Τότεναμ – Γιουβέντους 1-2

Τότεναμ – Γιουβέντους 1-2

Η Γιουβέντους άρπαξε την πρόκριση μέσα από τα χέρια της Τότεναμ με μυθική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και συνεχίζει το ευρωπαϊκό της ταξίδι στους «8» του Champions League (2-1)!

Η Τότεναμ είχε αποσπάσει ισοπαλία στο Juventus Stadium (2-2) κόντρα στην Βέκια Σινιόρα και είχε οικοδομήσει στέρεες βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Όταν μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί στο Γουέμπλεϊ με τον Σον (1-0) στο πρώτο ημίχρονο, σχεδόν την άγγιξε. Όμως, όχι, την Γιουβέντους του Αλέγκρι δεν την ξεγράφεις τόσο απλά. Οι Μπιανκονέρι, σκόραραν στις δύο πρώτες ευκαιρίες που είχαν εντός εστίας στο ματς. Δύο τέρματα, μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά. Έτσι το 1-0 πολύ απλά, ιταλικά, έγινε 2-1!

Η Τότεναμ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση. Ήλεγχε πλήρως το ρυθμό και απειλούσε συνεχώς, με την Γιουβέντους να περιορίζεται σε ρόλο συμπρωταγωνιστή με τον Μπουφόν να κρατά αλώβητη την εστία του όποτε χρειαζόταν. Στο 15′ ο Ντέλε Άλι πάσαρε στον Κέιν, με τον Άγγλο φορ να μην νικάει το Ιταλό πορτιέρε, στο 32′ και πάλι ο Μπουφόν μπλόκαρε το σουτ του Ντέλε Άλι, δύο λεπτά αργότερα, ο πρώτος σκόρερ της Premier League, Χάρι Κέιν, έστειλε την μπάλα άουτ και στο 39′ βρέθηκε επιτέλους το πολυπόθητο τέρμα! Ο Κίεραν Τρίπιερ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Σον Χεούνγκ-μιν, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζιανλουίτζι Μπουφόν «γράφοντας» το 1-0 για την Τότεναμ.

Στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης, βέβαια, οι γηπεδούχοι δικαίως διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό πέναλτι όταν ο Βερτόνγκεν ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ντόουγκλας Κόστα, με τον ρέφερι, Σίμον Μαρτσίνιακ, να κάνει μάλλον τα στραβά μάτια!

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Άγγλους να έχουν σφιχταγκαλιάσει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης (για 2η φορά στην Ιστορία τους). Στην επανάληψη μάλιστα το σκηνικό ελάχιστα άλλαξε στα πρώτα 20 λεπτά. Με την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο να έχει έχει και πάλι τη μερίδα του λέοντος των ευκαιριών. Στο 58′ ο υπέρ-δραστήριος Σον μπήκε στην περιοχή του Μπουφόν από τα αριστερά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, στο 60′ το σουτ του Κέιν εν κινήσει δε στάθηκε ικανό να νικήσει τον κίπερ της Γιούβε και κάπου εκεί… κάνει αισθητή την παρουσία της και η Βέκια Σινιόρα.

Στο 62′ προειδοποίησε με το σουτ του Ντιμπάλα να περνάει άουτ. Στο 64′ ισοφάρισε. Στο 67′ πέρασε μπροστά. Έτσι απλά και ιταλικά. Πιο αναλυτικά, στο 64ο λεπτό ο Λιχστάινερ έκανε την σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Σάμι Κεντίρα ο οποίος πάσαρε στον Γκονζάλο Ιγκουαΐν, με τον Αργεντινό να φέρνει το ματς στα ίσα (1-1). Δύο λεπτά και 49 δευτερόλεπτα αργότερα ο σκόρερ έγινε… πασέρ, η μπάλα έφτασε στον Πάουλο Ντιμπάλα ο οποίος κινήθηκε ωραία στην περιοχή του Γιορίς και τον πλάσαρε για το 2-1 της Γιουβέντους βάζοντας το πρώτο του φετινό τέρμα στη διοργάνωση των αστεριών.

Τα Σπιρούνια δεν τα παράτησαν, απείλησαν στο 78′ με τον Σον, αλλά ο στρατιώτης Κιελίνι «φώναξε παρών», απείλησαν και στο 81′ με τον Έρικσεν, με τον Σον στο 83′, με τον Κέιν στο 90′ (η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι του Μπουφόν). Όμως σε αυτά τα τελευταία λεπτά δεν έπαιζαν μπάλα μόνο τα πόδια. Έπαιζε η εμπειρία, το αστείρευτο πάθος του 40αρη Τζιανλουίτζι Μπουφόν, η δύναμη του Κιελίνι που μπορεί να μην μάτωσε τη φανέλα όμως έπαιζε ξανά με το «μαχαίρι στα δόντια». Η Τότεναμ πλησίασε, κρατούσε την πρόκριση για 60 λεπτά όμως η Γιουβέντους ήταν αυτή που κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να πάρει τελικά τη νίκη – πρόκριση (2-1) στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Σάντσες, Βερτόνγκεν, Ντέιβις, Ντεμπελέ, Ντάιερ (74′ Λαμέλα), Έρικσεν, Άλι (86′ Γιορέντε), Κέιν, Σον.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπενατιά (61′ Λιχτστάινερ), Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο, Ματουιντί (60′ Ασαμόα), Κεντίρα, Πιάνιτς, Ντόουγκλας Κόστα, Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν (84′ Στουράρο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ