Βαλβέρδε VS Μίτσελ: Βίοι αντίθετοι ή αλλιώς 1ος VS 20ού!

Βαλβέρδε VS Μίτσελ: Βίοι αντίθετοι ή αλλιώς 1ος VS 20ού!

Και οι δύο πέρασαν από την Ελλάδα. Και οι δύο άφησαν σημαντική παρακαταθήκη στον Ολυμπιακό, κέρδισαν τίτλους, χάρισαν μεγάλες νίκες και λατρεύτηκαν από τους οπαδούς της ομάδας του Πειραιά. Κάπου εδώ τελειώνουν και τα κοινά σημεία της πορείας του Ερνέστο Βαλβέρδε και του Μίτσελ. Δύο κορυφαίων προσωπικοτητων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που κόσμησαν την Ελλάδα και […]

Και οι δύο πέρασαν από την Ελλάδα. Και οι δύο άφησαν σημαντική παρακαταθήκη στον Ολυμπιακό, κέρδισαν τίτλους, χάρισαν μεγάλες νίκες και λατρεύτηκαν από τους οπαδούς της ομάδας του Πειραιά. Κάπου εδώ τελειώνουν και τα κοινά σημεία της πορείας του Ερνέστο Βαλβέρδε και του Μίτσελ. Δύο κορυφαίων προσωπικοτητων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που κόσμησαν την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό μας και που πλέον ακολουθούν ένα τελείως διαφορετικό μονοπάτι ο καθένας.

Το βράδυ του Σαββάτου (21:45, 21/10) Βαλβέρδε και Μίτσελ κοντράρονται για την 9η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν, σε ένα παιχνίδι όπου Μπαρτσελόνα και Μάλαγα διεκδικούν το ίδιο ζητούμενο, για τελείως διαφορετικούς λόγους. Η μεν αρμάδα του Ερνέστο προελαύνει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, είναι στην 1η θέση με 22 βαθμούς (5 περισσότερους από τη 2η Βαλένθια) και θέλει να συνεχίσει την αήττητη πορεία της. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις δύο ήττες στο Super Cup Ισπανίας από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα μέσα Αυγούστου, η Μπάρτσα μετράει 10 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία (στην έδρα της Ατλέτικο) σε όλες τις διοργανώσεις.

Την ίδια στιγμή η ζωή του Μίτσελ είναι πολύ πιο δύσκολη. Μπορεί ο νέος αθλητικός διευθυντής της Μάλαγα, Μάριο Ουσίγιος, να ξεκαθάρισε πως ο 54χρονος τεχνικός είναι «ασφαλής», αλλά τα αποτελέσματα συνειγορούν για το αντίθετο. Οι «μποκερόνες» είναι με διαφορά η χειρότερη ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος έως τώρα, μετρώντας 7 ήττες και 1 ισοπαλία στις πρώτες 8 αγωνιστικές και κατακτώντας… επάξια την τελευταία θέση της Πριμέρα. Με τη σύγκριση ενεργητικού/παθητικού να είναι απογοητευτική: 4-18 γκολ!

ΣΑΦΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ «ΤΣΙΝΓΚΟΥΡΙ»

Ξέχωρα της διαφοράς επιπέδου μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μάλαγα, που εκ των πραγμάτων είναι τεράστια, ανάλογη είναι η απόσταση και στη σύγκριση των επιτευγμάτων των δύο τεχνικών. Με τον Βαλβέρδε.

  • Ο Βαλβέρδε έχει κατακτήσει πέντε τίτλους στην καριέρα του: 3 πρωταθλήματα Ελλάδος, 1 Κύπελλο Ελλάδος, 1 Super Cup Ισπανίας (2015-16 με Μπιλμπάο). Ο Μίτσελ έχει τίτλους μόνο με τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα τρεις: 2 πρωταθλήματα Ελλάδος, 1 Κύπελλο Ελλάδος.
  • Βαλβέρδε και Μίτσελ έχουν κοντραριστεί 4 φορές ως προπονητές, με τον «Τσινγκούρι» να έχει 3 νίκες (06/12/2009: Βιγιαρεάλ-Χετάφε 3-2, 2013: Βαλένθια-Σεβίλλη 2-0, 18/02/2016: Μαρσέιγ-Μπιλμπάο 0-1) και ένα παιχνίδι να έχει λήξει ισόπαλο (25/02/2016: Μπιλμπάο-Μαρσέιγ 1-1).
  • Ο Βαλβέρδε έχει συνολικά 598 παιχνίδια ως προπονητής (305 νίκες, 123 ισοπαλίες, 170 ήττες), μαζεύοντας κατά μέσο όρο, 1,74 βαθμούς ανά ματς. Οι ομάδες του έχουν δεχθεί συνολικά 984 γκολ και έχουν δεχθεί 666!
  • Ο Μίτσελ, που είναι μόλις έναν χρόνο μεγαλύτερος από τον Βαλβέρδε (53) ξεκίνησε την προπονητική στα 46 του και συνολικά έχει 296 αγώνες ως τεχνικός, με 142 νίκες, 61 ισοπαλίες, 93 ήττες και 1,65 μέσο όρο βαθμών ανά παιχνίδι. Επιπλέον, οι ομάδες του έχουν σκοράρει 486 γκολ, και έχουν δεχθεί 340.

ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ…

  • Βαλβέρδε καθοδήγησε τον Ολυμπιακό σε συνολικά 127 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 92 νίκες, 13 ισοπαλίες και 22 ήττες, με γκολ 258 υπέρ και 92 κατά και μέσο όρο πόντων ανά αγώνα 2,28! Επίσης, στις τρεις θητείες του στον Πειραιά κατέκτησε 3 Πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο.
  • Ο Μίτσελ ήταν προπονητής του Ολυμπιακού σε συνολικά 90 παιχνίδια, με απολογισμό 64 νίκες, 11 ισοπαλίες και 15 ήττες. Ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ στον πάγκο του πέτυχε 199 γκολ και δέχθηκε 73, ενώ συγκέντρωνε 2,26 βαθμούς ανά ματς. Ο 54χρονος τεχνικός κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο, αλλά απολύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 και δεν κατάφερε να… ισοφαρίσει τον Ερνέστο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ