Νέα μεγάλη πώληση στον ορίζοντα για Ντόρτμουντ

Νέα μεγάλη πώληση στον ορίζοντα για Ντόρτμουντ

Οι πρωτοπόροι της φετινής Bundesliga έχουν ένα απίστευτο δίκτυο παραγωγής και ανάδειξης ταλέντων που έχει γεμίσει με εκατομμύρια τα ταμεία της τα τελευταία χρόνια. Πρόχειρα αναφέρουμε τα πιο «ηχηρές» πωλήσεις τα τελευταία χρόνια. Ο Γκουντογκάν για 35 εκατ. Ευρώ πήγε στην Μάντσεστερ Σίτι, ο Χούμελς για 35 εκατ. Στην Μπάγερν, ο Μχιταριάν για 42 εκατ. […]

Οι πρωτοπόροι της φετινής Bundesliga έχουν ένα απίστευτο δίκτυο παραγωγής και ανάδειξης ταλέντων που έχει γεμίσει με εκατομμύρια τα ταμεία της τα τελευταία χρόνια. Πρόχειρα αναφέρουμε τα πιο «ηχηρές» πωλήσεις τα τελευταία χρόνια. Ο Γκουντογκάν για 35 εκατ. Ευρώ πήγε στην Μάντσεστερ Σίτι, ο Χούμελς για 35 εκατ. Στην Μπάγερν, ο Μχιταριάν για 42 εκατ. στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μόλις το περασμένο καλοκαίρι ο νεαρός Γάλλος επιθετικός Ντεμπελέ μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα για 105 εκατ. ευρώ σαν αντικαταστάτης του Νεϋμάρ.

Η Ντόρτμουντ όμως όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται, αλλά έχει και άλλα… φυντάνια που είτε αγοράζει σε πολύ μικρές ηλικίες πριν κάνουν το «μπαμ», είτε ξεπηδούν από τις ακαδημίες του συλλόγου. Πολλά από αυτά μάλιστα ήδη αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα και αρχίζουν να γυαλίζουν στα μεγάλα «πορτοφόλια» της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Ένας από αυτούς είναι και ο Τζούλιαν Βάιγκλ. Ο 22χρονος αμυντικός χαφ, ανήκει στο δυναμικό της ομάδας του Πέτερ Μπος από το 2015 και έχει ήδη προλάβει να κάνει 99 συμμετοχές για την Ντόρτμουντ ενώ είναι ήδη και πέντε φορές διεθνής με την Εθνική Γερμανίας. Κοστολογείται τουλάχιστον στα 25 εκατ. ευρώ και βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων όπως οι Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι.

Για τους Καταλανούς λογίζεται ως ιδανικό συμπλήρωμα-αντικαταστάτης του Σέρχιο Μπουσκέτς αφού το στυλ παιχνιδιού του θεωρείται πως είναι συμβατό με αυτό της Μπαρτσελόνα, ενώ για τους «Πολίτες» θεωρείται ιδανικός αντικαταστάτης του 32χρονου Φερναντίνιο και του 34χρονου Γιάγια Τουρέ των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ