Κέρκυρα – Λαμία 0-0

Κέρκυρα – Λαμία 0-0

Η Κέρκυρα ήθελε τη νίκη πάση θυσία, η Λαμία βολευόταν και με την ισοπαλία. Έτσι το 0-0 βόλεψε τους φιλοξενούμενους και δημιούργησε πρόβλημα στους Φαίακες που βρίσκονται πια στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Λαμία βολευόταν και με την ισοπαλία κόντρα στην Κέρκυρα. Αυτήν επιδίωξε, αυτήν πήρε παρότι η νίκη θα της έδινε άλλο αέρα ενόψει της συνέχειας. Η Κέρκυρα από πλευράς της «καιγόταν» για το τρίποντο. Εν τέλει οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με τους Φαίακες να κινδυνεύουν πλέον μετά και την νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης κόντρα στη Λάρισα (3-0).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση. Ήλεγχαν τον ρυθμό και είχαν την μερίδα του λέοντος των ευκαιριών. Η Κέρκυρα δεν μπορούσε να απειλήσει με τους Ρόλε και Τουράμ να είναι εξαφανισμένοι. Αυτά στο πρώτο 20λεπτο. Στη συνέχεια ο ΑΟΚ ανέβασε τέμπο χωρίς όμως να μπορέσει να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των νεοφώτιστων.

Πιο αναλυτικά, πριν συμπληρωθούν 10 αγωνιστικά λεπτά η Λαμία απείλησε με τον κινητικό Πίτι, και δύο λεπτά αργότερα ο ΑΟΚ ανταπέδωσε με την ωραία συνεργασία των Ρόλε – Τουράμ, ο Βραζιλιάνος έστρωσε στον Αργεντινό, εκείνος έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.

Στο 17ο λεπτό οι Κυανόλευκοι είχαν τεράστια ευκαιρία, με τον Πίτι να επιχειρεί ένα ωραίο σουτ, την μπάλα να παίρνει φάλτσα και να πηγαίνει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Γιαννακόπουλου κι ύστερα άουτ. Ενώ στο 24′ η Κέρκυρα απείλησε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόλε. Έκτοτε ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Η Λαμία επικεντρώθηκε στα ανασταλτικά της καθήκοντα, οι Νησιώτες πάλεψαν για το γκολ μα δεν το βρήκαν.

Στην επανάληψη, στο 59′ η Κέρκυρα έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία, όταν ο Ρόλε έβγαλε τον Επστάιν μόνο του, αλλά ο Παπαδόπουλος τον νίκησε στο τετ-α-τετ εντός περιοχής και στη συνέχεια ο Τουράμ έκανε το σουτ στα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Η Λαμία φάνηκε να αρκείται στην ισοπαλία και δεν απείλησε στιγμή στο β’ ημίχρονο. Εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους που έψαξαν το γκολ και στο 74’ με τον Παπαδόπουλο να στέκεται στο ύψος του, στο δυνατό σουτ στην κίνηση του Επστάιν, μετά τη σέντρα του Ζορμπά από δεξιά!

Το κλειδί: Ο τρόπος που προσέγγισε το παιχνίδι ο προπονητής της Λαμίας, Μπάμπης Τεννές. Έψαξε το γκολ στα πρώτα λεπτά. Δεν το βρήκε και έκτοτε απλά επικεντρώθηκε στην άμυνα. Οι Λαμιώτες είχαν εξάλλου πολλές απουσίες και συν τις άλλοις βολεύονταν και με το βαθμό της ισοπαλίας.

Το10άρι:  Ο κίπερ των φιλοξενούμενων, Νίκος Παπαδόπουλος, δήλωσε παρών σε πολλές στιγμές στο β’ ημίχρονο, όταν η Κέρκυρα ανέβασε ρυθμό και πίεσε για το «χρυσό» γκολ. Σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε ο Έλληνας κίπερ.

Στον πάγκο: Ο Τσούκαλος δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του. Ήταν και ο πρώτος που αντικαταστάθηκε από τον Μπάμπη Τεννέ.

Γιατί κόουτς: O Tεννές αποφάσισε για λόγους τακτικής να μην ξεκινήσει βασικό τον Βάντερσον αλλά στο πρώτο 20λεπτο πίεσης της Λαμίας θα μπορούσε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του.

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης

4ος Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Γκολ: –

Κίτρινες κάρτες: 40′ Μπαλάφας, Κρητικός 45+1′ / 14′ Ασίγκμπα, 95′ Παπαδόπουλος, 99′ Μπεν Τζεμία

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Κρητικός (78’ Μυτίδης), Σιόντης, Μπαλάφας, Γρομητσάρης, Ρόλε, Παμλίδης (28’ Ζορμπάς), Επστάιν, Τουράμ (83’ Αρτυματάς)

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαργυρίου (77’ Μπεν Τζεμιά), Αναστασιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Πίτι, Μπουλούλης, Τσούκαλος (62’ Βάντερσον), Μπούντνικ (85’ Άντρονικ).

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ