Η FIFA σκέφτεται να βάλει τέλος στους δανεισμούς ποδοσφαιριστών!

Η FIFA σκέφτεται να βάλει τέλος στους δανεισμούς ποδοσφαιριστών!

Η FIFA ετοιμάζεται να ρίξει μια «βόμβα» στο ποδόσφαιρο, καθώς σύμφωνα με το France Football, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στο δανεισμό ποδοσφαιριστών.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η FIFA ετοιμάζεται να προχωρήσει άμεσα σε… επαναστατικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο, όπως για παράδειγμα την κατάργηση του μεταγραφικού «παραθύρου» του Ιανουαρίου, αλλά και του κλεισίματος του καλοκαιρινού πριν από την έναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων.

Ωστόσο, μια νέα απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Όπως αναφέρει το France Football, η αρμόδια επιτροπή της FIFA ετοιμάζεται να ψηφίσει άμεσα την απαγόρευση δανεισμού ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού, η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα θα ληφθεί τον προσεχή Οκτώβριο, όταν και θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA.

To σενάριο αυτό εξετάζεται εδώ και καιρό από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, καθώς σύμφωνα με τις έρευνες της, ο δανεισμός ποδοσφαιριστών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι νεαρής ηλικίας, τελικά λειτουργεί σε βάρος τους.

Επίσης, η FIFA έχει συγκεντρώσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κάποιες φορές δαπανώνται περισσότερα χρήματα για δανεισμούς παικτών παρά για κανονικές μεταγραφές, καθώς διακινούνται χρήματα υπογείως, με αποτέλεσμα να ωφελούνται οι σύλλογοι, αλλά τελικά να μη δίνουν την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν.

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρονται οι 41 δανεικοί που έχει δώσει τη φετινή σεζόν η Γιουβέντους, οι 27 της Ουντινέζε, οι 22 της Τσέλσι και οι 18 της Μάντσεστερ Σίτι.

Ωστόσο, εντός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας υπάρχουν και κάποιοι που αναφέρουν πως δεν χρειάζεται ένα τόσο δραστικό μέτρο όπως η απαγόρευση, καθώς θα μπορούσε να μπει ένας περιορισμός στον αριθμό των παικτών που δίνονται δανεικοί.

Μένει να δούμε ποια άποψη θα επικρατήσει τελικά, αν και η αρμόδια επιτροπή φαίνεται να συγκλίνει προς την απαγόρευση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ