Τζιανλουίτζι Μπουφόν: Στο κυνήγι ενός Champions League!

Τζιανλουίτζι Μπουφόν: Στο κυνήγι ενός Champions League!

Στα 40 του χρόνια, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν άφησε την αγαπημένη του Γιουβέντους για να «ψάξει» το τρόπαιο που τόσο του λείπει!

Φόρεσε τα ασπρόμαυρα σε 656 παιχνίδια. Κράτησε ανέπαφη την εστία του 656 φορές. Αντεξε 17 χρόνια να είναι το «Νο1» ενός μεγαθηρίου όπως η Γιουβέντους. Αντεξε και την ακολούθησε και στη SerieB, τοποθετώντας τον εαυτό του στην κορυφή των θρύλων της. Πανηγύρισε 19 τρόπαια, αλλά αυτό το… 20ό ήταν που τον πληγώνει. Και για αυτόν τον λόγο στα 40 του χρόνια, αποφάσισε να κάνει… μεταγραφή! Αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του.

Ο λόγος, βεβαίως, για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Τον απόλυτο τερματοφύλακα. Ισως τον κορυφαίο όλων.

Ο «Τζίτζι» έφυγε από τη Γιουβέντους. Δεν είπε «σταματάω», είπε «φεύγω». Και είχε λόγο. Διότι, σαν να τον κυνηγούσε κάποια ανίκητη κατάρα, η δική του Γιουβέντους δεν μπόρεσε ποτέ να σηκώσει τίποτε… ευρωπαϊκό. Οξύμωρο; Μπορεί. Αλλά μια σκληρή πραγματικότητα για τη «Μεγάλή Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, η οποία από το 1996 και τη κατάκτηση το ChampionsLeague, δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ούτε μία ευρωπαϊκή κούπα.

Αποτέλεσμα; Ο Μπουφόν έχει στη συλλογή του μόλις ένα τρόπαιο σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση: Το Κύπελλο UEFA του 1999, όταν ακόμη ήταν παίκτης της Πάρμα! Και εάν δεν υπήρχε η κατάκτηση του Μουντιάλ του 2006 και το EuroK21 του 1996, το διεθνές παλμαρέ του θα ήταν εξόχως φτωχό για τη δική του αθλητική μεγαλοσύνη.

Επειδή ο ίδιος θεωρεί φτωχή τη συλλογή του, λοιπόν, αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του: Την κατάκτηση ενός ChampionsLeague. Μακριά από την ομάδα της ζωής του.

Στα 40 του χρόνια, λοιπόν, ο Μπουφόν είπε το «αντίο» στη Γιουβέντους. Αφήνοντας πίσω τρεις χαμένους τελικούς (2003 Μίλαν, 2014 Μπαρτσελόνα, 2016 Ρεάλ Μαδρίτης) και αναζητώντας την ομάδα που θα του έδινε την ασφάλεια ότι μέσα στην επόμενη διετία (για όταν και ανέβαλε το οριστικό «αντίο») μπορεί να σηκώσει την «κούπα με τα αυτιά». Είτε αυτή ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν είτε η Ρεάλ Μαδρίτης είτε… οποιοδήποτε «φαβορί» για το Champions League!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ