Αννόβερο – Γκλάντμπαχ 0-1

Αννόβερο – Γκλάντμπαχ 0-1

Τρίποντα «χρυσάφι» για Γκλάντμπαχ, Στουτγκάρδη, Βέρντερ Βρέμης, γκέλαρε η Μπάγερν, ισόπαλες Χόφενχαϊμ και Φράιμπουργκ, σε μια ημέρα που καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας στη Bundesliga!

Με γκολ του Κράμερ στο 72′ η Γκλάντμπαχ επικράτησε 1-0 στην έδρα του Αννόβερο και το προσπέρασε στη βαθμολογία. «Γκέλα» για Μπάγερν Μονάχου, τεράστιες νίκες για Στουτγκάρδη και Βέρντερ Βρέμης, ισόπαλες Χόφενχαϊμ και Φράιμπουργκ. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, πως και στα πάντα σημερινά παιχνίδια επετεύχθησαν συνολικά πέντε γκολ (για πρώτη φορά αυτόν τον αιώνα), όσα είχαν μπει και στις 23 Οκτωβρίου του 1999.

Αννόβερο – Γκλάντμπαχ 0-1

Μετά από τέσσερις σερί ήττες, ήρθε η ώρα της νίκης για την Μπορούσια Γκλάντμπαχ, η οποία παρά τις οκτώ απουσίες πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Αννόβερο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 52′ με τον Μπεμπού, οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που έφθασαν στο γκολ, με τον Χόφμαν να προειδοποιεί με σουτ στο δοκάρι στο 63′ και τον Κράμερ να σκοράρει στο 72′, «εκτελώντας» τον Τσάουνερ από το ύψος του τόξου. Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο γκολ του 27χρονου αμυντικού μέσου έξω από την περιοχή, γκολ το οποίο χάρισε στην ομάδα του την πρώτη εκτός έδρας νίκη μετά τις 18 Νοεμβρίου και το 4-2 επί της Χέρτα Βερολίνου.

Μπάγερν Μονάχου – Χέρτα Βερολίνου 0-0

Δημιούργησε 18 τελικές, είχε συντριπτικά υπέρ το ποσοστό κατοχής της μπάλα και όμως, η Μπάγερν έμεινε στο μηδέν! Η Χέρτα Βερολίνου άντεξε στο Μόναχο, με τον Ρουν Γιάρσταϊν να σταματά τρεις φορές τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (στο 5′, το 18′ και το 56′) και τον Πολωνό να χάνει την ευκαιρία να γράψει ρεκόρ, σκοράροντας σε δώδεκα συνεχόμενα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας για τρίτη συνεχόμενη φορά από την Αλιάντς Αρίνα (το καλύτερο τρέχων ρεκόρ στην έδρα της πρωταθλήτριας), με την ομάδα του Γιουπ Χάινκες, που αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Νόιερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ και Χάμες, να μην βρίσκει δίχτυα σε εντός έδρας ματς της Bundesliga για πρώτη φορά μετά τις 9 Μαΐου του 2015 και την ήττα με 1-0 από την Άουγκσμπουργκ. Και στα 46 ματς που ακολούθησαν έκτοτε σκόραρε τουλάχιστον από μια φορά, «τρέχοντας» το τέταρτο μεγαλύτερο σερί στην ιστορία, το οποίο όμως σταμάτησε σήμερα.

Στουτγκάρδη – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-0 

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η Στουτγκάρδη, η οποία πανηγύρισε την τρίτη της συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα (χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ), ξέφυγε για τα καλά από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού (ούσα πλέον στο +7 από αυτήν) και επιβεβαίωσε την καλή της παράδοση στα παιχνίδια που προηγείται στο ημίχρονο. Αφού γλίτωσε από το σουτ του Ντάνι ντα Κόστα στο 9′, το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Ταΐφούν Κορκούτ πήρε κεφάλι στο σκορ.

O Γκίντσεκ βγήκε στην αντεπίθεση, πέρασε τον τερματοφύλακα και σούταρε, ο Ρους πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή, την έστειλε όμως πάνω στο δοκάρι και από εκεί στρώθηκε στον επερχόμενο Ερίκ Τόμι, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το πρώτο φετινό του γκολ και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 90+2′, με το σουτ του Μάρκο Φαμπιάν να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι. Στον πάγκο έμεινε ο Τάσος Δώνης.

Χόφενχαϊμ – Φράιμπουργκ 1-1 

Σε ένα ματς που βάσει εικόνας και ευκαιριών αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, η Χόφενχαϊμ ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Φράιμπουργκ στην Ουίρσολ Ράιν-Νέκαρ Αρένα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν δις, με τον Γκέιγκερ στο 42′ και τον Γκνάμπρι στο 51 και στο 57′ κατάφεραν να προηγηθούν, χάρη στην πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Αντρέι Κράμαριτς. Εννιά λεπτά αργότερα η Φράιμπουργκ κέρδισε πέναλτι, ο Νιλς Πέτερσεν (έχει πετύχει τα 9 από τα 14 τελευταία γκολ της ομάδας του) δεν λάθεψε από τα έντεκα βήματα και έφερε το ματς στα ίσια. Η Χόφενχαϊμ είχε δύο ακόμα τεράστιες ευκαιρίες για το τρίποντο, με τη κεφαλιά του Καντέραμπεκ στο 75′ να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και το σουτ του Γκρίλιτση στο 84′ να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Σβόλοφ.

Βέρντερ Βρέμης – Αμβούργο 1-0 

Τις τελευταίες τέσσερις φορές που το ημίχρονο ήταν 0-0, έτσι τελείωνε και το παιχνίδι της. Όχι, όμως, σήμερα! Χάρη σε αυτογκόλ του Ρικ Φαν Ντρόνγκελεν, η Βέρντερ Βρέμης πανηγύρισε τεράστια νίκη επί του Αμβούργου, μια νίκη που την έφερε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και άφησε τους φιλοξενούμενους στην προτελευταία θέση. Αμφότερες είχαν από μια μεγάλη ευκαιρία, το Αμβούργο στο 51′ με τον Χαντ και η Βέρντερ στο 72′ με τον Έγκεσταιν, το γκολ -σε λάθος εστία- του 19χρονου Ολλανδού στόπερ ήταν όμως αυτό που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο, οι γηπεδούχοι πήραν μια νίκη τεράστιας βαθμολογικής σημασίας και παρέμειναν αήττητοι υπό τις οδηγίες του Φλοριάν Κόχφελντ (5 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ