Ο Βασιλειάδης έστειλε στη FIFA το… πιστόλι του Σαββίδη

Ο Βασιλειάδης έστειλε στη FIFA το… πιστόλι του Σαββίδη

Επιστολή προς τον απεσταλμένο της παγκόσμιας ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Μπγιόρν Βασάλο, έστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι ο βασικός λόγος αφορά την ενέργεια του προέδρου του ΠΑΟΚ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με επιστολή του προς τον επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Μπγιορν Βασάλο, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διακόψει το πρωτάθλημα, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι κύρια αφορμή αποτελεί η παρουσία του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση πηγαίνει και τυπικά στα χέρια των υπερκείμενων δυνάμεων του ποδοσφαίρου μας, με την τιμωρία του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, αλλά και της ομάδας του, να αναμένεται πολύ σκληρή.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Θέμα: «Διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου»

Αγαπητέ Μπγιόρν,

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους πραγματοποιήσαμε μαζί τεράστια πρόοδο με στόχο να θεσπίσουμε νέους κανόνες σχετικά με τη διαφάνεια, την ανάληψη ευθυνών και την αυστηροποίηση των ποινών.  Ωστόσο, το ελληνικό ποδόσφαιρο βιώνει τεταμένες στιγμές κατά τη διάρκεια των τελευταίων αγώνων, με το τελευταίο περιστατικό να λαμβάνει χώρα χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο ελληνικός και ο διεθνής Τύπος έφεραν στο φως της δημοσιότητας πολλές φωτογραφίες του Προέδρου και Μεγαλομετόχου του ΠΑ.Ο.Κ., κ. Ιβάν Σαββίδη, στις οποίες εισβάλει ένοπλος στον αγωνιστικό χώρο.

Ως εκ τούτου, με βάση τα χθεσινά γεγονότα καθώς και πολυάριθμα γεγονότα των τελευταίων αγώνων, αναγκάζομαι να αποφασίσω να σταματήσω το ελληνικό πρωτάθλημα για να διασφαλίσω την ασφάλεια των οπαδών, των ποδοσφαιριστών και όλων όσων συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Επισυνάπτεται η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Με εκτίμηση,

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ