Για νίκη και πρωτιά Αργεντινή και Κροατία

Για νίκη και πρωτιά Αργεντινή και Κροατία

Ένας από τους κρισιμότερους αγώνες του Μουντιάλ θα διεξαχθεί απόψε (21:00, ΕΡΤ 1) με την Αργεντινή να αντιμετωπίζει την Κροατία και να θέλει μόνο τη νίκη για να μην μπει σε περιπέτειες απέναντι στους Κροάτες που βολεύονται και με την ισοπαλία.

Μετά την απογοητευτική πρεμιέρα και το 1-1 με την Ισλανδία, ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του, καλούνται να αποδείξουν ότι δικαίως συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί για το τρόπαιο. Η νίκη είναι μονόδρομος για την «Αλμπισελέστε» αν δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες αφού ακόμη και με ισοπαλία τα πράγματα θα περιπλεχθούν πολύ. Οι Κροάτες από την πλευρά τους, έχουν την «πολυτέλεια» να παίξουν και για την ισοπαλία, καθώς μετά το 2-0 επί της Νιγηρίας στην πρεμιέρα έχουν πλεονέκτημα για την πρόκριση.

Ο Χόρχε Σαμπαόλι προβληματίζεται για τον σχηματισμό που θα παρατάξει και επικρατέστερο σενάριο, είναι αυτό του 3-4-1-2 με αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα. Οι Ρόχο και Ντι Μαρία θα μείνουν εκτός 11αδας, στην άμυνα θα υπάρχουν τρία στόπερ, ο Μασεράνο θα ηγηθεί της μεσαίας γραμμής και ο Μέσι θα παίξει σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τους Αγουέρο και Παβόν ή Ιγκουαϊν. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, θα πρόκειται σίγουρα για ενα ρίσκο από την πλευρά του έμπειρου προπονητή, ο οποίος όμως στο πρόσφατο παρελθόν δοκίμασε αυτό το σχήμα, ασχέτως εάν δεν το προτίμησε στην πρεμιέρα.

Όσον αφορά στους Κροάτες, που παρά την νίκη στην 1η αγωνιστική, βιώνουν τα πρώτα «παρατράγουδα» με την αποπομπή του Κάλινιτς (σ.σ. αρνήθηκε να μπει αλλαγή στον αγώνα με την Νιγηρία) και κύριο μέλημα του Ζλάτκο Ντάλιτς είναι να κρατήσει ενωμένα και ήρεμα τ΄ αποδυτήρια. Ο Κροάτης τεχνικός αναμένεται να εμπιστευθεί και πάλι το 4-2-3-1 με τον Μόντριτς σε ηγετικό ρόλο, τον Μάτζουκιτς στην κορυφή της επίθεσης και τους Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς να αναλαμβάνουν να περιορίσουν τον Μέσι.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Nizhny Novgorod Stadium» χωρητικότητας 45.331 θεατών.

Οι πιθανές 11άδες:

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπαόλι): Καμπαγέρο, Μερκάντο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Μασεράνο, Ακούνια, Πέρες, Σάλβιο, Μέσι, Αγουέρο, Παβόν.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Στρίνιτς, Πέρισιτς, Λόβρεν, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ