Ρόμα – Λίβερπουλ : Ο τελικός χωράει μόνο έναν (pics,vids)

Ρόμα – Λίβερπουλ : Ο τελικός χωράει μόνο έναν (pics,vids)

Με τη Λίβερπουλ να ταξιδεύει στην αιώνια πόλη με το υπέρ της 5-2, η Ρόμα καλείται να κάνει άλλη μια απίθανη ανατροπή. Μπορεί να τα καταφέρει η οι Reds θα βρεθούν σε τελικό 11 χρόνια μετά από αυτόν της Αθήνας;

Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Το θέμα είναι πόσες φορές, καθώς και πόσο διαρκεί το άστρο μιας ομάδας.

Η εύκολη και ευρεία νίκη της Λίβερπουλ με 5-2 στο Anfield έχει στενέψει επικίνδυνα τα περιθώρια για του Ρωμαίους που ψάχνουν άλλη μια υπέρβαση. Μάλιστα, καλούνται να την πετύχουν απέναντι σε μια ομάδα που η επιθετική της παραγωγικότητα αγγίζει τα 2 γκολ μ.ο. ανά αγώνα (πρωτάθλημα και Champions League).

Ο Κώστας Μανωλάς και η παρέα του δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχθούν γκολ, αν θέλουν να ελπίζουν στο θαύμα. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από το αξέχαστο 3-0 των τζαλορόσι απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όμως γίνονται κάθε μέρα θαύματα;

Τα δυο γκολ που πέτυχε η Ρόμα μετά το 80′ στο Anfield της έδωσαν ελπίδες πρόκρισης, δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αγωνιστούν οι λύκοι στο Ολίμπικο. Πρέπει να τα δώσουν όλα, καταφέρνοντας να περιορίσουν τον δυναμίτη που ακούει στο όνομα Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο Αιγύπτιος μοιάζει ασταμάτητος και δεδομένα θα αποτελέσει πονοκέφαλο για τον Εουσέμπιο Ντι Φρσαντσέσκο. Το θετικό είναι ότι η Ρόμα δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ στην έδρα της στο φετινό Champions League και φυσικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλάσει το συγκεκριμένο σερί για να έχει ελπίδες πρόκρισης στον τελικό.

Η προϊστορία δείχνει ΛίβερπουλΟι δυο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες έξι φορές στο παρελθόν με τη Λίβερπουλ να έχει τέσσερις νίκες, η Ρόμα μόλις μια, ενώ μια αναμέτρηση έχει λήξει ισόπαλη.

Χαρακτηριστικότερο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων είναι ο τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1984 στη Ρώμη. Σε εκείνο το παιχνίδι, η Λίβερπουλ είχε κατακτήσει το τρόπαιο στα πέναλτι, ενώ η κανονική διάρκεια είχε τελειώσει με το σκορ στο 1-1.

Με βάση τη γλώσσα των αριθμών η Λίβερπουλ είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό.

Το πιστεύει ο Ντι Φραντσέσκο, υποψιασμένος ο Κλοπ

Στη σκακιέρα των προπονητών, ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο έδωσε το σύνθημα της ανατροπής, θυμίζοντας σε όλους το πρόσφατο παράδειγμα της πρόκρισης επί της Μπάρτσα.«Αν μπορούσα να κάνω copy – paste την εμφάνισή μας κόντρα στη Μπαρτσελόνα θα το έκανα, όχι μόνο τακτικά αλλά και ψυχικά. Για να καταφέρεις να είσαι ανταγωνιστικός με τη Λίβερπουλ πρέπει να έχεις καλή εξαιρετική απόδοση, πρέπει να σκοράρουμε γρήγορα και οι 70.000 φίλαθλοί μας που θα έρθουν στο γήπεδο να μας δώσουν περισσότερη ώθηση. Θέλω να έχουμε διάθεση να γυρίσουμε την εις βάρος μας κατάσταση και θα είμαι χαρούμενος αν το δω από τους παίκτες μου» τόνισε ο τεχνικός της Ρόμα, που δεν χάνει σε καμία περίπτωση την πίστη στην ομάδα του.

Από την άλλη, ο Γιούργκεν Κλοπ τόνισε πως η Λίβερπουλ δεν είναι Τσέλσι και Μπαρτσελόνα, ενώ κράτησε χαμηλά την μπάλα τονίζοντας πως οι Reds δεν έχουν προκριθεί ακόμη.«Δεν είμαστε ούτε η Τσέλσι ούτε η Μπαρτσελόνα. Θα είμαστε έτοιμοι. Δεν νομίζω ότι έχουμε περάσει, αλλά δεν βρισκόμαστε και σε άσχημη κατάσταση. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι περίμενα. Δεν έχουμε χάσει ακόμα στο Champions League. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν συνεχιστεί θα προκριθούμε.
Η Μπαρτσελόνα πιθανότατα θα πίστεψε πως έχει προκριθεί. Όλοι μας λένε πως είναι πιθανό να αποκλειστούμε χάνοντας 3-0, κάτι που δεν ίσχυε στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα. Αν πραγματικά θες να νικήσεις, πρέπει να αποδεχθείς πως υπάρχει ο κίνδυνος να χάσεις».

Από τη θεωρία ως την πράξη βέβαια, αλλάζουν πολλά, ειδικά όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο.

Πλήρης η Ρόμα, χωρίς 3 η Λίβερπουλ Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και θα παραταχθούν έτοιμοι για το μεγάλο παιχνίδι, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους.

Ο Κλοπ είδε στο πρώτο παιχνίδι τον Τσάμπερλεϊν να αποχωρεί από το γήπεδο έχοντας υποστεί ρήξη χιαστού, όμως ο Βαϊνάλντουμ κατάφερε να καλύψει εξαιρετικά το κενό του. Εκτός του Τσάμπερλεϊν, εκτός μάχης είναι οι Μάτικ και Τσαν, όμως η φετινή Λίβερπουλ έχει δείξει πως δεν επηρεάζεται εύκολα από τις απουσίες.

Τα 10 στατιστικά του παιχνιδιού της Ρώμης

1. Καμία ομάδα δεν ανέτρεψε ποτέ εκτός έδρας ήττα με 5-2 σε ένα ματς του του Κυπέλλου πρωταθλητριών ή Champions League.
2. Το πρώτο παιχνίδι είχε συνολικά επτά γκολ, κάτι που έχει ξαναγίνει μόλις μια ακόμη φορά, σε παιχνίδι Αγιαξ-Μπάγερν 5-2. Ποτέ δεν έχουν μπει περισσότερα από 7 γκολ.
3. Αυτός είναι ο δέκατος ημιτελικός της Λίβερπουλ στην κορυφαία διοργάνωση. Οι «κόκκινοι» έχουν προκριθεί σε επτά από τις εννέα προηγούμενες περιπτώσεις, χάνοντας από την Ίντερ το 1964-65 και την Τσέλσι κατά την περίοδο 2007-08.
4. Για την Ρόμα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός ημιτελικός σε 27 χρόνια: ο τελευταίος ήταν στο Κύπελλο UEFA εναντίον της Μπρόντμπι το 1990-91. Συγκεκριμένα, ο μόνος προηγούμενος ημιτελικός σε Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League ήταν το 1983-84, όταν η Ρόμα απέκλεισε την Νταντί Γιουνάιτεντ, με νίκη 3-0 στη Ρώμη, έχοντας χάσει 2-0 στη Σκωτία.
5. Η Ρόμα είναι η μόνη ομάδα σε αυτό το Champions League που δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ στην έδρα της (5 ματς). Οι τζαλορόσι έχουν 4 σερί νίκες, όμως ποτέ δεν έχουν φτάσει τις 5.
6. Η Λίβερπουλ είναι η μόνη ομάδα που εξακολουθεί ακόμα αήττητη αυτή τη σεζόν στο Champions League (7 νίκες, 4 ισοπαλίες).
7. Η Λίβερπουλ έχει σημειώσει 33 γκολ σε αυτό το Champions League, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη αγγλική ομάδα σε μία σεζόν. Στην πραγματικότητα, από την εισαγωγή της νέας μορφής (2003-04), μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης (41 γκολ το 2013-14) έχει σημειώσει περισσότερα.
8. Η Λίβερπουλ είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League, που μετρά τρεις παίκτες με τουλάχιστον οκτώ γκολ σε μία σεζόν (Σαλάχ 10, Φιρμίνιο 10, Μανέ 8).
9. Ο Εντίν Τζέκο έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Ρόμα Champions League, το μακρύτερο σερί για έναν παίκτη των τζαλορόσι στην ιστορία της διοργάνωσης.
10. Ο Αλισον απέκρουσε και τα 20 σουτ που πήγαν στην εστία του στα εντός έδρας παιχνίδια του Champions League.

 Θυμηθείτε το πως η Λίβερπουλ είχε κατακτήσει το Κύπελλο επί της Ρόμα το 1984, καθώς και τον πρώτο φετινό ημιτελικό του Anfield.

https://www.youtube.com/watch?v=qLR5XDi0rW0

https://www.youtube.com/watch?v=gJKv02XsL4Y

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ