Η «μάχη» του Αμβούργου και οι ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ

Η «μάχη» του Αμβούργου και οι ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ

Το Αμβούργο δίνει «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η δύσκολη αποστολή της ιστορικής ομάδας και οι σύλλογοι, των κυριότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ.

Το Αμβούργο βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση σε ότι αφορά το μέλλον του στην Μπουντεσλίγκα και όλα θα κριθούν στην κυριακάτικη αναμέτρηση της ομάδας του λιμανιού με την Γκλάντμπαχ. Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ακόμα και αν το Αμβούργο πάρει τη νίκη, δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνει στην μεγάλη κατηγορία, καθώς την ίδια ώρα η Βόλφσμπουργκ που έχει δύο βαθμούς περισσότερους, υποδέχεται την Κολωνία που έχει ήδη υποβιβαστεί.

Αν τελικά το Αμβούργο δεν τα καταφέρει θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που θα υποβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία. Η ιστορική ομάδα που έχει να επιδείξει Κύπελλο Πρωταθλητριών στην τροπαιοθήκη της, συμμετέχει στην Μπουντεσλίγκα από το 1963 χρονιά που ιδρύθηκε το πρωτάθλημα της μεγάκης κατηγορίας στην Γερμανία.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχουν ομάδες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ από την πρώτη κατηγορία. Στην χώρα μας ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ είναι οι ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ κι έχουν πάρει μέρος σε όλα τα πρωταθήματα της μεγάλης κατηγορίας

Στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφονται οι ομάδες, των κυριότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που δεν έχουν υποβιβαστεί.

Ελλάδα: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ
Ιταλία: Ίντερ
Ολλανδία: Άγιαξ, Φέγενορντ, Αϊντχόφεν, Ουτρέχτη
Πορτογαλία: Μπενφίκα, Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ισπανία: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπιλμπάο
Σκωτία: Σέλτικ
Τουρκία: Μπεσίκτας, Φενέρμπαχτσε, Γαλατασαράι
Αγγλία (Αφορά την Πρέμιερ Λιγκ από το 1992): Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Έβερτον, Τότεναμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ