ΑΕΚ – Παναιτωλικός 4-0

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 4-0

Παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο και σκοράροντας κατά βούληση, η Ένωση επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-0 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ.

Ασυγκράτητη ακόμα και στα φιλικά δείχνει η ΑΕΚ, που μετά τη Λαμία «διέλυσε» και τον Παναιτωλικό, επικρατώντας με το επιβλητικό 4-0 επί της ομάδας του Δέλλα στο ΟΑΚΑ. Συνεχίζοντας στο εντυπωσιακό τέμπο που είχε πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος και δείχνοντας πανέτοιμη για την επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ, που φιλοδοξεί να κατακτήσει. Έχοντας εδραιωθεί όπως φαίνεται από τις… δικαστικές εξελίξεις στην πρώτη θέση.

Κορυφαίος για τον Δικέφαλο ήταν ο Βίκτωρας Κλωναρίδης που σκόραρε δύο φορές, ενώ στα αξιοσημείωτα του ματς πως βρήκε δίχτυα ξανά ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς.

Δυνατό ξεκίνημα και… γκολ

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με μια… πειραματική ενδεκάδα, στην οποία ο Λαμπρόπουλος ήταν δεξί μπακ και ο Αϊντάρεβιτς αριστερό εξτρέμ. Ωστόσο τα παραπάνω δεν εμπόδισαν την Ένωση να βρει ρυθμό και κυρίως δημιουργία. Φτάνοντας μάλιστα νωρίς στο γκολ, με τον Αϊντάρεβιτς να κάνει στο 12’ το 1-0 με ωραίο σουτ, έπειτα από σέντρα του Λόπες. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και κατάφερε να ζευγαρώσει τα τέρματά της μόλις στο 16’, με τον Κλωναρίδη να «εκτελεί» με το αριστερό τον Κυριακίδη.

Οι Κιτρινόμαυροι έφεραν έτσι από νωρίς το ματς στα μέτρα του, αποκτώντας την δυνατότητα να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση στο γήπεδο. Την ίδια στιγμή που ο Παναιτωλικός ήταν μάλλον… αιφνιδιασμένος από το δυναμικό
ξεκίνημα της ΑΕΚ, αδυνατώντας να βγάλει ουσιαστική αντίδραση. Κάνοντας αισθητή την παρουσία του μονάχα προς το τέλος του ημιχρόνου, με κάποιες προσπάθειες των Γουίλιαν και Μοράρ.

Πάντως παρότι ο αγώνας ήταν φιλικός και είχε κυρίως προπονητικό χαρακτήρα, δεν έλειψε το πάθος. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ένα δυνατό μαρκάρισμα του Μοράν στον Μάρκος Πάουλο, το οποίο προκάλεσε ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και χρειάστηκε η παρέμβαση των Χιμένεθ και Δέλλα ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα! Με τον μέσο της ΑΕΚ να δέχεται μάλιστα και την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Τσαμούρη.

Χωρίς να κατεβάσει στροφές

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Η Ένωση είχε την πρωτοβουλία και έβρισκε τους τρόπους για να γίνει απειλητική, με τον Παναιτωλικό να αντιμετωπίζει μπόλικα προβλήματα στην άμυνα. Κάπως έτσι, στο 62’ φτάσαμε και στο 3-0, με τον Γιακουμάκη να χρίζεται αυτή τη φορά σκόρερ. Τελειώνοντας υποδειγματικά μια φάση που ξεκίνησε μόνος του, κλέβοντας την μπάλα από αντίπαλο αμυντικό.

Δύο λεπτά μετά η ΑΕΚ «άγγιξε» και ένα τέταρτο τέρμα, όμως η προσπάθεια του νεαρού Αντωνίου που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς, σταμάτησε στο δοκάρι του Κυριακίδη. Ωστόσο ότι δεν κατάφερε σε αυτή τη φάση η Ένωση, το πέτυχε στο 74’. Ο Λιβάγια ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπεχεράνο, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο Κλωναρίδης ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 4-0! Σημειώνοντας παράλληλα το δεύτερο γκολ του στο ματς.

Στα λεπτά που απέμεναν η εικόνα αλλά και το σκορ του αγώνα δεν άλλαξαν, με την ΑΕΚ να κάνει έτσι το «2Χ2» στα φιλικά που έχει δώσει στο διάστημα της διακοπής, δείχνοντας πως κρατά την ένταση και τον αγωνιστικό της ρυθμό.

Το κλειδί: Η διάθεση που έδειξε η ΑΕΚ καθώς και το γεγονός πως βρήκε από την αρχή του αγώνα ρυθμό και γκολ.

Το 10άρι: O Bίκτωρας Κλωναρίδης. Σκόραρε δύο φορές και πήρε αναμφίβολα μεγάλη ψυχολογική ώθηση ενόψει συνέχειας, που σίγουρα χρειαζόταν.

Γιατί κόουτς: Η αμυντική εικόνα του Παναιτωλικού ήταν απογοητευτική, με το σύνολο του Δέλλα να προβληματίζει όσον αφορά στην λειτουργία του στα μετόπισθεν.

Στον πάγκο: Ο Έρικ Μοράν. Ο Ισπανός χαφ έδειξε ξανά εκνευρισμό, κάνοντας ένα αχρείαστο μαρκάρισμα. Στοιχείο που έχει δείξει κατ’ επανάληψη και πρέπει να διορθώσει.

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 4-0
ΓΗΠΕΔΟ: OAKA
ΓΚΟΛ: 12΄Αϊντάρεβιτς, 16’, 76’ Κλωναρίδης, 72’ Γιακουμάκης,
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μοράν 36’
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)
BOΗΘΟΙ: Μιχάλης Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής) Ανδρέας Φωτόπουλος
(Αθηνών)
4ος: Χαράλαμπος Τσουκαλάς (Αθηνών)

ΑΕΚ: 16. Τσιντώτας (77′ 87. Ντούνης) 5. Λαμπρόπουλος (73′ 2. Σταμούλης) 33. Γιαννούτσος, 55. Τζανετόπουλος, 3. Λόπες, 8. Σιμόες (73′ 32. Μπάμπης) 39. Μοράν, 28. Κλωναρίδης, 6. Αϊντάρεβιτς (60′ 70. Αντωνίου) 10. Λιβάια, 9. Γιακουμάκης (69′ 31. Μεληκιώτης).

Παναιτωλικός: 82. Κυριακίδης (70′ 12. Σταματόπουλος) 77. Γιαννιώτης (65′ 22. Μύγας) 66. Μιχάι (65′ 28. Παρράς) 44. Χαντάκιας (46′ 16. Μπεχαράνο) 21. Μαρινάκης (70′ 26. Νταλακούρας) 6. Μπράβο (65′ 33. Βασιλούδης) 11. Ντίας (70′ 10. Κλέσιο) 7. Μάζουρεκ (65′ 5. Ιταμπέλ) 17. Μάρκος Πάουλο, 94. Γουίλιαν (46′ 8. Ρόσα) 73. Μοράρ (70′ 23. Βακράκος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ