Ολυμπιακός – Μποτοσάνι 5-0

Ολυμπιακός – Μποτοσάνι 5-0

Σε ένα δεύτερο ημίχρονο χάρμα ιδέσθαι ο Ολυμπιακός πέτυχε τέσσερα γκολ και επικράτησε με το συνολικό 5-0 της ρουμανικής Μποτοσάνι στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του επί αυστριακού εδάφους!

Πέντε διαφορετικά ονόματα έγραψε ο πίνακας των σκόρερ στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους: Γκερέρο, Φορτούνης, Καμαρά, Βέργος, Βρουσάι. Οι Ερυθρόλευκοι διέλυσαν με 5-0 τη ρουμανική Μποτοσάνι και τώρα… επιστροφή στη βάση. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη ριγωτή, συνεργάστηκε ωραία με τον Μάριν στο πρώτο γκολ (έδωσε την ασίστ) κι άφησε «χρωστούμενα» για το άμεσο μέλλον. Ντεμπούτο έκαναν επίσης οι: Μασούρας, Φετφατζίδης, Ευαγγέλου.

Έχουμε και λέμε. Άνχελ Γκερέρο αισίως τρία τέρματα. Κώστας Φορτούνης δύο. Κι από ένα οι Μαντί Καμαρά, Νίκος Βέργος, Μάριο Βρουσάι. Με αυτές τις… παραστάσεις επιστρέφει ο Ολυμπιακός από το Ζέεφελντ με τον Πέδρο Μαρτίνς να δηλώνει μετά το τέλος του παιχνιδιού ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας.

Ο αγωνιστικός χώρος κάθε άλλο παρά κατάλληλος ήταν στο Σβατς (ένεκα της βροχόπτωσης που προηγήθηκε), κάτι που αναμφίβολα έκανε πιο δύσκολο το έργο των Ερυθρόλευκων. Όσο περνούσε η ώρα όμως ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να βάλει την μπάλα κάτω και να δημιουργήσει φάσεις και όμορφες συνεργασίες. Ο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα αρχικά με 4-2-3-1 και μοναδικό προωθημένο τον Γκερέρο. Στα άκρα ο Λάζαρος και ο Πάρντο και πίσω από τον Ισπανό φορ, σε ελεύθερο ρόλο, ο Μάρκο Μάριν.

Λάζαρος – Μάριν – Λάζαρος – Γκερέρο – γκολ

Μόλις στο 9ο λεπτό μετά από ατομική ενέργεια του Πάρντο, ο Γκερέρο έκανε κεφαλιά-ψαράκι αλλά σημάδεψε δοκάρι. Στο 26′ και πάλι ο δραστήριος Πάρντο βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια μετά από γλίστρημα του αντιπάλου του, μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του ήταν άψυχο και δεν προβλημάτισε τον Ρούμανο κίπερ.

Το πλασέ του Γκολόφκα τέσταρε τα… αντανακλαστικά του Σισέ που έδιωξε πάνω στην γραμμή (στη μοναδική από πλευράς Μποτοσάνι ευκαιρία στο πρώτο μισό του αγώνα) κι ύστερα ήρθε η καλύτερη στιγμή του πρώτου 45λέπτου! Ο Λάζαρος από αριστερά έκανε τα… δικά του (πέρασε με ωραία προσποίηση τον προσωπικό του αντίπαλο), πάσαρε στον Μάριν, ο Γερμανός του την ξανά έδωσε, κι ο διεθνής εξτρέμ τροφοδότησε τον Γκερέρο για το 1-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Γκολάρες Φορτούνη – Βρουσάι, χαμένη ευκαιρία για Τζούρτζεβιτς

Στην επανάληψη η ενδεκάδα άλλαξε άρδην και η ουσία του πρώτου ημιχρόνου, συνδυάστηκε με περισσότερο θέαμα. Πιο συγκεκριμένα, στο 50ο λεπτό του ματς, ο Φορτούνης που έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση συνέκλινε από τα αριστερά σούταρε χαμηλά με το δεξί, για το 2-0 (αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε 75 δευτερόλεπτα, όπως με τη Βάτενς, αλλά περίπου πέντε λεπτά). Λίγο αργότερα (57′), ο Ομάρ κράτησε αλώβητη την ερυθρόλευκη εστία απομακρύνοντας πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Ρομάνι, ο Τζούρτζεβιτς δεν κατάφερε να νικήσει το Ρουμάνο κίπερ σε τετ-α-τετ, αλλά ο Μαντί Καμαρά επιχείρησε ένα μακρινό δεξί σουτ και… εγένετο 3-0!

Όλα έδειχναν πως έχουν πάρει το δρόμο τους… Οι Πειραιώτες δεν απειλήθηκαν καθόλου στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα και έδειξαν να μην χάνουν την όρεξή τους. Ο Νίκος Βέργος πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 86ο λεπτό (στην πρώτη του επαφή με την μπάλα), ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Μάριο Βρουσάι στο 88′. Ο νεαρός επιθετικός, πέρασε δύο αντιπάλους και με εντυπωσιακό βολέ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 5-0! Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο 77ο λεπτό, μετά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Δημήτρη Μάνου αντί του Μανώλη Σάλιακα το σχήμα άλλαξε σε 4-4-2.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (α’ μέρος): Γιαννιώτης – Μασούρας, Σισέ, Νικολάου, Τσιμίκας, Ρομαό, Ανδρούτσος, Μάριν, Πάρντο, Λάζαρος, Γκερέρο

Ολυμπιακός (β’ μέρος): Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς (79’ Ευαγγέλου), Βούκοβιτς, Σάλιακας (77’ Μάνος), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι, Φετφατζίδης (85’ Μανθάτης), Φορτούνης, Τζούρτζεβιτς (85’ Βέργος)

Μποτοσάνι: Μπράνζα, Μπούρκα, Μιρόν, Πάπα, Γκολόφκα, Ροντρίγκεζ, Ντουμίτρας, Οάιντα, Ρομάνι, Μπρεκάλο, Κιτόσκα.

Δείτε και τα 5 γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στη Μποτοσάνι ΕΔΩ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ