Ο Λέον Γκορέτσκα και οι υποδειγματικές ακαδημίες της Σάλκε

Ο Λέον Γκορέτσκα και οι υποδειγματικές ακαδημίες της Σάλκε

Η γερμανική ομάδα αποτελεί έναν από τους βασικούς τροφοδότες των εθνικών ομάδων της Γερμανίας, αλλά και των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων με τους παίκτες που παράγουν τα τμήματα υποδομής της.

Η γερμανική «Μασία» είναι μπλε. Οι ακαδημίες της Σάλκε θεωρούνται από τις πλέον παραγωγικές τα τελευταία χρόνια έχοντας αναδείξει μια σειρά από ποδοσφαιριστές που λάμπουν στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ, ενώ παράλληλα τροφοδοτούν όλες τις ηλικιακές ομάδες της εθνικής Γερμανίας.

Αυτόν τον Ιανουάριο και πολύ περισσότερο το προσεχές καλοκαίρι όταν και λήγει το συμβόλαιό του με τη Σάλκε, ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην ευρωπαϊκή μεταγραφική αγορά είναι αυτό του Λεόν Γκορέτσκα.

Ο διεθνής μέσος που τον Φεβρουάριο κλείνει τα 23 χρόνια του αποτελεί μήλο της έριδας ανάμεσα στα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ της Γηραιάς Ηπείρου και αποτελεί ακόμη ένα προϊόν της καταπληκτικής ακαδημίας του συλλόγου.

Ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν δείξει επισήμως η Αρσεναλ και η Λίβερπουλ. Ο Αρσέν Βενγκέρ βλέποντας τον Μεσούτ Οζίλ (επίσης προϊόν των ακαδημιών της Σάλκε) να μην ανανεώνει το συμβόλαιό του ψάχνει τον ιδανικό αντικαταστάτη του, ενώ και ο Γιούργκεν Κλοπ που γνωρίζει τη γερμανική αγορά και πολύ περισσότερο τη «γειτονιά» της κοιλάδας του Ρούρ, θα τον ήθελε στους «Κόκκινους». Παράλληλα δημοσιεύματα του αγγλικού και γερμανικού Τύπου εμπλέκουν στο παζάρι και πιο «μεγάλους» παίκτες του μεταγραφικού παζαριού, όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αλλωστε και οι δύο σύλλογοι που είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν εμπράκτως εκτιμήσει τις ακαδημίες της ομάδας του Γκελσενκίρχεν έχοντας στις τάξεις τους οι μεν «Πολίτες» του Μάντσεστερ τον Λερουά Σανέ, οι δε «Μπλαουγκράνα» τον Ιβάν Ράκιτιτς. Παίκτες που έχουν αναδειχθεί από τη γερμανική «Μασία»…

Ένα βήμα πιο πίσω αλλά επίσης «καταζητούμενος» από σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες είναι ο συνομήλικός του Γκορέτσκα, ο Μαξ Μέιερ, ο οποίος είναι από το 2009 στους «Μπλε», ενώ τα βλέμματα όσων ατζέντηδων και σκάουτερ παρακολουθούν λεπτομερώς τη γερμανική ομάδα κλέβει και ο 19χρονος αμερικανός μέσος Ουέστον ΜακΚένι, ο οποίος δεν αποκλείεται να αποτελέσει το next big thing της Σάλκε.

Μια ιδανική 11άδα των ακαδημιών της Σάλκε σε σχηματισμό 4-5-1 είναι ενδεικτική για να καταλάβει κανείς την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής της γερμανικής ομάδας τις τελευταίες δύο δεκαετίες και στους ποδοσφαιριστές που έχουν αναδειχθεί και ακολούθως προωθηθεί.

Τερματοφύλακας

Μάνουελ Νόιερ (32 ετών, στη Σάλκε 1991-2011, μετά Μπάγερν Μονάχου)

Αμυντικοί:

Σέαντ Κολάσινατς (25 ετών, στη Σάλκε 2011-2017, μετά Αρσεναλ)
Μπένεντικτ Χέβεντες (30 ετών, στη Σάλκε 2001-2017, μετά Γιουβέντους)
Τζόελ Μάτιπ (27 ετών, στη Σάλκε 2000-2016, μετά Λίβερπουλ)
Ραφίνια (32 ετών, στη Σάλκε 2005-2010, μετά Μπάγερν Μονάχου)

Μέσοι:

Μεσούτ Οζίλ (30 ετών, στη Σάλκε 2005-2008, μετά Βέρντερ Βρέμης, Ρεάλ Μαδρίτης, Αρσεναλ)
Γιούλιαν Ντράξλερ (25 ετών, στη Σάλκε 2001-2015, μετά Βόλφσμπουργκ, Παρί Σεν Ζερμέν)
Ιβάν Ράκιτιτς (29 ετών, στη Σάλκε 2007-2011, μετά Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα)
Λεόν Γκορέτσκα (23 ετών, στη Σάλκε από το 2011)
Μαξ Μέιερ (23 ετών, στη Σάλκε από το 2009)

Επιθετικοί:

Λερουά Σανέ (22 ετών, στη Σάλκε 2011-2016, μετά Μάντσεστερ Σίτι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ