Ρόμα – Μπαρτσελόνα 3-0

Ρόμα – Μπαρτσελόνα 3-0

Θαύμα θαυμάτων στη Ρώμη! Με τον Μανωλά να... καρφώνει το γκολ της πρόκρισης, η Ρόμα 3-0 τη Μπάρτσα του Ερνέστο. Στο... σπίτι τους οι Καταλανοί που κατάφεραν να αποκλειστούν παρά το υπέρ τους 4-1 στον πρώτο προημιτελικό...

Απίστευτο κι όμως… ιταλικό! Η Ρόμα πήρε μία επική πρόκριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε με τους Τζιαλορόσι να επικρατούν στο Ολίμπικο 3-0 χάρη στο γκολ του Κώστα Μανωλά στο 82′.

Οι Καταλανοί στον πρώτο ημιτελικό είχαν επικρατήσει με σκορ 4-1, αλλά, στη Ρώμη εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και εν τέλει ήταν εκείνοι που κούνησαν… μαντήλι.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης εκείνη που είχε μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ήταν η Ρόμα. Οι Ιταλοί ήξεραν πως για να έχουν ελπίδες πρόκρισης ήθελαν ένα γκολ όσο το δυνατόν νωρίτερα και με τον Έντιν Τζέκο να βρίσκει δίχτυα για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πέρασαν από τα λόγια στις πράξεις.

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι με ωραία, βαθιά μπαλιά στην «πλάτη» της άμυνας της Μπαρτσελόνα βρήκε τον Βόσνιο φορ, ο οποίος έκανε άψογο κοντρόλ και με ανάλογο τελείωμα έβαλε τη Ρόμα μπροστά στο σκορ στο 6′.

Η Μπαρτσελόνα από εκεί και πέρα προσπάθησε να «παγώσει» το ρυθμό της αναμέτρησης με τις πολλές κοντινές πάσες και κρατώντας την μπάλα για όσο το δυνατόν περισσότερο στα πόδια της. Οι Τζιαλορόσι είχαν κλείσει πολύ καλά τους επιθετικούς των Καταλανών, οι οποίοι γινόντουσαν απειλητικοί μόνο με στημένες φάσεις, όπως τις εκτελέσεις φάουλ του Μέσι.

Η Ρόμα προσπαθούσε να βγει μπροστά με όλους τους τρόπους. Κυρίως με μακρινές μπαλιές με τους μπακ να προσπαθούν να βρουν τον Τζέκο που είναι δυνατός στον αέρα και σε αρκετές περιπτώσεις το επιβεβαίωσε και κόντρα στην άμυνα των Μπλαουγκράνα βγαίνοντας νικητής σε αρκετές εναέριες μονομαχίες, χωρίς όμως να μπορεί να στείλει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και για δεύτερο τέρμα. Αυτό ήρθε στο 55′. Ο Τζέκο ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Πικέ με αποτέλεσμα ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι να έχει τη μεγάλη ευκαιρία για να «γράψει» το 2-0. Ο Ιταλός χαφ δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη και με ωραίο σουτ νίκησε τον Τερ Στέγκεν.

Από εκεί και πέρα η Μπαρτσελόνα κλείστηκε πίσω, προσπάθησε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το εν λόγω σκορ που θα την έστελνε στην επόμενη φάση του Champions League. Αλλά η ψυχολογία και το μομέντουμ ήταν με τους Ρωμαίους που έδειχναν πως αργά ή γρήγορα θα πετύχαιναν και τρίτο τέρμα.

Εν τέλει αυτό ήρθε στο 82′ από τον Κώστα Μανωλά. Ο Ουντέρ εκτέλεσε το κόρνερ με τον Έλληνα αμυντικό να παίρνει την κεφαλιά και να «γράφει» το 3-0. Από εκείνο το λεπτό μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα η Μπαρτσελόνα όσο και αν προσπάθησε με σπασμωδικές κινήσεις να φτάσει στο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση δεν τα κατάφερε με τους Ρωμαίους να περνάνε στα ημιτελικά του Champions League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρόμα (Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο): Άλισον – Μανωλάς, Φάτσιο, Ζουάν Ζεσούς – Φλορέντσι, Ντε Ρόσι, Κολάροφ, Στρούτμαν, Ναϊνγκολάν (77′ Ελ Σαραουί) – Σικ (73′ Τσενγκίζ Ουντέρ), Τζέκο

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Tερ Στέγκεν – Σεμέδο (85′ Ντεμπελέ), Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Άλμπα – Σέρχι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (85′ Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα – Μέσι, Σουάρες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ