Λίβερπουλ – Ρόμα 5-2

Λίβερπουλ – Ρόμα 5-2

O Mοχάμεντ Σαλάχ ήταν χάρμα ιδέσθαι στα 75 λεπτά που αγωνίστηκε (δύο γκολ, δύο ασίστ) και οδήγησε τη Λίβερπουλ σε μια εμφατική νίκη επί της Ρόμα με 5-2. Οι Ρωμαίοι μείωσαν στο τέλος και ελπίζουν σε μια νέα... Μπαρτσελόνα!

Μια Λίβερπουλ και ένας Σαλάχ να τους πιεις στο ποτήρι! Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ «πάτησαν» τη Ρόμα (5-2), που μείωσε στο τέλος, και κρατούν στα χέρια τους την πρόκριση στον τελικό του Champions League στο Κίεβο!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά νωθρά στο ξεκίνημα του ματς και λίγο έλειψε να το πληρώσουν στο 18′. Ο Κολάροφ δοκίμασε το πόδι του από πολύ μακριά, ο Κάριους δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του! Από εκείνο το σημείο και μετά οι «κόκκινοι» ανέβασαν ρυθμό και άγγιξαν το γκολ τρεις φορές σε τρία λεπτά, αλλά ο Μανέ (28′, 29′) πλάσαρε άουτ και ο Σαλάχ είδε τον Άλισον να αποκρούει το σουτ του.

Ότι δεν κατάφερε σ’ εκείνο το σημείο η Λίβερπουλ το πέτυχε στο 36′ με τον εκπληκτικό Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος έκανε ένα απίθανο πλασέ από τα δεξιά και νίκησε τον Άλισον μέσα σε πανδαιμόνιο! Η Λίβερπουλ ενέτεινε την πίεση της και τέσσερα λεπτά αργότερα είχε δοκάρι, με κεφαλιά του Λόβρεν έπειτα από κόρνερ του Σαλάχ. Τελικά, οι «κόκκινοι» βρήκαν το γκολ που έψαχναν με την συμπλήρωση των 45′. Ο Φιρμίνο «άδειασε» την άμυνα της Ρόμα και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Σαλάχ, που με σκαφτό πλασέ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε και το πρώτο. Η Λίβερπουλ πίεζε ασφυκτικά τη Ρόμα, η οποία δεν μπορούσε να βρει λύσεις. Στο 56′ ο Σαλάχ από σκόρερ έγινε «σερβιτόρος» και έδωσε έτοιμο γκολ στον Σάντιο Μανέ που δεν λάθεψε, «γράφοντας» το 3-0. Το «κόκκινο» πάρτι δεν είχε σταματημό και η Λίβερπουλ πέτυχε και τέταρτο τέρμα μόλις πέντε λεπτά αργότερα. Ο Αιγύπτιος βρήκε ξανά χώρο από δεξιά και πάσαρε στον Φιρμίνο που από κοντά δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Άλισον.

Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, έγραψε για δεύτερη φορά το όνομα του στη λίστα των σκόρερ, αυτή τη φορά με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μίλνερ, o οποίος έφτασε τις εννέα ασίστ στο φετινό Champions League, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισε να περάσει εκτός αγώνα τον Σαλάχ στο 75′, με τη Λίβερπουλ να σηκώνει το πόδι από το γκάζι. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύθηκε η Ρόμα, που έδειξε πως έχει «σφυγμό». Άρχικά μείσωσε σε 5-1 στο 81′, με τον Λόβρεν να μην υπολογίζει σωστά σε μια μακρινή μπαλιά του Ναϊνγκολάν και τον Τζέκο να πλασάρει υποδειγματικά τον Κάριους. Κι έπειτα βρήκε και δεύτερο γκολ με πέναλτι του Περότι, μετά από χέρι του Μίλνερ σε σουτ του Ναϊνγκολάν.

Το τελικό 5-2 φέρνει τη Λίβερπουλ στη θέση του απόλυτου φαβορί, όμως η Ρόμα με το ντεμαράζ των τελευταίων λεπτών διατήρησε ακόμα κάποιες ελπίδες για πρόκριση στον τελικό του Κιέβου. Άλλωστε τι χρειάζεται να πετύχει; Μια ανατροπή με το ίδιο σκορ (3-0), όπως κόντρα στην Μπαρτσελόνα…

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (18’ Βάιναλντουμ), Μανέ, Φιρμίνο (90′ Κλάβαν), Σαλάχ (75′ Ινγκς).

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον. Φλορέντσι, Φάσιο, Μανωλάς, Ζεσούς, Ντε Ρόσι (65’ Περότι), Στρούτμαν (65’ Γκοναλόν), Κόλαροφ, Ναϊνγκολάν, Ουντέρ (46’ Σικ), Τζέκο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ