ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Ρίσκο με τον άπειρο Ιταλό Φάμπρι στην Τούμπα!

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Ρίσκο με τον άπειρο Ιταλό Φάμπρι στην Τούμπα!

Ο 37χρονος Ιταλός διαιτητής Μίκαελ Φάμπρι θα διευθύνει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα. Τι «δείχνει» η πορεία του και έλλειψη ευρωπαϊκών εμπειριών.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτητής ανακοίνωσε τον διαιτητή του εξ αναβολής ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τον 37χρονο Ιταλό Μίκαελ Φάμπρι, ο οποίος θα σφυρίξει για πρώτη φορά αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Φάμπρι είναι διεθνής, 2ης κατηγορίας, αλλά δεν έχει σφυρίξει ποτέ στην καριέρα του αγώνα επιπέδου Champions League. Φέτος, έχει διαιτητεύσει σε μόλις 7 παιχνίδια. Ενα στο Europ League (Ερυθρός Αστέρας – Γάνδη 2-1), τέσσερα στη Serie A και δύο στη Serie B, με πιο πρόσφατο το παιχνίδι Σασουόλο-Τζένοα 2-1 (06/01).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αναμέτρηση Ερυθρός Αστέρας – Γάνδη ήταν η πρώτη και μοναδική του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς από εκεί και πέρα, έχει στο παλμαρέ του μόνο δύο παιχνίδια προκριματικών του Europa (5/07/2019 Ντομζάλε-Μάλμε 2-2 και 08/08/2019 Πιούνικ Γερεράν-Γουλβς 0-4)!

Συνολικά έχει διευθύνει 87 αγώνες της Serie A, έχοντας μοιράσει 400 κίτρινες κάρτες και 14 κόκκινες, ενώ έχει υποδείξει και 28 πέναλτι!

Γενικώς, φαίνεται μία εξαιρετικά… παράτολμη και όχι ενδεδειγμένη επιλογή, για ένα ντέρμπι με τόσες πολλές ιδιαιτερότητες. Κόντρα στις επιλογές των τελευταίων μηνών, που ήταν διαιτητές της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μένει να φανεί εάν η επιλογή του Κλάτενμπεργκ θα τον δικαιώσει ή θα προκαλέσει νέα προβλήματα στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από εκεί και πέρα, όπως ανακοινώθηκε από την ΚΕΔ, βοηθοί του Φάμπρι θα είναι οι συμπατριώτες του, Μάουρο Βιβέντσι και Αλεσάντρο Λο Σίσερο, 4ος ο Τάσος Παπαπέτρου, VAR ο Τζιαμπάολο Καλβαρέζε και VAR και βοηθός Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου από την Αρκαδία. Με τον Κλάτερνμπεργκ να αναλαμβάνει ο ίδιος τον ρόλο του παρατηρητή.

6η Αγωνιστική – Τετάρτη 13/1 
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός
Διαιτητής: Μίκαελ Φάμπρι
Βοηθοί: Μάουρο Βιβένζι, Σισέρο Αλεσαντρόλο
4ος: Αναστάσιος Παπαπέτρου
VAR: Τζιανπάουλο Καλβαρέσε
AVAR: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου
Παρατηρητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ

Ο ΚΡΟΑΤΗΣ ΜΠΕΜΠΕΚ ΣΤΟ ΑΡΗΣ-ΑΕΚ

Παράλληλα η ΚΕΔ γνωστοποίησε και πως στο ματς της Πέμπτης ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ θα σφυρίξει ο Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ, ο οποίος είχε διευθύνει και το παιχνίδι των Κίτρινων με τον Ολυμπιακό, τον Νοέμβριο.

Ο Μπέμπεκ είναι διαιτητής με σημαντική διεθνή εμπειρία και κατά το παρελθόν έχει διευθύνει διεθνείς αγώνες ελληνικών ομάδων, μεταξύ των οποίων την αλησμόνητη νίκη του Άρη επί της Ατλέτικο στη Μαδρίτη (3-2), το 2010.

8η Αγωνιστική – Πέμπτη 14/01
Άρης – ΑΕΚ
Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
Βοηθοί: Γκόραν Πατάκι, Μπόγιαν Ζομπενίτσα
4ος: Αθανάσιος Τζήλος
VAR: Γκόραν Γκαμπρίλο
AVAR: Πολυχρόνης Κωσταράς

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ