Ζιντάν Vs Κλοπ: Ο τελικός των προπονητών άλλης γενιάς!

Ζιντάν Vs Κλοπ: Ο τελικός των προπονητών άλλης γενιάς!

Οι προπονητές των φιναλίστ του τελικού, Γιούργκεν Κλοπ και Ζινεντίν Ζιντάν παρουσιάζονται από to10.gr. Δύο τεχνικοί άλλης γενιάς και με πολλές διαφορές. Της γερμανικής σχολής ο Κλοπ της γαλλικόισπανικής ο Ζιζού.

Είναι μάλλον διαφορετικής γενιάς προπονητές. Μπορεί σε ηλικία να συμβαδίζουν, ο ένας 50 ο άλλος 45, αλλά ο ένας είναι προπονητής από το 2001 και ο άλλος από το 2014. Οι φιναλίστ προπονητές του τελικού, Γιούργκεν Κλοπ και Ζινεντίν Ζιντάν παρουσιάζονται από to10.gr.

Εκτός από διαφορετικής γενιάς προπονητές, έχουν και πολλές άλλες διαφορές. Από άλλη σχολή, ο Κλοπ την γερμανική και στην ουσία μόνο αυτή, ο Ζιντάν την γαλλική, που στην πορεία έγινε ιταλική και τελικά ισπανική.

Επίσης, με μεγάλες διαφορές στην ποδοσφαιρική τους καριέρα. Εκείνη του προπονητή της Λίβερπουλ κράτησε 14 χρόνια, στην ουσία έντεκα, αυτά που πέρασε στην Μάιντς. Χωρίς να πετύχει και πολλά – πολλά… Του Ζιντάν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις και πού να σταματήσεις. Ή μάλλον να σταματήσεις, ξέρεις, σε μια κουτουλιά στον Ματεράτσι…

17 χρόνια καριέρας, με τίτλους παντού, εκτός από τις Κάννες στο ξεκίνημα. Σε Μπορντό, Γιουβέντους και Ρεάλ. Ο Ζιντάν, για να ξεκινήσουμε από αυτόν, γεννήθηκε στην Μασσαλία 23 Ιουνίου 1972. Με καταγωγή από την Αλγερία, αλλά στην ουσία γαλλοαναθρεμμένος. Προσπαθείς να μετρήσεις τους τίτλους του ως ποδοσφαιριστής και δεν φτάνει ακόμη και το… άπειρο του ίντερνετ.

Μετά τις Κάννες, όπου ξεκίνησε, έκανε φεστιβάλ καριέρας. Με την Μπορντό πήρε το Ιντερτότο το 1996. Με την Γιουβέντους δύο πρωταθλήματα (1997, 1998), Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Διηπειρωτικό το 1997, Σούπερ Κύπελλο Ιταλίας (1997) και ήταν δύο φορές φιναλίστ σε τελικούς Champions League. Με την Ρεάλ πήρε το πρωτάθλημα Ισπανίας το 2003, το Champions League to 2002 με γκολάρα του, το Διηπειρωτικό και το Σούπερ Κύπελλο Ευρώπης το 2002.

Με την Εθνική Γαλλίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998 σκοράροντας δύο γκολ στον τελικό με την Βραζιλία και έφτασε μέχρι τον τελικό το 2006, όπου όλα τελείωσαν με μία κουτουλιά στον Ματεράτσι. Σε ατομικές διακρίσεις ας μην μπλέξουμε, γιατί πραγματικά θα μπλέξουμε. Είναι πάρα πολλές.

Ο προπονητής Ζινεντίν Ζιντάν στην ουσία είναι πρώτος προπονητής από το 2016. Ξεκίνησε το 2014, αλλά από την δεύτερη ομάδα της Ρεάλ (Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια). Αλλά αυτά τα δύο χρόνια έχει ήδη προλάβει να μαζέψει δύο Champions League, πάει για το τρίτο ως προπονητής, πρωτάθλημα Ισπανίας πέρυσι, το Σούπερ Κύπελλο Ευρώπης την ίδια σεζόν και το Σούπερ Κύπελλο Ισπανίας επίσης το 2017.

Για τον Κλοπ πάλι, έχει περισσότερο μιλήσει η δουλειά του, παρά οι τίτλοι του. Ως ποδοσφαιριστής μεγάλωσε και «γέρασε» στην Μάιντς. Μετά από μικρά περάσματα, ανάμεσα σε αυτά και από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, κατέληξε στην Μάιντς, στην οποία έμεινε έντεκα χρόνια και έκανε 337 συμμετοχές με 52 γκολ. Άλλωστε, ξεκίνησε ως επιθετικός, αλλά από το 1995 έγινε αμυντικός!

Από την Μάιντς ξεκίνησε και την σπουδαία προπονητική του καριέρα. Εφτά χρόνια έμεινε εκεί, την οδήγησε στην πρώτη της συμμετοχή στην Bundesliga, στην πρώτη ευρωπαϊκή έξοδο, μέχρι το 2008 να πάει στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Με τους κιτρινόμαυρους φάνηκε από την πρώτη σεζόν τι θα πετύχαινε. Κέρδισε αμέσως το Σούπερ Κύπελλο Γερμανίας απέναντι στην πρωταθλήτρια Μπάγερν και πήρε φόρα.

Ο Κλοπ κατέκτησε τα πρωταθλήματα 2011 και 2012, μάλιστα τη δεύτερη χρονιά η ομάδα είχε πάρει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της. Πήρε επίσης τα Γερμανικά Σούπερ Καπ 2014 και 2015 και η κορυφαία ίσως στιγμή ήταν η συμμετοχή στον τελικό του Champions League το 2013, όπου και ηττήθηκε από την Μπάγερν.

Φέτος έχει τη δεύτερη ευκαιρία του, αλλά αυτή τη φορά ως προπονητής της Λίβερπουλ. Συμπληρώνοντας πια τα 51 χρόνια του, γεννημένος στις 16 Ιουνίου 1967. Έχοντας γενέθλια εφτά ημέρες πριν τον Ζιντάν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ