Ρεάλ Vs Λίβερπουλ : Ο δρόμος προς τον Τελικό (όλα τα γκολ)

Ρεάλ Vs Λίβερπουλ : Ο δρόμος προς τον Τελικό (όλα τα γκολ)

Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ. Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης. Με όποια σειρά και αν το δει κανείς, πρόκειται για τις δύο καλύτερες (βάσει αποτελεσμάτων) ομάδες της διοργάνωσης. Ας δούμε όμως τα γκολ και τα αποτελέσματα που τις οδήγησαν στο Κίεβο.

Η Λίβερπουλ, αφού απέκλεισε την Χόφενχαϊμ στον 3ο προκριματικό γύρο, κληρώθηκε σε όμιλο με τις Σπαρτάκ Μόσχας, Μάριμπορ και Σεβίλλη. Η ομάδα του Κλοπ τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της χωρίς ήττα (3Ν-3Ι) προσφέροντας μερικά εκπληκτικά παιχνίδια όπως οι δύο ισοπαλίες με τη Σεβίλλη και οι 7άρες σε Μάριμπορ και Σαχτάρ. Απολογισμός στα ματς του ομίλου, 23 γκολ υπέρ και 6 κατά.

Λίβερπουλ – Σεβίλλη 2-2

Σπαρτάκ Μόσχας – Λίβερπουλ 1-1

Μάριμπορ – Λίβερπουλ 0-7

Λίβερπουλ – Μάριμπορ 3-0

Σεβίλλη – Λίβερπουλ 3-3

Λίβερπουλ – Σπαρτάκ Μόσχας 7-0

Στη φάση των 16, συνέτριψε την Πόρτο με 5-0 στο Ντραγκάο, με σεμιναριακού επιπέδου παιχνίδι στον ανοικτό χώρο, μετατρέποντας τη ρεβάνς στο Άνφιλντ μια τυπική διαδικασία (0-0).

Πόρτο – Λίβερπουλ 0-5

Στη συνέχεια κληρώθηκε με τον πιο δύσκολο αντίπαλο. Την υπερηχητική μέχρι τότε Μάντσεστερ Σίτι, του Πεπ Γκουαρδιόλα, μια ομάδα φόβητρο στο Νησί. Στο Champions League όμως οι Κόκκινοι γιγαντώνονται. Επικράτησαν 3-0 στο Άνφιλντ, ενώ έκαναν… πλάκα και μέσα στο Έτιχαντ, με άλλη μια νίκη (2-1).

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-0

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-2

Τελευταία στάση πριν το ραντεβού με την Ιστορία η Ρόμα του δικού μας Κώστα Μανωλά, που έρχονταν με κεκτημένη ταχύτητα μετά την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Κολπ ήταν… σοκαριστικοί στο Άνφιλντ και επικράτησαν με 5-2. Στο δεύτερο ματς λίγο έλειψε η Ρόμα να ξανακάνει το κόλπο γκρόσο αλλά σταμάτησε στα… τέσσερα γκολ (4-2) και αποκλείστηκε τιμητικά, με τη Λίβερπουλ να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό.

Λίβερπουλ – Ρόμα 5-2

Ρόμα – Λίβερπουλ 4-2

 

Από την άλλη η Ρεάλ Μαδρίτης, ξεκίνησε με τον αέρα της τροπαιούχου της περασμένης σεζόν. Κληρώθηκε σε όμιλο με τις Τότεναμ, Μπορούσια Ντόρτμουντ και ΑΠΟΕΛ. Οι μερένχες βρέθηκαν σε κακό φεγγάρι στα ξεκινήματα της σεζόν (κυρίως στη La Liga), γεγονός που τους στέρησε τη πρώτη θέση του ομίλου. Τερμάτισαν 2οι πίσω από την αήττητη Τότεναμ με ρεκόρ 4Ν-1Ι-1Η και 17 γκολ υπέρ-7 κατά, παίρνοντας έτσι τον δύσκολο δρόμο προς την κορυφή.

Ρεάλ Μαδρίτης – ΑΠΟΕΛ 3-0

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

Ρεάλ Μαδρίτης – Τότεναμ 1-1

Τότεναμ – Ρεάλ Μαδρίτης 3-1

ΑΠΟΕΛ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-6

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-2

Στη φάση των 16, η ομάδα του Ζιντάν κληρώθηκε με την εξαιρετικά φιλόδοξη Παρί σεν Ζερμέν του Νεϊμάρ. Μια Παρί που δήλωνε πως είχε πάρει το μάθημά της μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα την περασμένη χρονιά. Παρόλα αυτά, η Ρεάλ έπαιξε εξαιρετικά στα δύο αυτά ματς, με ποιότητα και σωστή αμυντική τακτική και επικράτησε με δύο νίκες και 5- συνολικό σκορ (3-1 εντός, 1-2 εκτός).

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί σεν Ζερμέν 3-1

Παρί σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Στη φάση των 8, ήρθε το πρώτο τεστ χαρακτήρα για τη Ρεάλ, κόντρα στη Γιουβέντους. Το 3-0 μέσα στο Τορίνο, προϊδέαζε για μια άνετη πρόκριση αλλά η ψυχωμένη Γιουβέντους έβγαλε το λάδι στη Βασίλισσα στο Μπερναμπέου. Προηγήθηκε 3-0 και λίγο πριν το ματς πάει στην παράταση, ο Όλιβερ υπέδειξε πέναλτι στις καθυστερήσεις υπέρ της Ρεάλ και ο Ρονάλντο την έστειλε στα ημιτελικά κάνοντας το 3-1.

Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους 1-3

Τελευταία στάση για το μαδριλένικο εξπρές, το Μόναχο και η Μπάγερν. Η Ρεάλ και πάλι ήταν εξαιρετική εκτός έδρας και νίκησε 2-1. Όμως και πάλι αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο Μπερναμπέου, με την Μπάγερν να δίνει μάχη μέχρις εσχάτων, με το τελικό 2-2 να δίνει το εισιτήριο για άλλον ένα Τελικό Champions League.

Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-2

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ