Μπορούσια Ντόρτμουντ – Σάλκε 4-4

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Σάλκε 4-4

Τι ματς και αυτό! Η Μπορούσια Ντόρτμουντ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 4-0, όμως, δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Σάλκε που έκανε επική επιστροφή, με αποτέλεσμα το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ να έρθει 4-4.

Ούτε ένα, ούτε δύο. Αλλά στα τελευταία της πέντε παιχνίδια στην Bundesliga η Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν είχε πάρει τη νίκη. Ωστόσο, όλα έμοιαζαν ιδανικά στο εντός έδρας ντέρμπι απέναντι στην Σάλκε στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής για τους παίκτες του Μποσζ που στο ημίχρονο ήταν μπροστά στο σκορ με 4-0!

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πάρουν ΟΥΤΕ αυτό το παιχνίδι, αφού οι «βασιλικοί μπλε» το έκαναν 4-4 στο τέλος.

Το ματς είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για τους ποδοσφαιριστές της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στο 12′ ο Ομπαμεγιάνγκ τους έβαλε μπροστά στο σκορ, ενώ στο 18′ το αυτογκόλ του Σταμπουλί, έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους που έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο ματς.

Από την άλλη πλευρά η Σάλκε δεν μπορούσε με τίποτα ν΄αμυνθεί. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι «κιτρινόμαυροι» και με τους Γκέτσε (20′), Γκερέιρο (25′) έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν πως το παιχνίδι είχε τελειώσει πρόωρα. Λογικό. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Έτσι, ξεκίνησαν στο δεύτερο ημίχρονο με επιθετικούς προσανατολισμούς και δικαιώθηκαν.

Στο 61′ ο Μπουργκστέλερ μείωσε σε 4-1 με τον Χαρίτ στο 65′ να βάζει για τα καλά και πάλι την Σάλκε στο ματς. Αλλά τα καλύτερα για τους «βασιλικούς μπλε» δεν είχαν έρθει ακόμη. Έτσι, ο Καλιγκιούρι στο 86΄«έγραψε» το 4-3 με τον Νάλντο στο 94′ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα με τους ποδοσφαιριστές της Μπορούσια Ντόρτμουντ να μην μπορούν να τον πιστέψουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι είχαν μείνει από το 72’΄με δέκα παίκτες, μιας και ο Ομπαμεγιάνγκ είδε τότε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα, κάτι που εν τέλει της στοίχισε ακριβά.

Η 11αδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ, Τοπράκ, Γκερέιρο (83′ Ζαγκαντού), Σαχίν, Γκέτσε (78′ Κάστρο), Βέιγκλ, Πούλισιτς, Ομπαμεγιάνγκ, Γιαρμολένκο (68′ Μπαρτρά).

Η 11αδα της Σάλκε: Φάχρμαν, Νάλντο, Οσπίκα, Κέρερ (46′ Νάστασιτς), Καλιγκούρι, Κονοπλιάνκα, Σταμπουλί, Μάγιερ, ΜακΚένιε (33′ Χαρίτ), Μπούργκσταλερ, Ντι Σάντο (33′ Γκορέτσκα)

 Δείτε εδώ τα γκολ της αναμέτρησης αλλά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ