Η δύναμη της συνήθειας δεν επικράτησε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το 2018

Η δύναμη της συνήθειας δεν επικράτησε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το 2018

Εννέα από τις δέκα ομάδες με το μεγαλύτερο αριθμό πρωταθλημάτων στην Ευρώπη, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και ο Ολυμπιακός, δεν κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο τη φετινή σεζόν.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο προκύπτει από την παρατήρηση της λίστας με τις ομάδες που έχουν στην κατοχή τους το μεγαλύτερο αριθμό εγχώριων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη. Στην πρώτη δεκάδα αυτής περιλαμβάνεται και ο Ολυμπιακός, που ως γνωστόν δεν κατάφερε να διατηρήσει τα ηνία στη Super League, ευρισκόμενος μάλιστα στην τρίτη θέση με 44 τίτλους.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, μόλις δύο από τις δέκα πρώτες ομάδες της σχετικής κατάταξης έφτασαν στο υψηλότερο βάθρο στις χώρες τους. Ο λόγος για τη Σέλτικ και τη Γιουβέντους, με την πρώτη να φτάνει σε ακόμη μία άνετη κατάκτηση στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα και τη δεύτερη να ξεπερνά στο «νήμα» τη Νάπολι στη Serie A.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα των ομάδων με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη (με αστερίσκο οι δύο που το κατέκτησαν και φέτος):

  1. Ρέιντζερς 54 (Σκωτία)
  2. Σέλτικ 49 (Σκωτία)*
  3. Ολυμπιακός 44 (Ελλάδα)
  4. Μπενφίκα 36 (Πορτογαλία)
  5. Άντερλεχτ 34 (Βέλγιο)
  6. Άγιαξ 33 (Ολλανδία)
  7. Ρεάλ Μαδρίτης 33 (Ισπανία)
  8. Γιουβέντους 32 (Ιταλία)*
  9. Ραπίντ Βιέννης 32 (Αυστρία)
  10. ΤΣΣΚΑ Σόφιας 31 (Βουλγαρία)

Η πρώτη της λίστας, Ρέιντζερς, βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση ανασύνταξης ύστερα από τον υποβιβασμό της και την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία, ενώ η Μπενφίκα έχασε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2013 από την Πόρτο.

Η Άντερλεχτ είδε την Μπριζ να παίρνει τον τίτλο στο Βέλγιο, ο Άγιαξ την Αϊντχόφεν να τερματίζει στο +4 από εκείνον και η Ρεάλ Μαδρίτης την Μπαρτσελόνα να προελαύνει στη La Liga. Η Ζάλτσμπουργκ συνέχισε την κυριαρχία της στην Αυστρία και άφησε πολύ πίσω τη Ραπίντ Βιέννης, τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ Σόφιας είδε τη Λουντογκόρετς να της «κλέβει» τη δόξα στη Βουλγαρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ