Γιούλιαν Νάγκελσμαν : Το προπονητικό φαινόμενο κόντρα στον… δάσκαλό του!

Γιούλιαν Νάγκελσμαν : Το προπονητικό φαινόμενο κόντρα στον… δάσκαλό του!

Ο... μαθητής κόντρα στον δάσκαλο. Ή αλλιώς, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν απέναντι στον Τόμας Τούχελ.

Το Champions League έχει μπει πλέον στην τελική του ευθεία και απόψε (18/8, 22:00) έχουμε τον πρώτο μεγάλο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Λειψία και Παρί Σεν Ζερμέν θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας για μια θέση στον τελικό του Champions League. Δυο ομάδες, που έχουν συνολικά 0 (μηδέν) κατακτήσεις αναμένεται να τα δώσουν όλα για την μεγάλη πρόκριση.

Ασφαλώς, η αποψινή μονομαχία κρύβει και κάποιες ιδιαιτερότητες. Και αυτές εντοπίζονται στους πάγκους των δυο συλλόγων. Εκεί, που συναντάμε δυο παλιούς… γνωστούς.

Από την μία, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο νεαρότερος τεχνικός που έχει φτάσει ποτέ σε ημιτελικό Champions League. Και από την άλλη, ο Τόμας Τούχελ, που είχε υπό την… προστασία του τον κόουτς της Λειψίας. Σαν να λέμε ο μαθητής κόντρα στον δάσκαλο.

Η γερμανική ομάδα έχει μόλις 11 χρόνια ζωής και βρίσκεται στο… κατώφλι του τελικού του Champions League. Μια επιτυχία, που φέρνει φαρδιά- πλατιά την υπογραφή του Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Leipzig's Nagelsmann faces Tuchel reunion after besting Mourinho ...

Ο Γερμανός τεχνικός είναι συνηθισμένος στα… θαύματα και έχει πλέον μπροστά του την μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας. Μόλις στα 33 του χρόνια, έχει αποκλείσει τον Μουρίνιο (Τότεναμ), τον Σιμεόνε (Ατλέτικο) και τώρα ετοιμάζεται να στείλει πίσω στο… Παρίσι τον Τούχελ.

Julian Nagelsmann

«Παιδί» του Τούχελ

Μόλις στα 20 του χρόνια, ο Νάγκελσμαν αναγκάστηκε να βάλει πρόωρο τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Οι πολλοί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να κάνει το βήμα παραπάνω, με τον Γερμανό να αποσύρεται το 2008.

Στην δεύτερη ομάδα της Άουγκσμπουργκ, τον λίγο καιρό που παρέμεινε, ο ποδοσφαιριστής Νάγκλεσμαν είχε για προπονητή τον… Τούχελ! Οι δυο άνδρες συνυπήρξαν για μικρό διάστημα στην γερμανική ομάδα, μέχρι που έβαλε τέλος στην καριέρα του ο νυν τεχνικός της Λειψίας.

Απογοητευμένος τότε, από την εξέλιξη ο Νάγκελσμαν έψαχνε μια… σανίδα σωτηρίας. Και του την έστρωσε απλόχερα ο Τόμας Τούχελ.

Ο νυν κόουτς της Παρί Σεν Ζερμέν τον ώθησε τότε να γίνει «κατάσκοπος» των αντιπάλων της δεύτερης ομάδας της Άουγκσμπουργκ! O νεαρός Νάγκελσμαν το αποδέχθηκε μετά χαράς, ξεκινώντας έτσι μια άλλη καριέρα, που τον οδήγησε στη συνέχεια σε… μονοπάτια που ούτε είχε φανταστεί.

Ο 46χρονος τεχνικός της γαλλικής ομάδας μίλησε χθες (17/8) στα πλαίσια της αναμέτρησης με την Λειψία και αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον τεχνικό των Γερμανών.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι 12 χρόνια μετά την καθοδήγησή του, ως προπονητής θα τον αντιμετώπιζα στον ημιτελικό. Δεν είχαμε αρκετό προσωπικό και καθώς τραυματίστηκε, του ζητήσαμε να κάνει κάποιο σκάουτινγκ.

Μετά το Μόναχο άρχισε να γίνεται προπονητής με τις ομάδες νέων. Στη ζωή μου, δεν προβάλλω το μέλλον, οπότε τότε δεν πίστευα ότι κάποια μέρα θα τον αντιμετώπιζα.

Σήμερα είμαι στην Παρί, αυτό είναι εξαιρετικό. Είναι ένα δώρο. Είναι απίστευτο να παίζεις έναν ημιτελικό Champions League εναντίον του Τζούλιαν. Είναι η δουλειά μου. Κάνω κάτι που μου αρέσει πολύ».

Bundesliga | No room for sentiment as Julian Nagelsmann meets Thomas Tuchel in Champions League semi-final

Ψάχνει… εκδίκηση ο Νάγκελσμαν

Ο Γερμανός τεχνικός αφού… ανέστησε την Χόφενχαϊμ (ο νεαρότερος κόουτς στα χρόνια της Bundesliga), οδηγώντας την ακόμα και στους ομίλους του Champions League, ανέλαβε την Λειψία, με την οποία κάνει… θαύματα.

Ωραίο, επιθετικό ποδόσφαιρο, που κερδίζει τον φίλαθλο, με τον 33χρονο να μετατρέπει την γερμανική ομάδα σε πρωταγωνίστρια τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Βέβαια, για να δώσει συνέχεια στο… παραμύθι της «σταχτοπούτας» θα πρέπει να σπάσει και την κατάρα που τον κυνηγάει στις αναμετρήσεις με τον τεχνικό της Παρί. Ως προπονητής, ο Νάγκελσμαν θα τεθεί αντιμέτωπος με τον δάσκαλό του για τέταρτη φορά. Στα τρία ματς, ο 33χρονος κόουτς της Λειψίας δεν έχει νίκη.

Ο Τούχελ μετράει δύο νίκες ως προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ κόντρα στον Νάγκελσμαν της Χόφενχαϊμ (2-1 και 3-1 εντός) και μια ισοπαλία (2-2), από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Μάιο του 2017.

Το προπονητικό φαινόμενο της Λειψίας ψάχνει την… εκδίκηση του, με τον Νάγκελσμαν να αναφέρεται στην σχέση του με τον κόουτς των Παριζιάνων:

«Έχω παίξει συχνά (ως προπονητής) εναντίον του Τούχελ, αλλά δεν κέρδισα. Αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα. Θα χρειαστούμε κορυφαία απόδοση για να φτάσουμε στον τελικό. Δεν ήταν ο μέντορας μου, ακόμα κι αν πολλοί τον αναφέρουν έτσι. Η σχέση μας ήταν πολύ ρεαλιστική για αυτό, αλλά είμαι ευγνώμων που μου έδωσε την ιδέα να γίνω προπονητής».

Champions League » News » Leizpig's Nagelsmann faces Tuchel reunion after besting Mourinho, Simeone

Ο Νάγκελσμαν ζει το όνειρο του και είναι έτοιμος να γράψει ιστορία. Θα μπορούσε να παίζει ποδόσφαιρο ακόμη σε αυτή την ηλικία. Αλλά, η μοίρα επιφύλασσε άλλα σχέδια για τον ίδιο. Η εκτόξευση της… άγνωστης Λειψίας οφείλεται και στο δικό του έργο. Παρόλο τις αναποδιές που του παρουσιάστηκαν, δεν τα παράτησε και τώρα δικαιώνεται. Μόλις στα 33 του χρόνια.

Με μια ομάδα, που έχει ελάχιστα χρόνια… ζωής, έχει την ευκαιρία να γράψει την πιο λαμπρή σελίδα στην σύντομη προπονητική του καριέρα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ