Ολυμπιακός: Σενάριο για τον Σίμον Όλσον

Ολυμπιακός: Σενάριο για τον Σίμον Όλσον

Ο 24άχρονος box to box της Έλφσμποργκ στο… κόκκινο ραντάρ, σύμφωνα με τους συμπατριώτες του

Μεταγραφικό σενάριο από τη Σουηδία για τον Ολυμπιακό. Και στο προσκήνιο ένας ποδοσφαιριστής που όπως φαίνεται αποτελεί αυτή την εποχή ένα από τα πιο hot ονόματα της Σκανδιναβικής αγοράς. Ο Σίμον Όλσον που μένει ελεύθερος τον Δεκέμβρη από την Έλφσμποργκ και που ήδη συζητιέται σε μπόλικα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Μεταξύ  μας όχι άδικα.  Ήταν ένα από τα πρόσωπα που υπέγραψαν το ποδοσφαιρικό έτος 2020 για τη Σουηδία. Ο 24άχρονος box to box της Έλφσμποργκ. Ο εγκέφαλος της ομάδας-έκπληξη που από την… εξωτερική πλασαρίστηκε 2η στο πρωτάθλημα της χώρας της. Ήταν 8η το 2019. Άλλαξε επίπεδο μέσα σε μια χρονιά. Και δεν ήταν μόνο η διαδρομή της στο πρωτάθλημα. Έφτασε και μια ανάσα από τον τελικό του κυπέλλου ( έχασε το εισιτήριο στην παράταση του ημιτελικού με τη Γκέτερμποργκ). Σεζόν όνειρο για ένα κλαμπ που συστήθηκε για τα καλά στο κοινό την δεκαετία 2004-14 αλλά που από τότε έψαχνε έναν τρόπο για τη δική του ολική επαναφορά.

Το limit up της Έλφσμποργκ  λογικά σχημάτισε και ένα πολύ ενδιαφέρον ντόμινο και για τους βασικούς ποδοσφαιριστές της. Ο Όλσον ήταν στην πρώτη γραμμή. Με 34 συμμετοχές, 4 γκολ, 5 ασίστ. Και με τεράστια επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του Τζίμι Τελίν. Ένα «8άρι» με μπόι 1.85μ και με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων κεντρικών χαφ. Με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Με τρεξίματα. Και με… bonus μια λεπτομέρεια που τον κάνει ακόμη πιο επίκαιρο στις μεταγραφικές συζητήσεις. Το γεγονός ότι το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Δεκέμβρη (όταν και τελειώνει η ποδοσφαιρική σεζόν στη Σουηδία).

Έχουν γραφτεί για εκείνον ήδη ομάδες από τη Γερμανία, αλλά και από την Αγγλία (Τσάμπιονσιπ).  Ένα τιτίβισμα  από τη Σουηδία –που επικαλείται κάποιοι σχετικό δημοσίευμα- ενέπλεξε στους ενδιαφερόμενους και τον Ολυμπιακό. Κατά πόσο ευσταθεί; Θα φανεί. Το σίγουρο είναι πως οι Ερυθρόλευκοι, αν και δεν έχουν παρελθόν αναζητήσεων στη Σκανδιναβία εσχάτως έχουν απλώσει τις κεραίες τους και εκεί. Υπήρξαν από πέρσι το καλοκαίρι μια σειρά από δημοσιεύματα που σχετίζονταν κυρίως με ποδοσφαιριστές από τη Νορβηγία.

Όπως το σίγουρο είναι ότι για τον Όλσον είχε γραφτεί πριν από έναν χρόνο ότι τον ήθελε όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. «Πράγματι, υπάρχει ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι σύντομα ο Ολσον θα πάρει μεταγραφή σε σύλλογο που αγωνίζεται εκτός Σουηδίας. Δεν ξέρω ακόμα πότε θα συμβεί, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα γίνει», είχε δηλώσει τότε ο διευθυντής της Ελφσμποργκ, Στέφαν Αντρέασον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ