The Ρέτσος project: Μια ιστορία των 40 εκατ. ευρώ που μόλις άρχισε

The Ρέτσος project: Μια ιστορία των 40 εκατ. ευρώ που μόλις άρχισε

Το καλοκαίρι του 2017 έγραψε Ιστορία ως η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή. Το όνομά του φέτος βρίσκεται στα πλάνα της Άρσεναλ. Στη Λεβερκούζεν βλέπουν στο πρόσωπό του το νέο big thing. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα του Παναγιώτη Ρέτσου;

Ήταν αρχές του μήνα όταν δημοσίευμα της Mirror ανέφερε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα του επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Άρσεναλ Σβεν Μίσλιντατ. Δεν έχει περάσει χρόνος, από τότε που η μεταγραφή του στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, έναντι 22 εκατομμυρίων ευρώ, γινόταν η πιο ακριβή μεταγραφή στα ελληνικά δεδομένα. Ενώ πάει λίγος καιρός απ’ την στιγμή που πάνω από την Ερυθρόλευκη, στο μπράτσο του,δέσποζε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Σε ηλικία 18 ετών, 5 μηνών και 20 ημερών. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Ρέτσο. Αισίως η πρώτη του χρονιά στη Γερμανία ολοκληρώνεται και αρχίζει να «ανατέλλει» ένα ακόμα ενδιαφέρον καλοκαίρι. Και λέμε ενδιαφέρον γιατί ο 19χρονος Παναγιώτης μπορεί να έχει προσαρμοστεί πλήρως στη νέα του ομάδα, αλλά δεν αποκλείεται η επόμενη σεζόν τον βρει… σ’άλλη γη σ’άλλα μέρη.

Στο Λονδίνο για παράδειγμα. Οι Κανονιέρηδες, σύμφωνα πάντα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, φαίνονται διατεθειμένοι να στρώσουν το δρόμο με… πολλά εκατομμύρια ευρώ για να τον δουν να αγωνίζεται στο Emirates. Ο νεαρός διεθνής αμυντικός δεν ασχολείται με όλα αυτά. Βρίσκεται στο Λεβερκούζεν και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του Χάικο Χέρλικ, των συμπαικτών του και του κόσμου. Μετρά ήδη 22 συμμετοχές παρότι «ρούκι» και έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Πιο συγκεκριμένα δέκα παιχνίδια τον έχουν βρει στη θέση του στόπερ, άλλα σε εκείνη του δεξιού μπακ και αρκετά σε αυτή του αριστερού.

H Λεβερκούζεν σήμερα (09/04, 21:30) κοντράρεται με τη Λειψία. Με νίκη, αναρριχάται στην 4η θέση της βαθμολογίας, αφήνει πίσω της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και τη σημερινή της αντίπαλο και καπαρώνει μια θέση για το Champions League. Απομένουν ακόμα πέντε αγωνιστικές. Τα καλύτερα… έπονται για τον Παναγιώτη Ρέτσο ο οποίος όταν δεν προπονείται, κάνει εντατικά μαθήματα γερμανικών. Η ζωή του ισορροπεί ανάμεσα στο προπονητικό κέντρο και τα βιβλία του. Θα μπορούσε να έχει ένα πολυτελές σπίτι στην Κολονία. Εκεί που μένουν σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Δεν τον γέμιζε αυτή η προοπτική. Προτίμησε να μείνει σε ένα διαμέρισμα δέκα λεπτά μακριά από το προπονητικό κέντρο και να προσηλωθεί στη δουλειά του. Έμαθε να μουτζουρώνει τις διαχωριστές γραμμές που χωρίζουν την εργασία από το παιχνίδι. «Αγκάλιασε» τη νέα του ζωή, τη δέχτηκε με ευγνωμοσύνη. Ήταν εξάλλου το αποτέλεσμα των κόπων του. Το να προπονείται σκληρά και να μένει προσηλωμένος στον στόχο του είναι για εκείνον τρόπος ζωής.

Όσο για την προοπτική της Άρσεναλ και των δεκάδων εκατομμυρίων; Εκείνος δεν ασχολείται με αυτά. Πιθανότατα δεν γνωρίζει καν ότι η Λεβερκούζεν σκοπεύει το καλοκαίρι να πουλήσει τον θηριώδη Γιόναταν Τα (κατά πάσα πιθανότητα στην Ντόρτμουντ) και να δώσει τα… κλειδιά της άμυνας σε εκείνον. Ο σύλλογος θέλει να επενδύσει πάνω του. Η σειρά του για να τεθεί προς πώληση θα έρθει το καλοκαίρι του 2019. Αυτό είναι το πλάνο. Βέβαια το μη προφανές, το μη αναμενόμενο δεν μπορεί κανείς να το υπολογίσει. Το μόνο σίγουρο για το φετινό καλοκαίρι είναι ότι μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου σκοπεύουν να επενδύσουν στην άμυνα. Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ είναι σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού. Το παιδί των Ακαδημιών του Ολυμπιακού θεωρείται ο 24ος καλύτερος ποδοσφαιριστής της γενιάς του στον κόσμο, ο τρίτος καλύτερος νεαρός στόπερ της Ευρώπης! Πίσω μόνο από τους Ντάβινσον Σάντσεζ της Τότεναμ και Ματίας Ντε Λιτ του Άγιαξ!

Αυτή την στιγμή η Λεβερκούζεν δεν θα αποχωριζόταν τον Ρέτσο για κάτι λιγότερο από 40 εκατομμύρια ευρώ! Σχεδόν τα διπλάσια δηλαδή από όσα έβγαλε από τα ταμεία της το περυσινό καλοκαίρι για να τον αποκτήσει. Ο Σβεν Μίλσιντατ, ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας του Λονδίνου, που μεταξύ άλλων κρύβεται πίσω και από τη μεταγραφή του Ντίνου Μαυροπάνου στους Κανονιέρηδες, έχει ψηλά στη λίστα του το όνομα του Ρέτσου. Από τότε που φορούσε την ερυθρόλευκη κι εκείνος εργάζονταν για την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Τότε που οι Βεστφαλοί μαζί με τις Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν είχαν κάνει το Γεώργιος Καραϊσκάκης δεύτερο σπίτι τους για να τον παρακολουθούν. Τότε που για εκείνον όλα αυτά ήταν ένα όμορφο όνειρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ