Πέντε αλλαγές ετοιμάζει ο Λεμονής

Πέντε αλλαγές ετοιμάζει ο Λεμονής

Η αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει και ο Τάκης Λεμονής καταστρώνει τα πλάνα του για το πολύ μεγάλο ματς στο “Καραϊσκάκη”. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος αναμένεται ν’ ανοίξει τα “χαρτιά” του στην προπόνηση της Παρασκευής στου Ρέντη και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ετοιμάζει τουλάχιστον πέντε αλλαγές, σε […]

Η αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει και ο Τάκης Λεμονής καταστρώνει τα πλάνα του για το πολύ μεγάλο ματς στο “Καραϊσκάκη”. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος αναμένεται ν’ ανοίξει τα “χαρτιά” του στην προπόνηση της Παρασκευής στου Ρέντη και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ετοιμάζει τουλάχιστον πέντε αλλαγές, σε σχέση με την εντεκάδα που ξεκίνησε το ματς στη Βαρκελώνη.

Είναι λογικό ο προπονητής του Ολυμπιακού να επιχειρήσει ένα “φρεσκάρισμα” στην ομάδα του, καθώς το παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα απαιτούσε υπερπροσπάθεια απ’ όλους τους παίκτες και ατελείωτα τρεξίματα.

Φιγκέιρας αριστερό μπακ
Μια από τις αλλαγές που σκέφτεται ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος, είναι η χρησιμοποίηση του Φιγκέιρας, αλλά όχι στο δεξί άκρο της άμυνας των “ερυθρόλευκων”. Ο Λεμονής σχεδιάζει να βάλει αριστερό μπακ τον Πορτογάλο αντί του Κούτρη ο οποίος έπαιξε στο “Καμπ Νου” κόντρα στην Μπάρτσα.

Σκέψεις και για Ένγκελς
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 57χρονος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης και δεύτερης αλλαγής στα μετόπισθεν των Πειραιωτών, αλλά αυτή τη φορά στα στόπερ.

Η παρουσία του Μποτία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Ισπανού στη Βαρκελώνη, αλλά είναι πιθανό δίπλα του να παίξει ο Ένγκελς και όχι ο Νικολάου. Ο Βέλγος εξέτισε την τιμωρία απ’ την αποβολή του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και είναι πλέον στη διάθεση του Λεμονή.

Επαναλαμβάνουμε, πρόκειται ακόμα για σκέψη και όχι γι’ απόφαση του Λεμονή και πολλά θα φανούν στη σημερινή προπόνηση των πρωταθλητών Ελλάδος. Να επισημάνουμε πάντως Είναι πάντως “ανοιχτό”το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Νικολάου στο αρχικό σχήμα.

Επιστρέφει ο Φορτούνης

Ο Κώστας Φορτούνης δεν ήταν βασικός απέναντι στην Μπαρτσελόνα (έπαιξε σαν αλλαγή) αλλά θα ηγηθεί των “ερυθρόλευκων” στην πολύ σημαντική αναμέτρηση κόντρα στον “δικέφαλο” του Βορρά. Ο διεθνής μέσος θα είναι το 10άρι του Ολυμπιακού την Κυριακή το βράδυ στο “Καραϊσκάκη” και όλοι στο μεγάλο λιμάνι περιμένουν να δουν τον καλό Φορτούνη.

Πάρντο από δεξιά

Μπορεί ο Φελίπε Πάρντο να πέταξε τις σπόντες του για τ’ ότι δεν ήταν στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού στο Καμπ Νου, αλλά όλα δείχνουν πως το θέμα θεωρείται λήξαν. Ο Λεμονής μίλησε με τον Κολομβιανό και δε θα δοθεί συνέχεια, απ’ τη στιγμή που ο παίκτης έδωσε εξηγήσεις στον προπονητή του. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι Πάρντο θα είναι στην αρχική εντεκάδα των “ερυθρόλευκων”.

Σέντερ φορ ο Καρίμ
Σε ότι αφορά την κορυφή της επίθεσης, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα απ’ τη στιγμή που ο Εμενίκε δε θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του ούτε εναντίον του ΠΑΟΚ. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ θα είναι λοιπόν ο σέντερ φορ των “ερυθρόλευκων” και το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι, να συνεχίσει σε ρυθμούς Νέας Σμύρνης ο Ιρανός.

Το πιθανότερο σχήμα
Με βάση λοιπόν τα όσα προαναφέραμε για τις αλλαγές που σκέφτεται ο Λεμονής, το πιθανότερο “σενάριο” για τη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ, είναι το ακόλουθο. Γκολκίπερ θα είναι ο Προτό και δεξί μπακ ο Ελαμπντελαουί. Στόπερ ο Μποτία με τον Ένγκελς και αριστερό μπακ ο Φιγκέιρας. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής σταθερή αξία παραμένει ο Ρομαό και ο Οφόε επιστρέφει στη φυσική του θέση, δίπλα στον Τογκολέζο.
Ο Φορτούνης θα είναι ο επιτελικός μέσος, ο Πάρντο στο ένα άκρο της επίθεσης και στο άλλο ο Καρσελά. Τέλος σέντερ φορ θα είναι ο Ανσαριφάρντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ