Τα «αστέρια» του ελληνικού ποδοσφαίρου έλαμψαν πάλι!

Τα «αστέρια» του ελληνικού ποδοσφαίρου έλαμψαν πάλι!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ 10 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΔΙΟΙ

Αν από το μυαλό μας βγάλουμε τους «μεγάλους» το πιο ξεχωριστό παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής διεξάγεται στο Περιστέρι. Οι αγώνες ανάμεσα σε Ατρόμητο και Αστέρα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ήταν πάντα ιδιαίτεροι. Κυρίως γιατί αυτές οι δύο ομάδες είχαν καταφέρει να αμφισβητήσουν περισσότερο από άλλες την κυριαρχία των παραδοσιαών ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συγκυριακά αυτός ο αγώνας γίνεται μετά από εκπληκτικές νίκες και για τους δύο. Οι γηπεδούχοι είχαν νικήσει με 1-0 τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ο Αστέρας είχε νικήσει με 2-0 στην έδρα του την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Μοιάζουν σε αυτό, λοιπόν. Σε αυτό; Μόνο; Οι συμπτώσεις για Ατρόμητο και Αστέρα είναι φοβερές. Κι επειδή στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι τυχαίο, είναι συμπτώσεις που αποδεικνύουν τι μπορείς να πετύχεις με σωστή φιλοσοφία.

Ας βρούμε τις δέκα ομοιότητες των δύο, λίγο πριν την σέντρα τους σε ένα παιχνίδι που καλούνται πια να δείξουν συνέπεια και συνέχεια:

1. Η πρώτη δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το σήμα τους. Αστέρι και για τους δύο, σημειολογικά για να «λάμπει» σε ένα ποδόσφαιρο που έχει πολλούς λόγους για να σκοτεινιάζει.

2. Μπορεί στο μυαλό μας να έχουμε συνδυάσει τον Ατρόμητο και τον Αστέρα ως δύο καινούριες ομάδες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά μια ματιά στην ιστορία τους έρχεται για να επιβεβαιώσει το λάθος μας. Ο Ατρόμητος ιδρύθηκε το 1923. Ο Αστέρας το 1931. Μετρήστε πόσες δεκαετίες πάμε πίσω. Συμπτωματικά, ήταν άνοιξη και για τους δύο.

3. Είναι γεγονός ότι αρχίσαμε να ρίχνουμε το βλέμμα μας σε Ατρόμητο και Αστέρα κυρίως από τότε που αρχίσαμε να τους έχουμε στην Super League. Σχεδόν μαζί. Ο Ατρόμητος με τη συγχώνευσή του με τη Χαλκηδόνα έγινε ομάδα της πρώτης κατηγορίας από το το 2005 και συμμετέχει πια ανελλιπώς σε αυτή από το 2009. Ανάμεσά τους, το 2007, ανέβηκε και ο Αστέρας στη Super League.

4. Και για τους δύο οι πρώτες σημαντικές στιγμές τους σε εγχώριες διοργανώσεις είναι η συμμετοχή σε τελικούς Κυπέλλου. Ο Ατρόμητος το 2011 και το 2012, αποκλείοντας μάλιστα την δεύτερη στα ημιτελικά τον Αστέρα. Ο οποίος από την πλευρά του πήρε τη σκυτάλη την επόμενη σεζόν φτάνοντας στον τελικό το 2013. Πώς λέμε… μυρίζει γκολ; Ολο και κάποιος τίτλος αρχίζει να… μυρίζει για τα αστέρια.

5. Καλύτερη θέση στη βαθμολογία στην ιστορία τους, είναι η τρίτη. Ξέρετε ποιο είναι το φοβερό; Οτι την κατέκτησαν την ίδια χρονιά. Το 2013. Ο Αστέρας την πήρε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Ατρόμητος μετά τα πλέι οφ. Με νίκη την τελευταία αγωνιστική αυτών, μαντέψτε, επί του Αστέρα…

6. Η Ευρώπη και οι συμμετοχές τους στις διοργανώσεις τους είναι επίσης ένας κοινός τόπος. Ο Ατρόμητος έχει παίξει πέντε φορές, τις τέσσερις σερί, από το 2012 έως το 2016. Συμπτωματικά (αν και αρχίζεις να μην πιστεύεις πια στις συμπτώσεις μαζί τους) ακριβώς τα ίδια τέσσερα χρόνια έπαιξε στην Ευρώπη ο Αστερας. Από το 2012 έως το 2016.

7. Ο Ατρόμητος και ο Αστέρας είναι οι δύο ομάδες, εκτός των «μεγάλων», με τις περισσότερες συμμετοχές στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Τέσσερις ο Ατρόμητος, τρεις ο Αστέρας. Είναι η απόδειξη για το πόσο πολύ «μεγάλωσαν» και οι δύο στη διαδρομή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

8. Ατρόμητος και Αστέρας όπως μαζί «έλαμψαν», έτσι και μαζί άρχισαν να «σβήνουν». Τα τελευταία δύο χρόνια οι πορείες τους δεν ήταν ανάλογες. Χαμηλά στη βαθμολογία τα τελευταία χρόνια, εκτός πλέι οφ, εκτός Κυπέλλου νωρίς, εκτός της δυναμικής τους. Οπως μαζί «έπεσαν», έτσι και μαζί θέλουν να «σηκωθούν», όπως φάνηκε από τις νίκες τους πριν μερικές ημέρες.

9. Η διοίκηση. Ολα όσα έχουν πετύχει, έχουν να κάνουν με την υγεία που πηγάζει από τους ιδιοκτήτες τους, την οικονομική τους ανεξαρτησία και βέβαια, το όραμά τους. Ατρόμητος και Αστέρας έχουν τα τελευταία χρόνια γίνει ασφαλείς και βέβαια επιθυμητοί προορισμοί για τους ποδοσφαιριστές. Για να μην πούμε πόσοι είναι εκείνοι που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο.

10. Ο κόσμος. Λίγοι και πιστοί που λένε. Λίγοι και με κοινό στόχο. Και εδώ. Πώς θα δημιουργηθεί μια νέα γενιά οπαδών που θα είναι μόνο Ατρόμητος, μόνο Αστέρας. Το στοίχημα είναι καθοριστικό για τη συνέχειά τους.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλούς λόγους να παρακολουθεί το παιχνίδι που θα γίνει στο Περιστέρι. Γιατί είναι μια προσπάθεια για επιστροφή δύο ομάδων που τού έχουν προσφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια. Στην υπερβολή του έστω, ίσως να του έχουν προσφέρει τα περισσότερα από όλους. Διότι όταν το έκαναν, δεν το περιμέναμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ