Μέχρι να βρούμε ουρανό…

Μέχρι να βρούμε ουρανό…

Είναι ξεκάθαρο ότι αν υπάρχει κόσμος ομάδας που είναι τέρμα ξενερωμένος από την νέα αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος της Football League, αυτός είναι του Άρη. Δεν είναι πως έχει απλά βαρεθεί, ή να θέλει να δει την ομάδα του. Έχει ξενερώσει. Και δεν έχει να κάνει η αναφορά με αγωνιστικά ζητήματα και προετοιμασίες. Αυτά […]

Είναι ξεκάθαρο ότι αν υπάρχει κόσμος ομάδας που είναι τέρμα ξενερωμένος από την νέα αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος της Football League, αυτός είναι του Άρη.

Δεν είναι πως έχει απλά βαρεθεί, ή να θέλει να δει την ομάδα του. Έχει ξενερώσει. Και δεν έχει να κάνει η αναφορά με αγωνιστικά ζητήματα και προετοιμασίες. Αυτά είναι θέματα του προπονητή και των παικτών.

Η τρέλα του Αρειανού πηγάζει από αλλού. Γι αυτό και είναι άτοπη οποιαδήποτε απάντηση του στυλ: “Καλά τι έγινε και μια εβδομάδα παραπάνω”.

Για τον οπαδό του Άρη, που είναι για τέταρτη χρονιά μακρυά από την Superleague, μετράει και η μέρα και η ώρα. Kάθε αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος, κρατάει την ομάδα του μακρυά από την φυσική του θέση.

Τρία χρόνια γεμάτα πίκρα, τρία χρόνια γεμάτα αποτυχία, τρία χρόνια , όμως, που οι οπαδοί του Άρη ¨τραβήχτηκαν” σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αφήνοντας στην άκρη την πίκρα τους, για να συμπαρασταθούν στην καψούρα τους.

Το σύνθημα “δεν θα σε αφήσω ποτέ”, βρήκε την απόλυτη εφαρμογή του. Και δεν είναι εύκολο.

Όταν από εκεί που αγωνιζόσουν στο Europa League και άφηνες εκτός συνέχειας της διοργάνωσης την Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεσαι στην Γ’  Εθνική, σε πονάει και σε τρελαίνει.

Και μάλιστα, ακόμα περισσότερο όταν αποτυγχάνεις δυο φορές , να πετύχεις τον αυτονόητο στόχο της ανόδου. Πληρώνοντας σε μεγαλύτερο ποσοστό τα δικά σου λάθη, την έλλειψη οργάνωσης στο αγωνιστικό αλλά και την εύκολη αποδοχή των υποσχέσεων περί ισονομίας.

Ο Αρειανός έχει μάθε στα δύσκολα στη πράξη και όχι θεωρητικά. Οι περισσότεροι οπαδοί ομάδων που δεν σέβονται την τεράστια ιστορία αυτού του συλλόγου και αναφέρονται με χλευαστικά σχόλια , μιλούν εκ του ασφαλούς.

Δεν έζησαν τον πόνο του οπαδού όταν η ομάδα του τραβάει τα πάνδεινα. Αυτός, όμως, είναι και ο λόγος που ο λαός του Άρη έχει κερδίσει τον απόλυτο σεβασμό.

Περισσότεροι από 8.000 είχαν ταξιδέψει στην Πάτρα σε εκείνο τον τελικό κυπέλλου που ο υποβιβασμένος Άρης αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό του Ριβάλντο και του Τζόρτζεβιτς.

Με τις πιθανότητες να είναι συντριπτικά κατά της ομάδας τους, που ηττήθηκε τελικά με 3-0. Η πιο ωραία, όμως, στιγμή του τελικού ήταν όταν οι οπαδοί του Άρη φώναξαν “Άρη θυμήσου μια ζωή μαζί σου”και ολόκληρο το υπόλοιπο γήπεδο σηκώθηκε όρθιο και χειροκρότησε.

Αυτός είναι ο Άρης, αυτός είναι ο κόσμος του. Αυτοί, λοιπόν, που μιλάνε για big-4, η νέα αυτή μόδα που έχει περάσει στα ΜΜΕ, ξεχνούν ποια είναι η ομάδα που διαθέτει το ρεκόρ προσέλευσης οργανωμένης μετακίνησης.

Κοντά στους 30.000 οπαδούς κατέβασε ο Άρης στον τελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, έχοντας να πάρει τίτλο 40 χρόνια. Υπήρχαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, μάλιστα, που τραβούσαν βίντεο την κερκίδα του Άρη με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Αν φυσικά ρωτήσει κανείς ένα Αρειανό, θα πάρει την απάντηση ότι τα μεγάλα παράπονα τα έχει από μερίδα ΜΜΕ της πόλης του. Για όποιον δεν γνωρίζει ή δεν κατοικεί στην Θεσσαλονίκη,ίσως πιστεύει ότι αυτό έχει να κάνει με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι έτσι, αυτό συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια. Ίσως, μάλιστα, σε μεγαλύτερο βαθμό.

Εκμεταλλευόμενοι βέβαια το γεγονός ότι ο Άρης προτίμησε ένα τελείως λάθος χειρισμό σε ότι αφορά το επικοινωνιακό του κομμάτι. Προσπάθησε να κλειστεί στον εαυτό του, αντί να εξαργυρώσει την τεράστια δυναμική που διαθέτει . Και το πλήρωσε.

Μιλάμε για την ομάδα που κάθε Πέμπτη έκανε μια ολόκληρη χώρα να ερημώνει, τον μοναδικό σύλλογο που έγινε όλων των Ελλήνων, που κάθε Πέμπτη βράδυ που έπαιζε στο , τότε, κύπελλο Πρωταθλητριών ανάγκαζε τα θέατρα και τους κινηματογράφους να μένουν κλειστοί.

Της ομάδας που το προσωνύμιο “Αυτοκράτορας” της δόθηκε από δημοσιογράφους της Αθήνας και δεν αυτοαποκαλέστηκε έτσι. Η εσωστρέφεια μπορεί να του έχει κάνει τεράστιο κακό, όμως παραμένει Αυτοκράτορας.

Το πόσο τεράστια δυναμική διαθέτει αυτός ο σύλλογος φάνηκε και από το τι έγινε στο άκουσμα της είδησης για το φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς.

Περισσότερα από 10.000 εισιτήρια έγιναν καπνός σε διάστημα τριών ημερών και οι “εφιάλτες” άρχισαν να ξυπνούν σε ορισμένους. Με τον πιο λυσσαλέο πόλεμο, πάντως, να γίνεται από τους φερόμενους ως αντικειμενικούς.

Η χρονιά που ξεκινάει είναι τρομερά δύσκολη και κρίσιμη για τον Άρη, έχει όμως μόνο μια κατάληξη. Την επιστροφή στην Superleague, γιατί τέσσερα χρόνια είναι πολλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ