Ρόμα – Λίβερπουλ 4-2

Ρόμα – Λίβερπουλ 4-2

Τρομερά πράγματα στο Ολίμπικο, με την Λίβερπουλ να προηγείται δύο φορές, τη Ρόμα να ισοφαρίζει, να γυρίζει το παιχνίδι, να παίρνει τελικά τη νίκη, αλλά όχι την πρόκριση (4-2). Στον τελικό του Κιέβου θα είναι οι Reds!

Έντεκα χρόνια, 4.017 ημέρες μετά τον τελικό της Αθήνας, η Λίβερπουλ σε τελικό Champions League, εκεί που θα διεκδικήσει το 6ο τρόπαιο της Ιστορίας της! Μετά από δύο ημιτελικούς… χάρμα ιδέσθαι, κόντρα στην αξιόμαχη Ρόμα του Κώστα Μανωλά, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε στο τέλος της διαδρομής, εκεί που την περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ρόμα αρνιόταν να πεθάνει απόψε στο Ολίμπικο. Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, ισοφάρισε, προηγήθηκε, πήρε τη νίκη απέναντι σε μια αήττητη μέχρι σήμερα Λίβερπουλ, έχασε όμως την πρόκριση εξαιτίας της νίκης με 5-2 των Reds στον πρώτο ημιτελικό στο Άνφιλντ.

Οι Ρωμαίοι έψαξαν ένα θαύμα, το πάλεψαν, φάνηκε να το πιστεύουν. Η άμυνα της Λίβερπουλ… επέτρεψε αυτές οι ελπίδες να διατηρηθούν ως το τέλος, όταν ο Ναϊνγκολάν διαμόρφωσε το τελικό 4-2 από το σημείο του πέναλτι (χέρι του Λόβρεν). Το 5-2 του πρώτου αγώνα ομώς απαγόρευε ρητώς να δεχτούν κάποιο τέρμα. Όμως δέχθηκαν… και πώς μπορούσε να γίνει αλλιώς απέναντι σε μια ομάδα που μετράει φέτος 46 γκολ σε 16 παιχνίδια!

Ο Μανέ άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό, κόντρα στη ροή του αγώνα όταν ο Ναϊνγκολάν έχασε την μπάλα, ο Φιρμίνο βγήκε στην επίθεση, πάσαρε στον Μανέ ο οποίος με άψογο διαγώνιο πλασέ έκανε το 0-1.  Πέντε περίπου λεπτά αργότερα, όμως, η ατυχία χτύπησε την πόρτα των Reds. Ο Φλορέντσι έκανε την σέντρα, ο Ελ Σαράουι πήρε την κεφαλιά, ο Λόβρεν έδιωξε πάνω στον Μίλνερ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κάριους για το 1-1 των Τζιαλορόσι! Εκεί που η Ρόμα πήρε μια ανάσα, ο Βαϊνάλντουμ με ωραίο πλασέ εντός περιοχής στο 26ο λεπτό έβαλε και πάλι μπροστά τους Reds.

Τα ψυχικά αποθέματα των Ρωμαίων όμως δεν είχαν εξαντληθεί. Στο 52′ ο πάντα δραστήριος Εντίν Τζέκο με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-2 και το Ολίμπικο πήρε φωτιά. Η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Παρότι ακόμα και σε εκείνο το σημείο έψαχνε τρια γκολ. Τρία, όπως στα προημιτελικά κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Δεν ήταν εύκολο, δεν ήταν και αδύνατο. Στο 63′ ο Αλεξάντερ-Άρνολντ σταμάτησε την μπάλα με το χέρι σε σουτ του Ελ Σαράουι (το πέναλτι δεν δόθηκε ποτέ), στο 80′ ο Κάριους φώναξε παρών σε σουτ που επιχείρησε ο Τζέκο, στο 86′ ο Ναϊνγκολάν έκανε το 3-2 με τρομερό σουτ, στις καθυστερήσεις έγινε και το 4-2. Όμως ο χρόνος είχε εξαντληθεί. Το 4-2 ήταν το τελικό σκορ στον πίνακα του Ολίμπικο. Θα μείνει εκεί για να θυμίζει την υπερπροσπάθεια. Το εισιτήριο για το Κίεβο ανήκει στη Λίβερπουλ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρόμα: Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάτσιο, Κόλαροφ, Πελεγκρίνι (53’ Ουντέρ), Ντε Ρόσι (68’ Γκοναλόν), Ναϊνγκολάν, Σικ, Τζέκο, Ελ Σαράουι (74’ Αντονούτσι).

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ (92’ Κλάιν), Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊναλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (87’ Σολάνκε), Μανέ (83’ Κλάβαν).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ