Έπεσε στην 14η θέση η Ελλάδα

Έπεσε στην 14η θέση η Ελλάδα

Η πολύ σημαντική ισοπαλία της ΑΕΚ στο «Σαν Σίρο» κόντρα στη Μίλαν δεν ήταν αρκετή ώστε να κρατήσει την Ελλάδα στη 13η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA. Το 0-0 της Ένωσης πρόσφερε 0.200 βαθμούς στη χώρα μας, όμως υποχώρησε 14η θέση με 27.400 πόντους. Η μεγάλη… αντίπαλος της Ελλάδας ήταν και είναι η Τσεχία. […]

Η πολύ σημαντική ισοπαλία της ΑΕΚ στο «Σαν Σίρο» κόντρα στη Μίλαν δεν ήταν αρκετή ώστε να κρατήσει την Ελλάδα στη 13η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA. Το 0-0 της Ένωσης πρόσφερε 0.200 βαθμούς στη χώρα μας, όμως υποχώρησε 14η θέση με 27.400 πόντους.

Η μεγάλη… αντίπαλος της Ελλάδας ήταν και είναι η Τσεχία. Από εκείνη απειλούμασταν κυρίως. Οι τρεις τσέχικες ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα τους είναι οι Ζλιν, Βικτόρια Πλζεν και Σλάβια Πράγας. Η Πλζεν έχασε στην έδρα της Λουγκάνο με 3-2, ενώ οι υπόλοιπες αναδείχθηκαν ισόπαλες με τις αντιπάλους τους. Η Ζλιν ήρθε 1-1 με την Κοπεγχάγη στην έδρα της, ενώ η Σλάβια πήρε πολύτιμο βαθμό στο «Μαδριγάλ» με τη Βιγιαρεάλ.

Στην προνομιούχο δωδέκατη θέση είναι η Αυστρία με 28.100 βαθμούς. Οι δύο ομάδες της είχαν απολογισμό μια νίκη και μια ήττα (Αούστρια Βιέννης-Ριέκα 1-3, Κόνιασπορ-Σάλτσμπουργκ 0-2). Επίσης, απειλητική για την Ελλάδα είναι η 15η Ελβετία με 26.800 πόντους. Οι εκπρόσωποί της τα πήγαν αρκετά καλά με 2 νίκες και 1 ισοπαλία (Λουγκάνο-Πλζεν 3-2, Ντιναμό Κιέβου-Γιουνγκ Μπόις 2-2, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βασιλεία 0-2).

Όποια χώρα τερματίσει δωδέκατη με τη συμπλήρωση της τρέχουσας σεζόν, τότε την περίοδο 2019-2020 θα στείλει τον πρωταθλητή της στα play offs του Champions League και τον Κυπελλούχο της απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Αναλυτικά η κατάταξη: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ