BIG FOUR: Δέκα αγώνες χωρίς νίκη μακριά από την πόλη τους!

BIG FOUR: Δέκα αγώνες χωρίς νίκη μακριά από την πόλη τους!

Συμπτωματικά τα ματς είναι δέκα. Δεν είναι δικός μας «δάχτυλος», λόγω του to10.gr, είναι απλώς η πραγματικότητα που βιώνουν οι «μεγάλοι» από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος. Δέκα αγώνες μακριά από την πόλη τους, καμία νίκη. Το δείγμα δεν είναι μικρό, είνα σχεδόν το 1/4 του πρωταθλήματος. Σήμερα (21/10) ο Παναθηναϊκός παίζει στη Λαμία. Αύριο […]

Συμπτωματικά τα ματς είναι δέκα. Δεν είναι δικός μας «δάχτυλος», λόγω του to10.gr, είναι απλώς η πραγματικότητα που βιώνουν οι «μεγάλοι» από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος. Δέκα αγώνες μακριά από την πόλη τους, καμία νίκη. Το δείγμα δεν είναι μικρό, είνα σχεδόν το 1/4 του πρωταθλήματος.

Σήμερα (21/10) ο Παναθηναϊκός παίζει στη Λαμία. Αύριο (22/10) ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Μαζί με αυτά, τα παιχνίδια του «Big4» μακριά από την πόλη τους, θα γίνουν 12. Μέχρι τώρα, όμως, είναι δέκα και σε όποια έδρα κι αν έχουν επισκεφτεί οι «μεγάλοι», όπου κι αν έχουν ταξιδέψει είτε αερπορικώς είτε πληρώνοντας διόδια, επέστεψαν σπίτι τους χωρίς να έχουν καταφέρει να νικήσουν.

Και το σλόγκαν που λέει ότι η επαρχία δίνει τίτλους; Αν αυτό ισχύει, τότε οι τέσσερις διεκδικητές του, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (με βαθμολογική σειρά) συναγωνίζονται ποιος θα τον χάσει πρώτος. Αφού μακριά από τον νομό τους, δεν κερδίζουν.

Το εντυπωσιακό στατιστικό, ίσως και πρωτοφανές για την Super League, μάλλον δείχνει κάτι για τον ποδοσφαιρικό τους χαρακτήρα. Εκτός έδρας νίκες έχουν. Δύο ο Ολυμπιακός, μία η ΑΕΚ. Αλλά όλες εντός Αττικής. Κέρδισαν και οι δύο τη Λαμία, αλλά στο Περιστέρι, ενώ οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν και του Πανιωνίου. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ακόμη δεν έχουν κερδίσει μακριά από την έδρα τους…

Επίσης εντυπωσιακό είναι ότι οι τρεις στους τέσσερις, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν τρία στραβοπατήματα μακριά από την πόλη τους. Ενώ ο Ολυμπιακός μόνο ένα, τη μοναδική φορά που μέχρι στιγμής φέτος χρειάστηκε να κάνει ταξίδι για αγώνα πρωταθλήματος.

Με τη σειρά:

  • Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει τρεις φορές μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Εχει επιστρέψει σ’ αυτήν με ισάριθμες ισοπαλίες. Δύο λευκές, κόντρα σε Λεβαδειακό και Απόλλωνα Σμύρνης και 1-1 στη Λάρισα.
  • Η ΑΕΚ έχει επίσης φύγει τρεις φορές εκτός Αττικής. Ισοπαλία χωρίς σκορ στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 2-0, 1-1 στην Ξάνθη.
  • Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να πάει μόνο στην Ξάνθη αυτές τις πρώτες εφτά αγωνιστικές και έφυγε από την πόλη της Θράκης με έναν βαθμό (1-1).
  • Ενώ ο Παναθηναϊκός έχει τα χειρότερα αποτελέσματα όλων. Δύο ήττες, 1-0 στην Κέρκυρα, 2-0 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό και 1-1 στην έδρα του Πλατανιά.
  • Η αδυναμία των «μεγάλων» να κερδίσουν μακριά από την πόλη τους αποτελεί βασική παράμετρο του φετινού πρωταθλήματος. Πιθανόν να αποδειχθεί και καθοριστική. Ειδικά όταν θα βρεθεί η ομάδα που θα μπορεί να κερδίζει ακόμη και σε τέτοιους αγώνες. Οποια το καταφέρει, μάλλον θα αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των άλλων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ