Κριστιάνο Ρονάλντο… εξωτερικού!

Κριστιάνο Ρονάλντο… εξωτερικού!

Ο Πορτογάλος με «διαβατήριο» τα περισσότερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, απ’ ότι στην Πριμέρα, σε λίγες ώρες παραλαμβάνει την 5η του «Χρυσή Μπάλα».

Μόνο η ανακοίνωση του «France Football», μένει για να πιστοποιηθεί αυτό που από το περασμένο Ιούνιο και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Κάρντιφ, όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι ψυχανεμίζονταν: ότι, δηλαδή, στον Κριστιάνο Ρονάλντο θα καταλήξει η «Χρυσή Μπάλα», για 2η σερί χρονιά και 5η συνολικά στην καριέρα του!

Επίδοση που ισοφαρίζει εκείνη του Λιονέλ Μέσι, προ 2ετίας, καθιστώντας τον, μαζί με τον Αργεντινό, πολυνίκη του κορυφαίου, ατομικού, βραβείου στον «βασιλιά των σπορ»!

Κι αν στο παρελθόν – ειδικά το 2013, όταν η FIFA μετέθεσε τη λήξη της ψηφοφορίας για να συμπεριληφθούν και τα μπαράζ Πορτογαλίας – Σουηδίας (όπου…οργίασε), «καταδικάζοντας» τον Ριμπερί – είχαν ακουστεί φωνές αμφισβήτησης σχετικά με την απονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης στη διαδικασία ανάδειξης του κορυφαίου της χρονιάς, την φετινή, μάλλον, δεν θα ακουστεί …κιχ!

Φρόντισε γι’ αυτό ο ίδιος με τα επιτεύγματα του.

Δεν βραβεύεται, μόνο, ως εκπρόσωπος της Ρεάλ Μαδρίτης, πρώτης ομάδας, επί Τσάμπιονς Λιγκ, που κατακτά το τρόπαιο δύο σερί χρονιές (σ. από την Μίλαν του 1990, είχε να συμβεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση), η οποία συνδύασε πρωτάθλημα κι «κούπα με τα μεγάλα αυτιά» μετά από 59 χρόνια.

Το έπαθλο καταλήγει στο παλμαρέ του γιατί ήταν καθοριστικότατος ώστε οι «μερένχες» να φτάσουν στο θρίαμβο της Ουαλλικής πρωτεύουσας, στις 3 Ιούνιου, σκοράροντας σε ρυθμούς…πολυβόλου!

Γνωρίζοντας ο Ίβηρας ότι στην απονομή του βραβείου βαραίνει καταλυτικά η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ κι οι ατομικές επιδόσεις σ’ αυτό – την τελευταία 10ετία μόνο 3 φορές (δύο ο Μέσι και μια ο «CR7») δεν κατέληξε σε νικητή της διοργάνωσης – δείχνει να «σκίζεται» στα παιχνίδια του «σεντονιού»!

Δεν το λέμε εμείς. Τα νούμερα του το μαρτυρούν.

Σε 13 ματς στον «Πόλεμο των Άστρων» μέσα στο 2017 σκόραρε 19 φορές! 1,46 γκολ ανα ματς! 10 από τον Φλεβάρη ως τον Ιούνιο (σ’ 7 αγώνες) κι άλλα 9 από τον Σεπτέμβρη ως χθες.

Την ίδια στιγμή στην Πριμέρα είχε…μόνο 17 γκολ σε 28 συμμετοχές. Ήτοι 0.6 ανά παρουσία. Λίγα συγκρινόμενα με τα 31 τέρματα σε 30 ματς, του 2016, ή τα 37 σε 28 αγώνες του 2015 και τα 38 σε 28 αναμετρήσεις προ 3ετίας.

O Ζιντάν διάλεγε παιχνίδια!

Δεν υπονοούμε ότι «διαλέγει» παιχνίδια. Το έκανε, αντ’ αυτού, ο προπονητής του, Ζινεντίν Ζιντάν, κρατώντας τον στον πάγκο (για μεγάλα διαστήματα ή 90λεπτα) σε πολλά ματς πρωταθλήματος, την περασμένη σεζόν, ώστε να είναις «φρέσκος» στα νοκ άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η τακτική του «Ζιζού» δικαιώθηκε, αφού ο «CR7» συναίνεσε στη διαχείριση του κατ’ αυτόν τον τρόπο, συνειδητοποιώντας πως, παρά το «βιονικό» του κορμί, οδεύοντας προς την συμπλήρωση των 33 του ετών, χρειάζεται συντήρηση. Αλλά κι ότι δεν προσφέρει τίποτα, στην υστεοφημία και την αχαλίνωτη φιλοδοξία του, ν’ αναλώνεται σε αναμετρήσεις με μικρομεσαίες ομάδες του Ισπανικού πρωταθλήματος.

Άλλωστε, το σκοράρισμα στο Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί «πεδίο δόξης λαμπρό» για τον ίδιο και σημείο υπεροχής του, έναντι του Μέσι, στην ανομολόγητη κόντρα των δύο για το ποιος είναι ο κορυφαίος της εποχής μας.

Χθες μόνο έγινε ο πρώτος παίκτης, στα χρονικά της διοργάνωσης, που σκόραρε και στα 6 ματς της φάσης των ομίλων, φτάνοντας τα 60 στα γκρουπ κι ισοφαρίζοντας την επίδοση του ρέκορντμαν Μέσι.

Επίσης αύξησε τη διαφορά του από τον Αργεντινό στην κούρσα του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών (114 έναντι 97). Μόνο στο μέσο όρο είναι καλύτερος του ο Λατινοαμερικάνος (0.8 έναντι 0,78), που έχει παίξει λιγότερα ματς (121 έναντι 146).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ