ΑΕΚ – ΜΙΛΑΝ 0-0

ΑΕΚ – ΜΙΛΑΝ 0-0

Νέα μεγάλη εμφάνιση από την ΑΕΚ κόντρα στη Μίλαν (0-0) με τους "κιτρινόμαυρους" να βάζουν και πάλι δύσκολα στους "ροσονέρι"

Η ΑΕΚ ήταν και πάλι εντυπωσιακή απέναντι στη Μίλαν, με τους «κιτρινόμαυρους» να κατακτούν την ισοπαλία (0-0) στο μεγάλο ματς που έγινε στο ΟΑΚΑ.
Η «Ένωση» είχε μεγάλα διαστήματα στο ματς που ήταν καλύτερη απ’ τους «ροσονέρι» και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως η ελληνική ομάδα δεν έχασε κανένα απ’ τα δύο ματς με τους Ιταλούς.

Η Μίλαν είχε την ευκαιρία με το δοκάρι του Μοντολίβο, αλλά καλές φάσεις είχαν και οι «κιτρινόμαυροι», τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση και μάλιστα η ΑΕΚ είναι στο κόλπο και για την πρώτη θέση του γκρουπ.

Η βραδιά ήταν μαγική κι ονειρεμένη για την «Ένωση» και τους 45.000 φίλους της που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, καθώς η ΑΕΚ κοίταξε στα «μάτια» τον μεγάλο της αντίπαλο όπως είχε κάνει και στο Μιλάνο.

Αναμφίβολα ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για τον «δικέφαλο» και σημαντικό μερίδιο γι’ αυτή την επιτυχία έχει ο Μανόλο Χιμένεθ.

Με την ίδια «συνταγή» ο Ισπανός

Ο προπονητής της ΑΕΚ αποφάσισε να «βαδίσει» σε σίγουρα «μονοπάτια» επιλέγοντας για την ομάδα του, διάταξη με τρεις στόπερ. Οι Βράνιες, Τσόσιτς και Μπακάκης ήταν η τριάδα στα μετόπισθεν με τον Ισπανό τεχνικό να επιλέγει αυτό που όλοι περίμεναν δηλαδή το 3-5-2.

Μάλιστα με βάση την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, ο Χιμένεθ είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος, βλέποντας την ομάδα του να ελέγχει το ρυθμό και να μην αντιμετωπίζει προβλήματα.

Οι κινήσεις του Λόπες

Η ΑΕΚ βρήκε επιλογές στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού με κινήσεις του Λόπες από το αριστερό άκρο. Ο αμυντικός της «Ένωσης» έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο προκαλώντας προβλήματα στην αμυντική γραμμή των «ροσονέρι». Ο Λόπες ήταν μάλιστα αυτός που είχε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με το σουτ που έκανε στο 14’, τεστάροντας την ετοιμότητα του Ντοναρούμα.

Ακολούθησαν το πλάνο οι «κιτρινόμαυροι»

Οι «κιτρινόμαυροι» ακολούθησαν με μεγάλη προσοχή το πλάνο του Χιμένεθ, δίνοντας πολύ μεγάλη προσοχή στις εντολές του Ισπανού. Ο προπονητής της ΑΕΚ δεν ήθελε να βρει χώρους η Μίλαν και κρίνοντας απ’ την εικόνα των πρώτων 45 λεπτών, κατάφερε να περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους Ιταλούς.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν ν’ απειλήσουν την αμυντική γραμμή της «Ένωσης» επιλέγοντας να παίξυν απ’ τα δεξιά. Η «στόχευση» των «ροσονέρι» αφορούσε τον Μπακάκη, με τον Μπορίνι ν’ ανεβαίνει σ’ αρκετές περιπτώσεις. Επί της ουσίας όμως η ΑΕΚ πέρασε ένα ήσυχο πρώτο ημίχρονο, καθώς η Μίλαν δεν κατάφερε να γίνει απειλητική.

Η πίεση της Μίλαν και το δοκάρι του Μοντολίβο

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν διαφορετική μέχρι το εξηκοστό λεπτό, καθώς  Μίλαν  έδειξε πως ήταν αποφασισμένη να πιέσει την ΑΕΚ. Η ιταλική ομάδα ανέβασε ρυθμό, είχε πολύ καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας κι ανάγκασε τους «κιτρινόμαυρους» να οπισθοχωρήσουν αρκετά μέτρα.

Το δεκάλεπτο 50’ – 60’ ήταν δύσκολο για την  «Ένωση», καθώς οι «ροσονέρι» κράτησαν μπάλα, «πάτησαν» στην περιοχή του Ανέστη και είχαν και τη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Μοντολίβο.

Οι αλλαγές του Χιμένεθ βοήθησαν την ΑΕΚ

Ο προπονητής της ΑΕΚ έκανε τις κινήσεις του απ’ τον πάγκο, βλέποντας τη Μίλαν να επιβάλει τον ρυθμό της και η αλήθεια είναι πως ο Ισπανός βοήθησε την ομάδα του να ισορροπήσει το ματς.

Τόσο ο Λιβάγια που μπήκε στη θέση του Χριστοδουλόπουλου όσο και ο Γαλανόπουλος που πέρασε στο παιχνίδι αντί του Μπακασέτα, έδωσαν τρεξίματα κι ένταση στους «κιτρινόμαυρους».

Μετά το 65’ η ΑΕΚ ξαναμπήκε στο ματς και έβγαλε και κόντρες, απειλώντας την εστία του Ντοναρούμα. Αν μάλιστα οι παίκτες της «Ένωσης» ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, ίσως να είχαν καλύτερες προϋποθέσεις για να σκοράρουν .

Το αξιοσημείωτο είναι πως η «Ένωση» έβγαλε αρκετές αντεπιθέσεις από τα δύο άκρα, προκαλώντας «ρήγματα» στην αμυντική γραμμή των «ροσονέρι», αλλά τελικά δεν κατάφερε  βρει το γκολ που θα της χάριζε τη νίκη. Η ουσία όμως είναι πως ήταν μια μεγάλη βραδιά για την ΑΕΚ, κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Μίλαν.

Το κλειδί Η ΑΕΚ έπαιξε με την ίδια νοοτροπία που είχε στο Μιλάνο και δεν έδωσε χώρους στη Μίλαν. Ο Χιμένεθ έμεινε πιστός στο ίδιο πλάνο και αν μη τι άλλο δικαιώθηκε, μ’ ένα ακόμα σπουδαίο αποτέλεσμα.

10άρι Ο Λόπες έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και ήταν ο άνθρωπος για όλες τις «δουλειές» στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Μεγάλη εμφάνιση απ’ τον αμυντικό της ΑΕΚ, ήταν ο κορυφαίος παίκτης της «Ένωσης».

Στον πάγκο Ο Κουτρόνε πήρε την ευκαιρία απ’ τον Μοντέλα, αλλά η εμφάνιση του δεν ήταν καλή. Ο επιθετικός των «ροσονέρι» έμεινε σε…ρηχά νερά και σωστά αντικαταστάθηκε απ’ τον Μοντέλα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Γιατί κόουτς; Ο Λιβάγια ήταν πολύ δραστήριος όταν ο Χιμένεθ τον πέρασε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο κι έδειξε πως μπορούσε να έχει θέση στο αρχικό σχήμα των «κιτρινόμαυρων».

Διαιτητής: Κανένα πρόβλημα για τον Ντε Σόουζα. Πολύ καλή η διαιτησία του Πορτογάλου.

ΑΕΚ 0 – ΜΙΛΑΝ 0

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Μανουέλ Ντε Σόουζα (Πορτογαλία).

Βοηθοί: Μεσκίτα, Σάντος (Πορτογαλία).

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Γκοντίνιο, Βερίσιμο (Πορτογαλία).

ΑΕΚ: (Μανόλο Χιμένεθ) Ανέστης, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες, Λόπες, Μπακασέτας (66’ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (60’ ΛΙβάγια), Αραούχο (79’ Γιακουμάκης).

ΜΙΛΑΝ: (Βιτσέντσο Μοντέλα) Ντοναρούμα, Μουσάκιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Μπορίνι, Μοντολίβο, Τσαλχάνογλου, Λοκατέλι (67’ Κεσί), Ροντρίγκες, Σίλβα (81’ Κάλινιτς), Κουτρόνε (46’ Σούσο).

ΓΚΟΛ –

ΚΙΤΡΙΝΕΣ 58’ Τσόσιτς /  18’ Μουσάκιο, 41’ Λοκατέλι,

 

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ