Champions League : Ρεκόρ παραγωγικότητας στους ομίλους

Champions League : Ρεκόρ παραγωγικότητας στους ομίλους

Εφτάρες, εξάρες, πεντάρες, απ' όλα είχε ο μπαξές. Ασταμάτητοι ήταν φέτος οι παίκτες στο Champions League, θέτοντας νέο ρεκόρ παραγωγικότητας στους ομίλους. To10.gr καταγράφει.

Όμιλοι Champions League ή καλύτερα πανδαισία γκολ και θεάματος;

Όπως και να ‘χει, οι παίκτες που συμμετείχαν στην πέμπτη πράξη (μετά τους τρεις προκριματικούς γύρους και τα play-off) της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης εφέτος, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Του λόγου το αληθές αποδεικνύει ο αριθμός των τερμάτων που πέτυχαν: 306 γκολ σημειώθηκαν στους 96 αγώνες των οκτώ ομίλων, θέτοντας έτσι νέο ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά την «ανατομία» των γκολ στους ομίλους…

1ος όμιλος – 32 γκολ: 12 η πρώτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 11 η δεύτερη Βασιλεία, 8 η τρίτη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 1 η τέταρτη Μπενφίκα.

2ος όμιλος – 45 γκολ: 25 η πρώτη Παρί Σεν Ζερμέν, 13 η δεύτερη Μπάγερν Μονάχου, 5 η τρίτη Σέλτικ, 2 η τέταρτη Άντερλεχτ.

3ος όμιλος – 32 γκολ: 16 η δεύτερη Τσέλσι, 9 η πρώτη Ρόμα, 5 η τρίτη Ατλέτικο Μαδρίτης, 2 η τέταρτη Καραμπάκ.

4ος όμιλος – 28 γκολ: 9 η πρώτη Μπαρτσελόνα, 8 η τρίτη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, 7 η δεύτερη Γιουβέντους, 4 ο τέταρτος Ολυμπιακός.

5ος όμιλος – 47 γκολ: 23 η πρώτη Λίβερπουλ, 12 η δεύτερη Σεβίλλη, 9 η τρίτη Σπαρτάκ Μόσχας, 3 η τέταρτη Μάριμπορ.

6ος όμιλος – 39 γκολ: 14 η πρώτη Μάντσεστερ Σίτι, 11 η τρίτη Νάπολι, 9 η δεύτερη Σαχτάρ Ντόνετσκ, 5 η τέταρτη Φέγενορντ.

7ος όμιλος – 42 γκολ: 15 η δεύτερη Πόρτο, 11 η πρώτη Μπεσίκτας, 10 η τρίτη Λειψία, 6 η τέταρτη Μονακό.

8ος όμιλος – 41 γκολ: 17 η δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, 15 η πρώτη Τότεναμ, 7 η τρίτη Μπορούσια Ντόρτμουντ, 2 ο τέταρτος ΑΠΟΕΛ.

… αλλά και τον πίνακα τον σκόρερ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής με 9 γκολ και πέντε παίκτες να ακολουθούν με 6 γκολ έκαστος.

9 γκολ: Κριστιάνο Ρονάλντο

6 γκολ: Νεϊμάρ, Φιρμίνο, Κέιν, Καβάνι, Μπεν Γιεντέρ

5 γκολ: Αμπουμακάρ, Κουτίνιο, Σαλάχ

4 γκολ: Εμπαμπέ, Τοσούν, Ομπερλίν, Αουμπαμεγιάνγκ, Ταλίσκα, Λουκάκου, Στέρλινγκ

3 γκολ: Αζάρ, Τζέκο, Κουρζάβα, Τολίσο, Μανέ, Μέσι, Ράσφορντ, Λεβαντόφσκι, Φαλκάο, Αγουέρο, Στόουνς, Ινσίνιε, Βέρνερ, Μπερνάρντ, Σον

2 γκολ: Μέρτενς, Γουίλιαν, Ντέλε Άλι, Φερέιρα, Γκριεζμάν, Μάρλος, Βεράτι, Πρόμες, Κίμιχ, Βιτίνιο, Μπάμπελ, Λανγκ, Μπενζεμά, Ζεσούς, Ελ Σαραουΐ, Φόρσμπεργκ, Ζιελίνσκι, Περότι, Γιόργκενσεν, Μάντζουκιτς, Ποτέ, Ζε Λουίς, Σέζαρ, Φελίπε Πάρντο, Ντοστ

Τα υπόλοιπα 123 γκολ έχουν επιτευχθεί από ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ, είτε στην σωστή εστία, είτε όχι. Ας ελπίσουμε η συνέχεια να είναι ανάλογη και στα νοκ αουτ της διοργάνωσης, με την κλήρωση να διεξάγεται το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12) και να βγάζει πολύ ενδιαφέροντα ζευγάρια.

https://www.youtube.com/watch?v=wPzHvGRYcgA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ