Μπαρτσελόνα – Τσέλσι 3-0

Μπαρτσελόνα – Τσέλσι 3-0

Με μία μαγική εμφάνιση του Λιονέλ Μέσι (σημείωσε δύο γκολ, έδωσε μία ασίστ) η Μπαρτσελόνα επικράτησε εντός έδρας της Τσέλσι με σκορ 3-0 και πέρασε άνετα στους «8» του Champions League.

Ακόμη μία μέρα στη… δουλειά για τον Λιονέλ Μέσι, ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση για τον Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ της Μπαρτσελόνα, ενώ έδωσε και μία ασίστ στην εντός έδρας νίκη των Καταλανών κόντρα στην Τσέλσι με σκορ 3-0.

Έτσι, σε συνδυασμό με το 1-1 του Λονδίνου οι Μπλαουγκράνα πέρασαν άνετα στους «8» του Champions League για 11η συνεχή φορά.

Tώρα όσον αφορά το παιχνίδι στο Καμπ Νου οι γηπεδούχοι μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια και το έδειξαν όταν στο τρίτο μόλις λεπτό πήραν το προβάδισμα με τον Μέσι. Ο Αργεντινός επιθετικός άλλαξε ωραία την μπάλα αρχικά με τον Ντεμπελέ, μετά με τον Σουάρες με και άψογο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τιμπό Κουρτουά.

Ο Αργεντινός είχε κέφια και οι παίκτες της Τσέλσι δύσκολα μπορούσαν να τον σταματήσουν. Είτε με κανονικούς, είτε με αντικανονικούς τρόπους. Στο 20′ ο Μέσι έκλεψε την μπάλα από τον Σεσκ Φάμπρεγας λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και με μία από τις γνωστές του κούρσες και αφού πέρασε όποιον βρήκε στο διάβα του «έσπασε» την μπάλα στον Ουσμάν Ντεμπελέ με τον Γάλλο επιθετικό να σουτάρει δυνατά και να «γράφει» το 2-0.

Από εκεί και πέρα η Μπαρτσελόνα έριξε το ρυθμό με την Τσέλσι να το εκμεταλλεύεται και να βγαίνει δειλά- δειλά μπροστά σε μία από τις επιθέσεις τους οι Μπλε έφτασαν πολύ κοντά στο να μειώσουν, αλλά, το τελείωμα του Καντέ στο 38′ δεν ήταν αντάξιο της κλάσης του. Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους είδαν την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι της εστίας του Αντρέ Τερ Στέγκεν, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μάρκος Αλόνσο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι τα έπαιξε όλα για όλα με τους παίκτες της να μπαίνουν πιο αποφασισμένοι. Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε σε θέση άμυνας, όμως, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα με τους Λονδρέζους να φωνάζουν για πέναλτι στο 52′ όταν ο Πικέ μάρκαρε τον Ζιρού με τον έμπειρο στόπερ να τον σπρώχνει, τον Γάλλο να πέφτει, αλλά ο Σκόμινα να δείχνει κίτρινη κάρτα στον πρώην παίκτη της Άρσεναλ για θέατρο.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν και πάλι στροφές και με τον Μέσι στο 62′ διαμόρφωσαν το 3-0 που έμελλε να μείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Ο Αργεντινός ξεπέρασε σε ταχύτητα όλους τους αμυντικούς της Τσέλσι και με ωραίο σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουρτουά που την είδε να αναπαύεται στα δίχτυα του για τρίτη φορά.

Η Τσέλσι δεν τα παράτησε και θα μπορούσε να είχε πετύχει το γκολ της τιμής, αλλά, ο Ρούντιγκερ στο 92′ είδε την μπάλα να βρίσκει και πάλι στο δοκάρι της εστίας του Τερ Στέγκεν, με αποτέλεσμα στο τέλος η Μπαρτσελόνα να παίρνει τη νίκη με σκορ 3-0 και παράλληλα την πρόκριση για τους «8» του Champions League για 11η συνεχόμενη φορά.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπούσκετς (61’ Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (56’ Παουλίνιο), Ντεμπελέ (67’ Βιδάλ), Μέσι, Σουάρες

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Μάρκος Αλόνσο, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Καντέ, Φάμπρεγκας, Γουίλιαν, Μόζες (67’ Ζαπακόστα), Αζάρ (82’ Πέδρο), Ζιρού (67’ Μοράτα)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ