Champions League : Κληρώνει για τους 16

Champions League : Κληρώνει για τους 16

Η κλήρωση της πρώτης νοκ-άουτ φάσης του Champions League θα διεξαχθεί σήμερα στις 13:00 και πιθανότατα θα έχουμε σούπερ ντέρμπι.

Η φάση των ομίλων του Champions League ανήκει πια στο παρελθόν και πλέον σειρά έχουν τα πάντα συναρπαστικά παιχνίδια της φάσης των 16. Σήμερα το μεσημέρι στις 13:00 οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας.

Το γεγονός που προκαλεί εντύπωση και δίνει πολλές πιθανότητες να έχουμε ένα αγαπημένο ζευγάρι στους 16, είναι ότι στην κληρωτίδα θα είναι 5 αγγλικές ομάδες. Αυτό σημαίνει πως οι πιθανοί αντίπαλοι περιορίζονται και με δεδομένο ότι η Τσέλσι είναι στο γκρουπ των ανίσχυρων, το ζευγάρι Μπαρτσελόνα-Τσέλσι συγκεντρώνει 44% πιθανότητες να κληρωθεί. Οι υπόλοιπες 4 ομάδες της Αγγλίας τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους και είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

Να αναφέρουμε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ένα ή παραπάνω ντέρμπι μεγαθηρίων λόγω της παρουσίας ομάδων στο γκρουπ των ανίσχυρων όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Γιουβέντους και όπως αναφέραμε προηγουμένως, η Τσέλσι. Συνεπώς, οι ισχυρές σε καμία περίπτωση δεν θα έχουν 100% εύκολο έργο.

Να αναφέρουμε τέλος, πως ως γνωστόν δεν μπορούν σε αυτή τη φάση να αγωνιστούν μεταξύ τους ομάδες από την ίδια χώρα, ούτε από τον ίδιο όμιλο.

Ας δούμε αναλυτικά τις 16 ομάδες που θα κληρωθούν σε περίπου 3 ώρες.

Ισχυρές:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Ρόμα (Ιταλία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Μπεσίκτας (Τουρκία)
Τότεναμ (Αγγλία)

Ανίσχυρες:

Βασιλεία (Ελβετία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Τσέλσι (Αγγλία)
Γιουβέντους (Ιταλία)
Σεβίλλη (Ισπανία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Πόρτο (Πορτογαλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 13,14, 20 και 21 Φεβρουαρίου με τις ρεβάνς να είναι προγραμματισμένες για τις 6,7,13 και 14 Μαρτίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ