ΑΕΚ : Μακριά από Ζάλτσμπουργκ, Σέλτικ και στα αστέρια πάμε

ΑΕΚ : Μακριά από Ζάλτσμπουργκ, Σέλτικ και στα αστέρια πάμε

Ο σχηματισμός του ρόστερ, ένα καλό αγωνιστικό πλάνο και λίγη τύχη. Τα τρία βήματα που χωρίζουν την ΑΕΚ από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, και το χρυσάφι των 35.000.000 ευρώ!

Μια ανάσα από την ολοκλήρωση τους τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Κάπως έτσι λοιπόν ο ορίζοντας της νέας χρονιάς ανοίγει και αν μη τι άλλο προσφέρει μια σειρά από συμπεράσματα σε ότι αφορά στα προκριματικά του καλοκαιριού.

Εκεί όπου η ΑΕΚ καλείται να παίξει μια… παρτίδα 35.000.000 ευρώ. Εκεί όπου καλείται σχεδόν να αλλάξει την σύγχρονη ιστορία της, καθώς με ένα τέτοιο ποσό στο ταμείο της αυτομάτως αλλάζει επίπεδο.

Το δέλεαρ απλό, λιτό και κατανοητό. Η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι τέλος πάντων και δύσκολο. Ο συντελεστής του εγχειρήματος υψηλός, όμως στην πραγματικότητα ένα καλό πλάνο για τον τρόπο προετοιμασίας και τη στελέχωση του ρόστερ, και μια καλή κλήρωση στη 3η προκριματική φάση μπορεί να ανοίξει… το μονοπάτι των πρωταθλητών.

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα η Ένωση του Μανόλο Χιμένεθ θα αντιμετωπίσει μια εκ των: Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Σέλτικ (Σκωτία), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) και Αστάνα (Καζακστάν).

Η σύνθεση των υποψηφίων αντιπάλων είναι ισχυρή. Ισχυρότερη από ότι δείχνουν τα ονόματα. Η Ζάλτσμπουργκ φέτος για παράδειγμα ήταν μάλλον η καλύτερη «κανονική» ομάδα της Ευρώπης.

Η καλύτερη από εκείνες που δεν πατούν τα δύο τους πόδια στο σταρ-σύστεμ. Έφτασε ως τους ημιτελικού του Γιουρόπα Λιγκ, πήρε το πρωτάθλημα δια περιπάτου, παρουσίασε ένα άκρως σύγχρονο και ανταγωνιστικό προφίλ. Καλό είναι η ΑΕΚ να μην χρειαστεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις της, μαζί της.

Όπως καλό είναι να αποφύγει και την Σέλτικ του Μπρένταν Ρότζερς. Όχι μόνο γιατί έκανε το τρεμπλ στη Σκωτία επιβεβαιώνοντας την ισχύ της, αλλά κυρίως διότι ο προπονητής της είναι από εκείνους τους ιδιαίτερους ανθρώπους που… αλλάζουν το παιχνίδι.

Μη φανταστεί κανείς ποδόσφαιρο δύναμης και «σέντρα, κόντρα σέντρα». Ποδόσφαιρο κατοχής, με χτίσιμο από τις πίσω ζώνες, με πολλές μικρές πάσες. Ο άνθρωπος που σχημάτισε τη «Σουονσιλόνα» και έφτασε ένα κλικ από το να κατακτήσει τον τίτλο στην Αγγλία, με τη Λίβερπουλ είναι προπονητής άλλου επιπέδου. Μακριά και… αγαπημένοι λοιπόν.

Η Αστάνα είναι ο καλύτερος δυνατός αντίπαλος. Ο ΑΠΟΕΛ συμβατός, ίσως περισσότερο από τη Λέγκια. Η Λουντογκόρετς έχει «μεγαλώσει» πολύ τα τελευταία χρόνια και δεν είναι ακριβώς… ποδόσφαιρο Βουλγαρίας. Τέλος πάντων όμως με όλους μπορεί να βρεθεί αγωνιστικά μια «άκρη». Με τους άλλους δύο το πράγμα μπερδεύει επικίνδυνα.

Στα πλεί-οφ προστίθεται στους υποψήφιους αντιπάλους η Αιντχόφεν που προφανώς δεν χρειάζεται συστάσεις. Μπαίνει και η Γιουνγκ Μπόις από την Ελβετία αλλά εκείνη θα είναι στους αδύναμους λογικά, όπως η ΑΕΚ άρα δεν απασχολεί.

Το κλειδί είναι ο τρίτος προκριματικός. Αν η ΑΕΚ αποφύγει Ζάλτσμπουργκ, Σέλτικ τότε θα έχει κάνει το μεγάλο βήμα. Θα έχει εξασφαλίσει «μίνιμουμ» μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα και μάξιμουμ θα διεκδικεί την χρυσή πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν είναι μόνο τύχη, ξαναλέμε. Προηγείται ένα καλό αγωνιστικό πλάνο. Και λίγη τύχη όμως τη δουλειά θα την κάνει μια χαρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ