Χιμένεθ στη «Marca» : «Ο Μανωλάς μου θυμίζει τον Σέρχιο Ράμος»

Χιμένεθ στη «Marca» : «Ο Μανωλάς μου θυμίζει τον Σέρχιο Ράμος»

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στην ισπανική εφημερίδα, αποθέωσε τον Κώστα Μανωλά και τον συνέκρινε με τον Σέρχιο Ράμος, τον οποίο είχε παίκτη στη Σεβίλλη. Ο Μπάλαζ Μέγερι προέβλεψε πως ο Μανωλάς σύντομα θα παίζει στην Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο Κώστας Μανωλάς απολαμβάνει τις στιγμές ενός διπλού θριάμβου στην «αιώνια» πόλη. Τον προσωπικό θρίαμβο με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Μπάρτσα και τον ομαδικό με την εντυπωσιακή πρόκριση της Ρόμα κόντρα στην ομάδα της Βαρκελώνης. Είναι…σίγουρο πως αν αύριο γίνονταν εκλογές στην ιταλική πρωτεύουσα ο επόμενος Δήμαρχος της Ρώμης θα ήταν Έλληνας.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το κατόρθωμα των τζιαλορόσι δεν θα μπορούσε να περάσει ανεκμετάλλευτο από τις εφημερίδες της Μαδρίτης και η «Marca» έκανε μεγάλο αφιέρωμα στον παίκτη που απέκλεισε την Μπαρτσελόνα. Ο πρώην κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, είχε την τιμητική του καθώς ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στην ισπανική εφημερίδα για τον κεντρικό αμυντικό της Ρόμα.

Ο Χιμένεθ αποθέωσε τον Μανωλά, μίλησε με θερμά λόγια για τις δυνατότητες του Έλληνα στόπερ και δεν είναι τυχαίο πως έκανε συγκρίσεις με τον Σέρχιο Ράμος στο ξεκίνημα του Ισπανού στην Σεβίλλη αλλά και τον Βαράν της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η εικόνα του Μανωλά να κλαίει στον πάγκο μετά το τέλος του αγώνα έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο Έλληνας αμυντικός είχε βάλει αυτογκόλ στο πρώτο ματς στην Βαρκελώνη και ξέσπασε μετά το γκολ που πέτυχε στην ρεβάνς χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μάρκα, προσθέτοντας πως το όνομα του Μανωλά είχε ακουστεί για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, πριν ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Ρόμα μέχρι το καλοκαίρι του 2022. «Η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να έχει αποφύγει τον αποκλεισμό αν είχε αποκτήσει τον Μανωλά το περασμένο καλοκαίρι , αλλά η μεταγραφή δεν έγινε» τονίζει επίσης η ισπανική εφημερίδα.

Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας πως η Μάρκα φιλοξένησε δηλώσεις και δύο πρώην συμπαικτών του Κώστα Μανωλά, του Χουάν Κάλα και του Μπάλαζ Μέγερι, οι οποίοι είχαν και αυτοί μόνο καλά λόγια να πουν για τον άσο της Ρόμα. Ο Μέγερι μάλιστα θεωρεί πως σύντομα ο Μανωλάς θα φορά την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ακατέργαστο διαμάντι, μου θύμιζε τον Σέρχιο Ράμος»

Σε ότι αφορά τον Χιμένεθ, ο Ισπανός τεχνικός είχε συνεργαστεί με τον Μανωλά στην ΑΕΚ και αναφερόμενος στον κεντρικό αμυντικό της Ρόμα επισήμανε. «Ο Μανωλάς ήταν στην αρχή της συνεργασίας μας ένα ακατέργαστο διαμάντι με απίστευτες δυνατότητες. Είχε δύναμη και ταχύτητα όσο λίγοι παίκτες, αλλά ήθελε δουλειά στο κομμάτι της τακτικής. Μου θύμιζε τον Σέρχιο Ράμος όταν ήμουν στην Σεβίλλη. Είναι γρήγορος όπως ο Βαράν και πιστεύω ότι με την σωστή προπόνηση μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου».

«Προσπάθησα να τον πάρω στην Σαραγόσα»

Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων πρόσθεσε ότι ήθελε να πάρει τον Μανωλά στην Σαραγόσα και παράλληλα είχε μιλήσει και στους ιθύνοντες της Σεβίλλης για τον διεθνή κεντρικό αμυντικό. «Προσπάθησα  να τον πάρω στην Σαραγόσα αλλά η ομάδα δεν έκανε αυτά που έπρεπε για να τον πείσει. Η πρόταση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Μίλησα επίσης με την διοίκηση της Σεβίλλης κι έκανα πολύ θετική εισήγηση για να προχωρήσουν στην απόκτηση του Μανωλά.

«Τον βλέπω στην Ρεάλ Μαδρίτης»

Με κολακευτικά λόγια για τον Μανωλά μίλησε και ο πρώην συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Μπάλας Μέγερι. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας εξέφρασε μάλιστα την άποψη πως ο διεθνής άσος της Ρόμα θα πάρει μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η παρουσία του στο ιταλικό πρωτάθλημα τον έχει βοηθήσει πολύ σε ότι αφορά το κομμάτι της τακτικής. Πιστεύω ότι είναι έτοιμος για να κάνει το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του και να υπογράψει σε μια από τις πέντε κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Τον βλέπω να παίζει στην Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό θα είναι ένα όνειρο για τον Κώστα» τόνισε αρχικά ο Μέγερι και πρόσθεσε. «Ο Μανωλάς είναι από τους ταχύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο. Ο Ολυμπιακός παίζει πάντα με την άμυνα ψηλά και ήξερες πως με τον Μανωλά υπήρχε ασφάλεια».

«Έβλεπες ότι είχε μέλλον»

Ο Χουάν Κάλα έπαιξε με τον Κώστα Μανωλά στην ΑΕΚ και μίλησε και αυτός στην ισπανική εφημερίδα για τον διεθνή στόπερ της Ρόμα. «Παίξαμε μαζί στο κέντρο της άμυνας κι έβλεπες ότι είχε ταλέντο, το μέλλον ήταν δικό του. Ήταν δυνατός γρήγορος και καλός στο ψηλό παιχνίδι. Είχε προβλήματα στο θέμα της τακτικής αλλά αυτό συμβαίνει σε όλους τους νέους παίκτες. Έμαθε από τα λάθη του κι αυτό έχει συμβεί σε όλους, Νομίζω ότι ο Χιμένεθ τον βοήθησε σημαντικά. Ήταν πάντα δίπλα του δίνοντας συμβουλές. Του έδειχνε βίντεο και πιστεύω ότι του έμαθε πολλά πράγματα», τόνισε ο Κάλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ