή.

Το10.gr έψαξε και βρήκε ορισμένα κατορθώματα του Ηπειρώτη ρέφερι που… μυρίζουν εξυγίανση

«Μαλ… Ματάισεν…»

Αγωνιστική περίοδος 2013-2014, πλέι οφ, 13 Απριλίου. Αγώνας ανάμεσα στον Αιγινιακό και τον Φωστήρα.

Ο πρώην τεχνικός της ομάδας του Ταύρου Τζάκι Ματάισεν στη συνέντευξη Τύπου είχε καταγγείλει ότι ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης τον είχε αποκαλέσει «μαλάκα…».

«Έχω πολλά παράπονα από τον διαιτητή. Ο αντίπαλος δε χρειαζόταν τη βοήθειά του. Σε μία φάση του είπα ότι δεν είναι φάουλ, αυτός με αποκάλεσε μαλ…! Επειδή είμαι ξένος και δεν γνωρίζω πολύ καλά ελληνικά τον ρώτησα και μου απάντησε «χέστηκα». Δεν πρέπει να βοηθούν τους αντιπάλους» είχε πει ο Βέλγος προπονητής.

Τα ψέματα στη Λαμία

Αγωνιστική περίοδος 2014-15, 18η αγωνιστική Football League, Βόρειος όμιλος. Πιερικός – Λαμία 0-0.

Όπως είχε καταγγείλει η ομάδα της Φθιώτιδας, ο Κατσικογιάννης ισχυρίστηκε ψευδώς ότι τον έβρισε ο ποδοσφαιριστής της, Χουσεΐν Μουμίν ενώ επίσης ψευδώς, είχε ενημέρωσε τον γενικό αρχηγό για το τι θα γράψει στο φύλλο αγώνα ενώ είχε απαγορεύσει να τον πλησιάσουν.

Οι δηλώσεις που είχε κάνει ο πρόεδρος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ήταν… καταπέλτης. «Ο διαιτητής της αναμέτρησης ό,τι δεν κατάφερε να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο το έκανε εκτός αυτού. Έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ο παίκτης μας Χουσεΐν Μουμίν αναφέρθηκε σ’ αυτόν με αισχρά λόγια κατά της οικογένειάς του και κατά των παιδιών του. Καλώ όποιος είναι υπεύθυνος, ο Εισαγγελέας, να ανοίξει το κινητό του για να δούμε με ποιον μίλησε και ποιος τον μανατζάρει» είχε πει το αφεντικό της ομάδας της Φθιώτιδας και είχε καλέσει την ΕΠΟ να πάρει θέση. Στην Ομοσπονδία ακόμη παίρνουν θέση, όπως πήραν και για τα γεγονότα  στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Ούτε λέξη δηλαδή.

Παπαϊωάννου: «Έγραψε ότι ήθελε…»

«Ο γενικός αρχηγός μας δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον διαιτητή και απωθήθηκε βίαια με δόλο. Ο διαιτητής του είπε μακριά ότι όλα είναι εντάξει και το μόνο που θα γράψει μετά το τέλος του παιχνιδιού είναι η κίτρινη στον Ρεπετσά. Μετά συμπλήρωσε ο ίδιος ό,τι ήθελε. Έτσι, την ώρα που παίζουμε αγώνα την Τετάρτη έρχεται το φύλλο αγώνα και η τιμωρία του Μουμίν. Θα ντρεπόμουν να είμαι στη θέση του και να σφυρίζω, θα κρέμαγα τη σφυρίχτρα και θα άλλαζα επάγγελμα» είχε προσθέσει ο Πανουργιάς Παπαιωάννου. Τα σχόλια δικά σας.

«Μη χτυπιέστε, ο ΠΑΣ θα βγει Ευρώπη…»

Αγωνιστική περίοδος 2016-17, ο Κατσικογιάννης μόλις έχει προβιβαστεί στη μεγάλη κατηγορία. 28/1/2017 Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος 1-1, η καταγγελία από την ομάδα της Νέας Σμύρνης προκαλεί σοκ αλλά η ΠΔΕ που μόλις έχει αναλάβει δεν συγκινήθηκε.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης προσπαθεί να βγει Ευρώπη αλλά ο Κατσικογιάννης έχει αντίθετη άποψη. Και το λέει μάλιστα!!!

«Μη χτυπιέστε, Ευρώπη θα βγουν τα Γιάννενα» καταγγέλουν οι του Πανιώνιου ότι είπε ο ρέφερι από την Ήπειρο στον Κόρμπο στο 43ο λεπτό.

Στην πειθαρχική επιτροπή της Super League είχε καταθέσει ο ίδιος ο παίκτης της ομάδας της Νέας Σμύρνης ο οποίος υποστήριξε ότι είπε στον διαιτητή… «σε παρακαλώ παίξε μας 50-50 και άφησε μας να διεκδικήσουμε την δεύτερη θέση. Είμαστε κι εμείς ποδοσφαιριστές. Μην μας κόβεις τα φτερά μας να παίξουμε Ευρώπη» και πήρε την απάντηση «Τι ώρα; Τα Γιάννενα θα βγουν».

«Έχει συγκεκριμένη εντολή και το λέω υπεύθυνα αυτό. Το έχει αποδείξει διότι είναι διαιτητής της β’ κατηγορίας, δεν τον έχουν ανεβάσει στην α’, απλά διαιτητεύει κάποια παιχνίδια» είχε πει ο γενικός διευθυντής του Πανιωνίου Νίκος Ζαμάνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ