Σεβίλλη – Λίβερπουλ 3-3

Σεβίλλη – Λίβερπουλ 3-3

Η Λίβερπουλ μπήκε δυναμικά και αποφασισμένη να δείξει ποιος έχει το πάνω χέρι κόντρα στη Σεβίλλη. Προηγήθηκε 3-0. Ο Μπεν Γεντέρ της έκοψε τη φόρα και ο Πιζάρο την ανάσα. Το σενάριο της απόλυτης ματσάρας (3-3) βρήκε τους τέλειους εκφραστές του, στην Ανδαλουσία.

Επίθεση: η προσπάθεια μιας ομάδας να σκοράρει (σε αντιδιαστολή με το να αμυνθεί απέναντι στην αντίπαλη ομάδα). Αυτό η Λίβερπουλ το γνωρίζει καλά. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είναι ο 8ος (!) παίκτης που σκοράρει φέτος για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Κανένας άλλος σύλλογος δεν έχει περισσότερους σκόρερ στη διοργάνωση. Τι γίνεται με τα μετόπισθεν όμως;

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σίγησε το καυτό Σάντσεθ Πιθχουάν μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, με κοντινή προβολή του Ρομπέρτο Φιρμίνο μετά από κεφαλιά-πάσα του Βαϊνάλντουμ. Στο 22′ ο Μανέ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φελίπε Κουτίνιο, έκανε μια ωραία κεφαλιά -ψαράκι κι «έγραψε» το 2-0, ενώ στο 30′ έδωσε την ασίστ στον Φιρμίνο ο οποίος διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου: 3-0! Το πλέον ιδανικό 45λεπτο.

Άμυνα: το σύνολο των παικτών που η θέση τους είναι να αντικρούουν επιθετικές ενέργειες, ή αλλιώς κάτι άγνωστο για τους «reds».

Όλα έδειχναν ονειρικά για την ομάδα του Μέρσισαϊντ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η Σεβίλλη είχε το πάνω χέρι και χόρεψε τους φιλοξενούμενους… φλαμένκο! Ο Μπεν Γεντέρ μείωσε στο 51’ μετά από ασίστ του Μπανέγα και στο 60’ προκάλεσε τον απόλυτο πανικό, μειώνοντας κι άλλο, σε απόσταση αναπνοής (2-3), μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (στο οποίο υπέπεσε ο Μορένο).

Έμεναν άλλα 20 λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια αποστολή, να κρατήσουν έστω αυτό το ισχνό προβάδισμα… Ο Πιζάρο είχε άλλη γνώμη και με ένα σουτ μέσα στην περιοχή στο 93′ διαμόρφωσε το τελικό 3-3! Τρομερή επιστροφή των Σεβιγιάνων σε μια ακόμα βραδιά στην οποία άπαντες ποδοσφαιρόφιλοι αναρωτήθηκαν για τους «reds»: Πόσο Λίβερπουλ είσαι;

Σεβίλλη (Εντουάρδο Μπερίσο): Σέρχιο Ρίκο, Εσκουδέρο, Γκάις, Μερκάδο, Λενγκλέ, Μπανέγα, Πισάρο, Ν’Ζονζί (46′ Βάσκες), Σαράμπια, Μπεν Γιεντέρ (81′ Κορέα), Νολίτο (73′ Μουριέλ)

Λίβερπουλ (Γούργκεν Κλοπ): Κάριους, Λόβρεν, Κλάβαν, Γκόμεζ, Μορένο (63΄Τσαν), Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Κοουτίνιο (63′ Μίλνερ), Σαλάχ (87′ Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν), Φιρμίνο, Μανέ.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

Λίβερπουλ 9 (8-5)

Σεβίλλη 8 (8-4)

Σπαρτάκ Μόσχας 6 (7-3)

Μάριμπορ 2 (2-9)

Επόμενη αγωνιστική 6/12:

Λίβερπουλ-Σπαρτάκ
Μάριμπορ-Σεβίλλη

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ