Η υπόθεση Ντε Λα Φουέντε, η λίστα του Ολυμπιακού, η KIN και μια ιστορία για τον Μποέτιους

Η υπόθεση Ντε Λα Φουέντε, η λίστα του Ολυμπιακού, η KIN και μια ιστορία για τον Μποέτιους

Ο Κόντραντ ντε λα Φουέντε είναι ένα όνομα που ο Ολυμπιακός το γνωρίζει καλά. Οι λεπτομέρειες μιας ιδιαίτερης μεταγραφής.

Εδώ και αρκετά χρόνια ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να λειτουργεί αποκτώντας ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν κατά βάση προϊόν σκάουτινγκ ή… κατασκοπίας. Παίκτες όπως ο Μάντι Καμαρά, ο Σισέ, ο Αγκιμπού Καμαρά, που ήρθαν με ελάχιστα χρήματα, αλλά εξελίχθηκαν σε περιουσιακά στοιχεία. Αλλά και παίκτες όπως ο Γιαν Εμβιλά, ο οποίος είχε ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με τη Σεντ-Ετιέν, αλλά αποκτήθηκε ως ελεύθερος, επειδή ο σύλλογος είχε την πληροφορία για την υπόθεση και ήξερε πώς να τη χειριστεί.

Οι Ερυθρόλευκοι συνεχίζουν να δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο. Με διαφορετικά πρόσωπα και επενδύοντας περισσότερο στην τεχνολογία, στη στατιστική, στα ανώτερα δεδομένα των αγώνων και σε αριθμούς που λίγοι μπορούν να «διαβάσουν» και ακόμη λιγότεροι να κατανοήσουν. Με σκοπό να μειώσουν το ρίσκο στις μεταγραφές. Με την περίπτωση του Κόντραντ Ντε Λα Φουέντε να είναι μία από εκείνες που οι Ερυθρόλευκοι έχουν στο μυαλό τους εδώ και καιρό.

Για την ακρίβεια, η περίπτωση Ντε Λα Φουέντε θα μπορούσε να έχει «τρέξει» εδώ και καιρό. Καθώς ο 21χρονος, διεθνής με την εθνική των ΗΠΑ, ακραίος επιθετικός της Μαρσέιγ, είναι εδώ και μήνες στους παίκτες που παρακολουθεί το σκάουτινγκ. Και ακόμη καλύτερα, είναι μια υπόθεση που οι Ερυθρόλευκοι τη γνωρίζουν καλά, καθώς υπάρχει εξαιρετική σχέση με το γραφείο που τον εκπροσωπεί (ΚΙΝ). Γραφείο με το οποίο ο Ολυμπιακός έχει ήδη κάνει μεταγραφές τη φετινή σεζόν (Αβιλα, Αλίγιαγκιτς).

Ο λόγος που ο Ολυμπιακός δεν είχε αποφασίσει να κινηθεί έως τώρα για έναν τόσο ποιοτικό και τρομερό στο ένας εναντίον ενός εξτρέμ, παρά το γεγονός ότι η Μαρσέιγ δέχεται, είτε να τον παραχωρήσει δανεικό με οψιόν αγοράς, είτε να τον πουλήσει, είχε να κάνει με την κατάσταση της υγείας του. Στις αρχές Απριλίου ο Ντε Λα Φουέντε έκανε αρθροσκόπηση στο γόνατό του, λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπισε. Εχασε το υπόλοιπο της χρονιάς και έως ότου ξεκινήσει η προετοιμασία της γαλλικής ομάδας, κανείς δεν γνώριζε επί της ουσίας σε τι κατάσταση βρισκόταν.

Από τη στιγμή που το γόνατό του ανταποκρίνεται καλά και έχει επιστρέψει χωρίς προβλήματα και στις προπονήσεις και στα φιλικά της Μαρσέιγ, η υπόθεση έπεσε πάλι στο τραπέζι. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν τον είχε ως προτεραιότητα, παρότι το όνομά του βρισκόταν στη λίστα που είχε σχηματιστεί από το σκάουτινγκ. Τώρα η υπόθεση είναι πάλι «ζωντανή».

Βεβαίως, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η μεταγραφή Ντε Λα Φουέντε δεν είναι απλή υπόθεση. Το παιδί είναι περιζήτητο. Ηδη οι Γάλλοι έχουν αποκαλύψει την επίσημη πρόταση από την Μπεσίκτας (σ.σ. καίγεται να τον αποκτήσει ως δανεικό, τον θέλει σαν τρελός ο προπονητής της Βαλεριέν Ισμαέλ), αλλά και το ενδιαφέρον από σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες. Η Μαρσέιγ είχε συμφωνήσει με τη Βαγιαδολίδ, αλλά ο ίδιος ο παίκτης χάλασε τη συμφωνία, αναζητώντας κάτι καλύτερο. Ο Ολυμπιακός δεδομένα έχει γνώση της υπόθεσης και είναι σε θέση να γνωρίζει εάν ο νεαρός μεσοεπιθετικός ενδιαφέρεται να φορέσει τη φανέλα του. Εάν θέλει, η μεταγραφή μπορεί να γίνει.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΕΤΙΟΥΣ

Ενας ακόμη ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού, και είχε αξιολογηθεί, τόσο από το τμήμα σκάουτινγκ όσο και από τον Πέδρο Μαρτίνς, είναι ο Ζαν-Πωλ Μποέτιους. Ο 28χρονος (22/03/1994) Ολλανδός επιτελικός μέσος ήταν ένας από τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές που είχε στη λίστα της η ομάδα του Πειραιά, καθώς αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Μάιντς. Μάλιστα, η περίπτωσή του είχε συζητηθεί και πρόσφατα για τις θέσεις «8» και «10», με τον Μαρτίνς να έχει εκφραστεί θετικά και να τον έχει ψηλά στη λίστα του, χωρίς να υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Καθώς οι Ερυθρόλευκοι αναζητούν άλλα χαρακτηριστικά για το 10άρι τους. Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός θα παραμείνει στην Μπουντεσλίγκα, καθώς η Χέρτα πιέζει για την απόκτησή του. Καθώς τον προορίζει για αντικαταστάτη του Γιούργκεν Εκέλενκαμπ, τον οποίο αγοράζει η Αντβερπ με 5.000.000 €

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ