Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της Superleague μετά την τιμωρία του ΠΑΟΚ

Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της Superleague μετά την τιμωρία του ΠΑΟΚ

Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της Superleague μετά το πέρας της 24ης αγωνιστικής (απομένει το Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός), μετά την αφαίρεση από τον ΠΑΟΚ 3 βαθμών για τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία και την μη διεξαγωγή του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό και την κατακύρωση του αγώνα υπέρ των Ερυθρόλευκων

Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν που έφτασε πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία 33 χρόνια, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, έπεσε «θύμα» της αλητείας του ίδιου του του κόσμου, ο οποίος όχι μόνο δεν προστάτεψε την ομάδα, αλλά της στέρησε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην πορεία πρωταθλητισμού που έκανε ο Δικέφαλος μέχρι την Κυριακή του ντέρμπι (25/02). Ενός ντέρμπι που στιγματίστηκε από τον τραυματισμού του προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, αλλά και τον «πόλεμο» στα πέριξ της Τούμπας.

Μάλιστα, η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου για την τιμωρία του ΠΑΟΚ με -3 βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και την κατακύρωση του μη τελεσθέντος αγώνα (με τέρματα 0-3) υπέρ της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ήρθε μόλις μία ημέρα μετά την ήττα του Δικέφαλου του Βορρά από τον Αστέρα στην Τρίπολη (3-2). Πλέον η κορυφή του πρωταθλήματος βάφεται Κιτρινόμαυρη με τον ΠΑΟΚ εκεί που προπορευόταν, να έχει βρεθεί εν μία νυκτί στο -5 και να υποδέχεται την ΑΕΚ στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή 11/03 (Αν δεν κερδίσει την έφεση που θα καταθέσει προκειμένου να μειωθεί η ποινή του).

Η βαθμολογία της Superleague (με τις πρωτόδικες αποφάσεις) διαμορφώνεται ως εξής:

1. A.E.K. 54
2. Π.Α.Ο.Κ. 49 **
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 47*
4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 46
5.Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 32
6.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 32
7.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 32
8.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 31
9.ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30
10.ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 29
11.ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 29
12.Α.Ε.Λ. 25
13.ΛΑΜΙΑ 23
14.Α.Ο.Κ. 19
15.ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 16
16.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 10

*Εκκρεμεί για τον Ολυμπιακό η τελεσίδικη απόφαση για την αφαίρεση 3 βαθμών, που αποφάσισε το Πειθαρχικό όργανο της Superleague, για τον αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ.  Η εκδίκαση της έφεσης των Ερυθρολεύκων για την πρωτόδικη απόφαση σύμφωνα με την οποία τους έχει επιβληθεί ποινή -3 βαθμών, δύο παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και 90.000 ευρώ χρηματικό, θα εκδικαστεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου.

** Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα καταθέσει άμεσα έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ώστε να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες επιστροφής των βαθμών, αλλά και παρουσίας του κόσμου της ομάδας στο επικείμενο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Ενώ δεν αποκλείεται να απευθυνθεί μέχρι και στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ εάν δεν δικαιωθεί ούτε από το δευτεροβάθμιο όργανο.

Η βαθμολογία της Super League όπως εμφανίζεται στο επίσημο site 

Οι εναπομείναντες αγώνες των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος της σεζόν:

25η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Πλατανιάς-Ολυμπιακός
Πανιώνιος-Ατρόμητος

26η αγωνιστική

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

27η αγωνιστική

Πλατανιάς-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Κέρκυρα
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος

28η αγωνιστική

ΑΕΚ-Λεβαδειακός
ΠΑΟΚ-Ξάνθη
Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός
Ατρόμητος-Πλατανιάς

29η αγωνιστική

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Κέρκυρα-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός
Λεβαδειακός-Ατρόμητος

30η αγωνιστική

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ-Πλατανιάς
Ατρόμητος-Κέρκυρα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ