Ψηφίστε τον νικητή του Champions League (Γκάλοπ)

Ψηφίστε τον νικητή του Champions League (Γκάλοπ)

Ρεάλ και Λίβερπουλ μάχονται στον αποψινό τελικό του Champions League και οι συντάκτες της ιστοσελίδας μας δίνουν τα προγνωστικά τους. Εσείς μπορείτε να ψηφίσετε στο σχετικό γκάλοπ, ποια από τις δύο ομάδες θα προσθέσει στη συλλογή της το βαρύτιμο τρόπαιο.

Σε λίγες ώρες έχουμε τη σέντρα του τελικού του Champions League, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ και to10.gr σας βάζει στο παιχνίδι! Ψηφίστε στο σχετικό γκάλοπ της ιστοσελίδας μας για το ποια ομάδα θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου, καταθέτοντας τις δικές σας εκτιμήσεις.

Θα είναι η βασίλισσα εκείνη που θα προσθέσει την 13η κούπα στη συλλογή της, ή οι κόκκινοι θα είναι εκείνοι που θα φτάσουν στην 6η κατάκτηση;

Παράλληλα μπορείτε να διαβάσετε τα προγνωστικά των συντακτών μας οι οποίοι παραθέτουν τις δικές τους απόψεις μέσα από την προσωπική τους ανάλυση και τα δικά τους επιχειρήματα.

Αναλυτικά οι προβλέψεις των συντακτών μας

Γιώργος Χελάκης: Για μια ντρίπλα του Τζον Μπαρνς! Δεν χρειάζεται να μου το πείτε. Απόψε στο Κίεβο δεν θα φορούν τα κόκκινα ούτε ο Κίγκαν ούτε ο Νταλγκλίς ούτε ο Μπαρνς. Εγώ όμως θα τους βλέπω. Θα αρνούμαι να παραδεχτώ ότι τα χρόνια πέρασαν και ότι αυτή η Λίβερπουλ  δεν έχει την αίγλη και την αξία εκείνων των χρόνων και εκείνων των ομάδων που ήταν οι καλύτερες της Ευρώπης. Αυτή η Λίβερπουλ δεν είναι βέβαια η καλύτερη της Ευρώπης αλλά μπορεί να γίνει. Μπορεί να αποκτήσει την αξία που είχε πριν από τριάντα χρόνια. Ενας καλός τρόπος για να το πετύχει θα είναι να ξεκάνει απόψε την Ρεάλ. Δεν γουστάρουμε που οι «κόκκινοι» θα μπουν στο γήπεδο ως αουτσάιντερ αλλά αυτό θα είναι πρόβλημα κυρίως για την «βασίλισσα»…

Κώστας Καίσαρης: Ο Τελικός, έχει φαβορί κι αυτό, είναι η Ρεάλ. Η Βασίλισσα υπερέχει σε εμπειρία. Έχει αυτό που λέμε know how. Η ίδια ομάδα με τον ίδιο προπονητή, έχει πάει, στους δύο προηγούμενους Τελικούς. Και τους έχει πάρει. Η Βασίλισσα υπερέχει στο ρόστερ. Έχει βάθος. Ο Ζιντάν, έχει τη δυνατότητα να φέρει από το πάγκο δύο-τρεις ποδοσφαιριστές, ικανούς ν αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Αυτό, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι η Λίβερπουλ είναι χαμένη από χέρι. Η Λίβερπουλ έχει τη ταχύτητα, τη πίεση ψηλά, την ένταση. Αν της βγει το παιχνίδι, αν προηγηθεί και μπερδέψει τη Ρεάλ, έχει τύχη.

Διονύσης Δελλής: Δεν πρόκειται για έναν απλό τελικό, αλλά για τη μάχη δύο τάσεων στο ποδόσφαιρο. Το κλασικό της Ρεάλ, το σύγχρονο της Λίβερπουλ που έκαψε καρδιές σε αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ. Παραδόξως και οι Ισπανοί (έστω με τον τρόπο τους) φέτος… χώρο ψάχνουν, όχι μεγάλες κατοχές. Περισσότερο στο transition ποντάρουν και λιγότερα στην πολύ υψηλή τους ποιότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα καλύτερα τους αποτελέσματα τα έκαναν στις έδρες της Γιουβέντους και της Μπάγερν Μονάχου και ότι το μεγαλύτερο καρδιοχτύπι ήταν με τους ίδιους αντιπάλους μέσα στο Μπερναμπέου. Η Λίβερπουλ όμως το κάνει καλύτερα, και με διαφορετικούς τρόπους. Η ταχύτητα της, είναι διαφορετική και μάλλον κυρίαρχη. Αν κυλήσει εντός σεναρίου; Η Λίβερπουλ θα το σηκώσει.

Γιώργος Νοικοκύρης: Είναι ο τελικός των ονείρων μας. Σίγουρα των δικών μου. Οι δύο ομάδες που από πιτσιρικάς υποστηρίζω κοντράρονται για τη μεγάλη κούπα και μας υπόσχονται έναν σπουδαίο τελικό. Είναι δύσκολο να μιλήσεις για φαβορί αν και λογικά αυτό τον τίτλο τον έχει η Ρεάλ με τα 12 τρόπαια και τις 3 κατακτήσεις στα 4 τελευταία χρόνια. Έχει την εμπειρία απέναντι στον ενθουσιασμό των Άγγλων. Αφού όμως κάνουμε προβλέψεις θα επιλέξω για κατάκτηση τροπαίου την Λίβερπουλ παρότι στο πρώτο γκάλοπ που είχαμε κάνει είχα επιλέξει νικήτρια τροπαίου την Ρεάλ. Η αλήθεια είναι πως δεν πίστευα πως θα φτάσει μέχρι εδώ η Λίβερπουλ. Τώρα που έφτασε… Όποιος και αν κερδίσει άλλωστε θα με βρει χαρούμενο…

Χριστόφορος Ευαγγελάτος: Ο τελικός έχει φαβορί. Κι αυτό είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Όταν η «βασίλισσα» παίζει σε τελικό είναι δύσκολο να πεις ότι δεν έχει τον πρώτο λόγο. Από την άλλη πλευρά βέβαια κανείς δεν μπορεί να…ξεγράψει την Λίβερπουλ. Τέτοια μεγάλη ομάδα δεν μπορείς να μην την υπολογίσεις. Ωστόσο η Ρεάλ έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τροπαίου κι αυτό δεν έχει να κάνει με φαβορί και αουτσάιντερ. Αφορά την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων και τον τρόπο με τον οποίο οι μερένχες μπορούν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες των «κόκκινων» στα μετόπισθεν. Κι αυτές οι αδυναμίες είναι χτυπητές.

Κωνσταντίνος Γεωργίου: Πριν ακόμη φτάσουμε στον τελικό, στη διαδρομή του φετινού Champions League δηλαδή, πίστευα ότι αν μία ομάδα μπορεί να πάρει φέτος τον τίτλο από την Ρεάλ, αυτή είναι η Λίβερπουλ. Και μόνο αν την έβρισκε στον τελικό. Δεν είναι θέμα ποιότητας. Υπήρχαν καλύτερες ομάδες από την φετινή Λίβερπουλ. Όπως και η Ρεάλ είναι πιο ολοκληρωμένη ομάδα από εκείνη. Είναι θέμα πίστης, θέλησης, ας το πούμε φανέλας για να τελειώνουμε. Όχι ότι είναι πιο βαριά από της Ρεάλ, αλλά «τσαλακώνεται» πιο δύσκολα από άλλες. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι πιστεύω πως η Λίβερπουλ έχει το προβάδισμα. Αυτό το έχει η Ρεάλ, στο δικό μου το μυαλό είναι ξεκάθαρο. Αλλά η Λίβερπουλ είναι από τις ομάδες που μπορούν να αμφισβητήσουν το προβάδισμα οποιουδήποτε αντιπάλου. Αρκεί να μην έχει η ίδια το προβάδισμα. Τότε είναι που μπορεί να τα χαλάσει… Πάντως, θεωρώ ότι θα είναι ένας τελικός στον οποίο θα έχουμε παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του. Διότι με την Λίβερπουλ ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, ακόμη και με… 3-0 να χάνει. Ασφαλώς το ίδιο και με την Ρεάλ…

Νίκος Κιτσιγιάννης: Μπορεί από μεριάς ρόστερ η Ρεάλ Μαδρίτης να δείχνει πιο γεμάτη, όμως το ένστικτο για σήμερα λέει Λίβερπουλ. Το σύνολο του Κλοπ διαθέτει μεγαλύτερη δίψα και παράλληλα τον πιο φορμαρισμένο παίκτη αυτή τη στιγμή.
Η επιλογή μου για σήμερα λοιπόν θα είναι η αγγλική ομάδα, που φαίνεται πως ήρθε η ώρα της να επιστρέψει σε έναν ευρωπαικό τίτλο. Οπότε Λίβερπουλ… δαγκωτό.

Γιάννης Σελαλμαζίδης: Η αλήθεια είναι ότι δεν θα με χαλάσει όποια και από τις δυο ομάδες σηκώσει το τρόπαιο, καθώς είναι από τις αγαπημένες μου. Θα ήθελα, βέβαια, λίγο παραπάνω , να καταλήξει στην Λίβερπουλ, καθώς θα αποτελέσει την καλύτερη επιβράβευση γι αυτήν την μαγική τριάδα των Σαλάχ, Μανέ  και Φιρμίνιο. Το μεγάλο, πρόβλημα, βέβαια, σε ότι αφορά την ομάδα του Κλοπ είναι η άμυνα και πραγματικά είναι να απορεί κανείς πως δεν το έχουν λύσει τόσα χρόνια. Αν η άμυνα της Λίβερπουλ αντέξει στην πίεση του Ρονάλντο και της παρέας του, τότε έχει πολλές πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο.

Δημήτρης Χρυσάνθης: Μου ζήτησαν να πω ποιος θα κερδίσει στον τελικό του Champions League, αλλά ελάχιστα με ενδιαφέρει, καθότι παίζουν δύο από τις λιγότερο συμπαθείς σε μένα ομάδες. Αν γινόταν να μην κερδίσει καμία, θα ήμουν ευχαριστημένος. Αλλά επειδή κάποια θα κερδίσει, νομίζω ότι αυτή θα είναι η Λίβερπουλ. Της πάει φέτος το Champions League κι έχει κι αυτόν τον Σάλαχ, που γεννάνε και τα κοκόρια του. Ό,τι κάνει φέτος, του πιάνει και πιστεύω ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος.

Γιώργος Σακελλαρίου: Η Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό είναι το φαβορί. Έχει παίκτες με μεγαλύτερη ποιότητα και κυρίως προσωπικότητα. Κι αυτό μετράει στα μεγάλα ματς. Γι’ αυτό θεωρώ ότι θα είναι η νικήτρια, αν και θα προτιμούσα να δω τη Λίβερπουλ να κατακτά το τρόπαιο. Η ισπανική ομάδα μπορεί επίσης να δώσει αυτή τον ρυθμό. Με τη Γιουβέντους και τη Μπάγερν νίκησε εκτός και έκανε θρίλερ τις ρεβάνς στην έδρα της. Δεν είναι, όμως, τόσο ανέμελη όσο η ομάδα του Κλοπ. Η Λίβερπουλ σάρωσε τις Μάντσεστερ Σίτι, Ρόμα εντός, αλλά εκτός για λεπτομέρειες δεν έγιναν… ροντέο τα ματς. Άλλο βάρος επίσης η φανέλα των δύο αντιπάλων της κι άλλο αυτό των Γιουβέντους, Μπάγερν.

Χρήστος Σούτος: Έφθασε επιτέλους η ώρα που περίμεναν οι ποδοσφαιρόφιλοι όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά ολόκληρου του κόσμου. Στο Κίεβο θα παραταχθούν 17 τρόπαια. Τα 12 της Βασίλισσας Ρεάλ και τα 5 της κόκκινης αρμάδας από την Αγγλία. Δύσκολη η πρόβλεψη, αφού πρόκειται για δύο ομάδες με τεράστιες επιθετικές αρετές και χτυπητές αμυντικές αδυναμίες. Προσωπικά θεωρώ ότι για να έχει τύχη απόψε η ομάδα του Κλοπ πρέπει να προηγηθεί. Αν γίνει αυτό θα βρει πολλούς χώρους για να κάνει το παιχνίδι που τόσο λατρεύει. Αν μπει μπροστά στο σκορ η Ρεάλ ξέρει καλύτερα να διαχειριστεί το προβάδισμα της. Αν έκανα μια πρόβλεψη θα έλεγα Λίβερπουλ νίκη με 3-1 και πρώτο σκόρερ τον Φιρμίνιο.

Χρήστος Παυλίδης: Η Ρεάλ είναι καλύτερη ομάδα, αλλά σε έναν τελικό όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Ειδικά όταν απέναντι βρίσκεται η Λίβερπουλ. Έχω την αίσθηση ότι θα είναι ένας τελικός με πολλά γκολ. Το over (2,5 γκολ) το θεωρώ δεδομένο και το over 3,5 τέρματα εξαιρετικά πιθανό. Κάτι με τρώει ότι το ματς θα βγει 2-2 ή 3-3. Κάτι που λέει ότι ο φετινός τελικός θα θυμίσει εκείνον του 2005 στην Κωνσταντινούπολη, όπου πήρε το τελευταίος της Champions League η Λίβερπουλ. Μόνο που στο τέλος αυτή τη φορά θα το σηκώσει η Ρεάλ του Ζιντάν.

Απόστολος Παγώνης: Αφού πρώτα ευχηθώ να γίνει ένας τελικός που θα καθηλώσει τα εκατομμύρια των τηλεθεατών, πιστεύω πως το βαρύτιμο τρόπαιο θα πάει στο Λίβερπουλ. Μπορεί οι στοιχηματικές να δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στην κάτοχο του Τσάμπιονς Λίγκ, όμως στα δικά μου μάτια η ομάδα του Γιούνκερ Κλοπ είναι πιο ομάδα. Μπορεί να υστερεί στην άμυνα, όμως υπερτερεί στο σκοράρισμα. Η Λίβερπουλ έχει Σαλάχ, Μανε και Φιρμινο σε τρελά κέφια, ενώ η Ρεάλ έχει σχεδόν μόνο… τον Ρονάλντο που αυτή τη στιγμή διανύει μια περίοδο ντεφορμαρίσματος

Αλέξης Τσαρούχας: Για να πάρει Χρυσή Μπάλα ο Σαλάχ. Ο Μο Σαλάχ κάνει φέτος μια χρονιά που δικαιολογεί υποψηφιότητα για Χρυσή Μπάλα. Τί πρέπει να κάνει όμως ο Αιγύπτιος για να κατακτήσει αυτή την μeγάλη προσωπική διάκριση; Να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και κατόπιν να παίξει καλά στο Παγκόσμιο κύπελλο, πιθανώς οδηγώντας την Αίγυπτο τουλάχιστον σε πρόκριση από τη φάση των ομίλων. Φίλο της Λίβερπουλ δε με λες, αλλά αυτή θα ήταν μια όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία, οπότε… ψηφίζω Σαλάχ. Αφού φοράει τη φανέλα των κόκκινων, είναι προφανές ότι η διάκριση του εκπληκτικού Αιγύπτιου περνά από άλλη μια επιτυχία της ομάδας του Μέρσεϊσάιντ.

Βασίλης Μοιρώτσος: Ίσως είναι ο τελικός των ονείρων μας, βάσει ονομάτων. Η Ρεάλ από τη μία, η Λίβερπουλ από την άλλη. Δύο μύθοι. Δύο γίγαντες. Δύο ονόματα που προκαλούν τον σεβασμό. Το… κοινότυπο, δεν υπάρχει φαβορί, ισχύει απόλυτα σε τούτο το ζευγάρι. Η Ρεάλ από τύχη βρίσκεται στον τελικό, γιατί δεν έπαιξε καλά όλη τη χρονιά αλλά είναι η Ρεάλ. Και σε τελικούς η Ρεάλ απλά δεν… χάνει. Αυτή η Λίβερπουλ, όμως, η Λίβερπουλ από τη μέση και μπροστά, η Λίβερπουλ των… διαόλων Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Εδώ διέλυσε κοτζάμ Σίτι. Έβαλε πέντε στο… ξεκούραστο στη Ρόμα. Έχει την καλύτερη επίθεση. Πως να προβλέψεις πως θα ηττηθεί; Πρόβλεψη, λοιπόν, για τροπαιούχο δεν υπάρχει. Μόνο επιθυμία. Κι αυτή λέει Ρεάλ. Τρίτο σερί, τέταρτο τα τελευταία πέντε χρόνια, 13ο συνολικά. Όπως λέει κι ένας φίλος, αν το κάνει ΚΑΙ αυτό η Ρεάλ, θα… τερματίσει το ποδόσφαιρο. Θα γράψει The Game is Over. Και θα το ξεκινήσουμε από την αρχή…

Μιχάλης Μορφονιός: Τα έχει τα «over»! Ταιριάζουν στην Λίβερπουλ οι αγώνες όπου ο αντίπαλος έχει την κατοχή της μπάλας- η Ρεάλ Μαδρίτης αναλαμβάνει πάντα αυτόν το ρόλο-και στα παιχνίδια με τις Μάντσεστερ Σίτι και Ρόμα μας απέδειξε ότι μπορεί να «κλέβει» τα ματς και με αρκετά γκολ! Τα έχει δηλαδή τα… over η ομάδα του Κλοπ, αν και ένας τελικός Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάντα ξεχωριστό γεγονός και εκ προοιμίου οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, πόσο μάλλον από τη στιγμή που συμμετέχει η μαθημένη στις κατακτήσεις τροπαίων Ρεάλ και η Λίβερπουλ που επιζητά την «επιστροφή»!

Δημήτρης Γιαννούκος: Τα είχαμε πει και πριν τη φάση των knock out. Τότε έμοιαζε με ευχή. Τώρα όμως είναι πραγματικότητα. Η Λίβερπουλ στον Τελικό του Champions League και μια ανάσα από το τρόπαιο που έχει να το σηκώσει από το 2004. Αντίπαλος βέβαια η μπαρουτοκαπνισμένη, ομοιογενής, εξαιρετικά έμπειρη και αναπόφευκτα… χορτασμένη Ρεάλ Μαδρίτης που πάει για το 3/3. Αν το ματς κριθεί στη κανονική διάρκεια, η Λίβερπουλ για μένα θα έχει τον πρώτο λόγο. Από εκεί και πέρα σε περίπτωση παράτασης όσο περνά η ώρα η Ρεάλ θα είναι το φαβορί.

Τόλης Λεούσης: Παρότι με την συγκεκριμένη μπάλα δεν έχω και τόσο τεράστια σχέση, η καρδιά μου είναι δοσμένη τόσο καιρό κάπου. Παίζουν δύο ομάδες με τεράστια φανέλα και ιστορία από πίσω τους. Εάν το παιχνίδι αποκτήσει γρήγορο τέμπο, θεωρώ ότι τα πράγματα θα είναι ιδανικά για την Λίβερπουλ του Κλοπ. Είμαι από μικρός εξάλλου υποστηρικτής της και πιστεύω ότι με ένα αποτέλεσμα κοντά το 2-1 θα λήξει ο μεγάλος τελικός. Να τους πληγώσει ο Σαλάχ για να κλείσω και εγώ τέλεια το σαββατόβραδό μου, ειδικά από την στιγμή που η Μπαρτσελόνα μας τα έκανε σαλάτα φέτος. Λιβερπουλάρα πάρτο όπως το 2005! Δεν αντέχω να δω τους Ροναλντικούς και την ομάδα του Φράνκο και πάλι να σηκώνει άλλη μία κούπα με τα μεγάλα αυτιά…

Αλέξης Γραμματικός: Τελικός Champions League ε? Τι να μας πουν τα… γατάκια. Εδώ περάσαμε ολόκληρη αγωνιστική περίοδο με τους αστέρες της Super League, τι να μας πουν ο Κριστιάνο, ο Σαλάχ και οι λοιποί.
Στα σοβαρά τώρα, ας είναι ο αποψινός τελικός το ορεκτικό για το Μουντιάλ που ακολουθεί. Ας παίξουν οι δύο ομάδες μπαλίτσα και δεν με νοιάζει ποιος θα το πάρει. Αν έπρεπε να πάντως, να πω μία ομάδα, θα έλεγα Λίβερπουλ. Μου κάνει περισσότερο… κλικ. Υ.γ. Ο Βαγγέλης Γραμμένος θα είναι καλεσμένος της UEFA για να δει τον τελικό;

Όλγα Στέφου: Πρέπει να το πάρει η Λίβερπουλ. Η αγωνιστική της πορεία είναι αξιοσημείωτη, τα φτερά στα πόδια της είναι δυνατά, η όρεξή της για Κύπελλο μετά από 13 χρόνια είναι αδιαμφισβήτη, ο Κλοπ είναι θαυματοποιός. Της αξίζει και γιατί είναι δυνατή ομάδα και γιατί είναι «ωραία» σε όλα της. Αλλά κόντρα στην Ρεάλ; Ναι, και κόντρα στην Ρεάλ μπορεί, όμως ας προετοιμαστούμε για ένα ματς υψηλών προδιαγραφών με το αποτέλεσμα να κρίνεται μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Σάββας Λιαμίρας: Η Λίβερπουλ είναι η μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει σταθερή αξία. Η επιβλητική παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο στο ρόστερ των Μαδριλένων φτάνει και περισσεύει, προκειμένου η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν να χαρακτηριστεί ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει το know how για να χαρίσει στη Βασίλισσα ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Είναι ο ηγέτης της ομάδας και δεν βλέπω πώς θα καταφέρει ο Γιούργκεν Κλοπ να τον σταματήσει. Ο CR7 στους τελικούς «σεληνιάζεται» και πιστεύω ότι το βράδυ του Σαββάτου θα κατακτήσει το 5ο Champions League στην καριέρα του και θα διατηρήσει τη Ρεάλ στην κορυφή της Ευρώπης για 3η σερί σεζόν.

Γιώργος Ελευθερίου: Παρότι η Λίβερπουλ έχει εντυπωσιάσει σε αρκετά ματς φέτος, θεωρώ ξεκάθαρο φαβορί τη Ρεάλ. Είναι πιο ποιοτική και σε συνδυασμό με την αμυντική αστάθεια που παρουσιάζουν οι κόκκινο, η βασίλισσα έχει τον πρώτο λόγο για την κούπα. Η ομάδα του Κλοπ για να έχει τύχη θα πρέπει να αποφύγει τα χοντρά λάθη που κάνει σε κάποια ματς. Αλλωστε απέναντί της έχει μια ομάδα που είναι σχεδόν… αδύνατο να μη σκοράρει. Έξτρα κίνητρο για τη Ρεάλ να πάρει το τρόπαιο την ίδια χρονιά που το πήρε και το τμήμα μπάσκετ. Αυτό θα εδραιώσει με ακόμη πιο πειστικό τρόπο τον σύλλογο ως βασιλιά της Ευρώπης.

Παναγιώτης Καναβός: Η Ρεάλ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση των τριών συνεχόμενων κατακτήσεων. Η Λίβερπουλ από την πλευρά της θέλει να ξαναζήσει το έπος της Κωνσταντινούπολης και να επιστρέψει στους ευρωπαϊκούς τίτλους 13 χρόνια μετά. Ωστόσο, ήρθε η ώρα για την εκθρόνιση της «βασίλισσας» από την κορυφή της Ευρώπης, με την αρμάδα του Κλοπ να έχει όλα τα φόντα για να το κάνει αυτό και θεωρώ πως θα τα καταφέρει απόψε στο Κίεβο.

Γιώργος Πανταζόγλου: Ο τελικός έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί κι αυτό είναι η Ρεάλ. Από την άλλη η Λίβερπουλ έφτασε ως εδώ απόλυτα δίκαια και παίζοντας την καλύτερη μπάλα στη φετινή διοργάνωση, με την επιθετική της τριάδα να κάνει όργια. Προσωπικά δεν υποστηρίζω καμία από τις δύο στον τελικό, όμως αν έπρεπε να διαλέξω ποια θα σηκώσει την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά» αυτή είναι η βασίλισσα, λόγω εμπειρίας, Ζιντάν και Ρονάλντο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δούμε μία ματσάρα ανάμεσα σε δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Θέμης Λιουδάκης: Μπροστά μας έχουμε ένα μεγάλο ματς. Από μεγάλους πρωταγωνιστές. Όσοι δεν υποστηρίζουν καμία από τις δύο ομάδες πιστεύω ότι κάνουν την καλύτερη δουλειά. Και αυτό γιατί θα μπορούν να δουν ένα σπουδαίο παιχνίδι με πολλά γκολ (ακούτε Κριστιάνο και Σαλάχ;) με καλό ρυθμό, χωρίς να τους νοιάζει η τελική έκβασή του. Αλλά πιστεύω στο τέλος η «κούπα με τα μεγάλα αυτιά» θα γίνει… κόκκινη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ