Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-2

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-2

Με σούπερ εμφάνιση του Κέιλορ Νάβας και δύο γκολ του Μπενζεμά κι ενώ η Μπάγερν «βομβάρδιζε» μέχρι το 96', η Ρεάλ μετά το 2-2 στο Μπερναμπέου είναι για τρίτη σερί χρονιά στον τελικό του Champions League.

O Κέιλορ Νάβας «έβγαζε» σχεδόν τα πάντα, ο Μπενζεμά με δύο σουτ πέτυχε δύο γκολ και η Ρεάλ Μαδρίτης, αντέχοντας στο «σφυροκόπημα» της Μπάγερν Μονάχου, προκρίθηκε στον τελικό του Champions League για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!

Η «βασίλισσα» θα βρεθεί στον τελικό για 14η συνολικά φορά στην ιστορία της, διεκδικώντας το 13ο τρόπαιο της, με την πιο πιθανή αντίπαλο της να είναι και η μοναδική ομάδα που της έχει στερήσει το απόλυτο σε κούπες. Ποια; Η Λίβερπουλ (1981), η οποία έχει ως παρακαταθήκη το 5-2 του Άνφιλντ και αυτό καλείται να υπερασπιστεί κόντρα στη Ρόμα!

Ας αφήσουμε όμως τον τελικό…

Το ξεκίνημα που θα ήθελε ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν φρενήρης από το ξεκίνημα και μόλις στο 3′ η Μπάγερν άνοιξε το σκορ. Γύρισμα του Μίλερ, ο Ράμος δεν διώχνει σωστά και ο Κίμιχ με πλασέ έκανε το 1-0, σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι κόντρα στη Ρεάλ! Η «βασίλισσα» ανέβασε άμεσα στροφές και «απάντησε» οκτώ λεπτά αργότερα. Υπέροχη σέντρα του Μαρσέλο, ο Αλάμπα είναι σε… άλλη περιοχή και ο ανενόχλητος Μπενζεμά με κεφαλιά ισοφαρίζει, βάζοντας «φωτιά» στο Μπερναμπέου!

Παράνοια και ολίγη από Νάβας

Οι Βαυαροί πήραν άμεσα τα ηνία της αναμέτρησης και στο 33′ βρέθηκαν κοντά στο 1-2. Ο Χούμελς έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και κάθετη στον Λεβαντόφσκι, αλλά ο Νάβας σταμάτησε τον Πολωνό στο τετ α τετ και στην εξέλιξη της φάσης ο Χάμες δεν έβαλε καλά το σώμα του και πλάσαρε άουτ σε άδειο τέρμα! Η Ρεάλ απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Ρονάλντο να σουτάρει και τον Ούλραϊχ να αποκρούει σε κόρνερ, από το οποίο ο Ράμος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 1-1 και τους Γερμανούς να διαμαρτύρονται (σωστά) για πέναλτι που δεν δόθηκε σε χέρι του Μαρσέλο.

Γκάφα ολκής και πολιορκία

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους θα μπορούσε εύκολα να είναι βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες του Σβεν Ούλραϊχ και τα καλύτερα όνειρα του Καρίμ Μπενζεμά. Γιατί; Ο Γερμανός τερματοφύλακας πανικοβλήθηκε σ’ ένα γύρισμα του Τολισό και έκανε ένα απίθανο λάθος, δίνοντας στον Γάλλο φορ την ευκαιρία να κάνει το 2-1 και να δώσει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στη Ρεάλ.

Οι παίκτες της Μπάγερν δεν σάστισαν και ενέτειναν άμεσα την πίεση τους κυνηγώντας ένα γκολ που θα τους έδινε ελπίδες. Ο Νάβας, όμως, είπε «όχι» στο σουτ του Αλάμπα που κόντραρε στον Βαράνε στο 52′, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Ρεάλ «άγγιξε» το 3-1. Ο Μαρσέλο σέντραρε από αριστερά και ο Ρονάλντο από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ! Κι αφού οι Βαυαροί δεν δέχτηκαν το τρίτο γκολ, ισοφάρισαν. Στο 63ο λεπτό ο Ζίλε προωθήθηκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, το σουτ του Χάμες αρχικά κόντραρε, αλλά ο Κολομβιανός πήρε το «ριμπάουντ» και ισοφάρισε σε 2-2. Δεν πανηγύρισε, όμως, το γκολ σεβόμενος το γεγονός ότι αγωνίζεται στην Μπάγερν ως δανεικός από τη «βασίλισσα».

Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι, με τον Νάβας να συνεχίζει τα… δικά του, αποκρούοντας το σκαστό σουτ του Τολισό στο 74′! Οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν το ένα κόρνερ μετά το άλλο (11 τον αριθμό), αλλά οι Ράμος και Βαράν «καθάριζαν» κάθε φάση

Η Ρεάλ άντεχε και ο κορυφαίος σήμερα Κέιλορ Νάβας έκανε ίσως την επέμβαση του αγώνα στο 93′! Μη φανταστείτε ότι ήταν καμία απίθανη απόκρουση, από αυτές που γίνονται highlights. Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας, όμως, διάβασε με απίστευτο τρόπο μια φάση που γινόταν μέσα στην περιοχή του και πρόλαβε να μπλοκάρει εντυπωσιακά την πάσα του Βάγκνερ στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος θα βρισκόταν με την μπάλα στα πόδια προ κενής εστίας.

Οι Βαυαροί είχαν ακόμα μια καλή στιγμή στο 96′ με τον Μίλερ να μην προλαβαίνει στο τσακ την μπαλιά του Κίμιχ, με τον Τούρκο Τσακίρ να σφυρίζει τη λήξη του ματς και να λυτρώνει το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το οποίο πέρασε ένα εξάλεπτο τρόμου. Η Ρεάλ είναι πλέον στον τελικό της 26ης Μαΐου και περιμένει τον αντίπαλο της. Θα είναι η μοναδική ομάδα που την έχει κερδίσει σε τελικό (Λίβερπουλ) ή η Ρόμα φυλάει μια ακόμα σπουδαία ανατροπή σαν εκείνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ες αύριον τα σπουδαία (2/5)…

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Λούκας Βάθκεθ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κόβατσιτς (72’ Κασεμίρο), Κρόος, Μόντριτς, Ασένσιο (88’ Νάτσο), Μπενζεμά (72’ Μπέιλ), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μπαγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες) Ούλραϊχ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τολισό (74’ Βάγκνερ), Χάμες Ροντρίγκες (84’ Τσάβι Μαρτίνες), Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ