Κάποτε με διαιτησίες τύπου…  Ευαγγέλου, ο Παναθηναϊκός χαλούσε κόσμο

Κάποτε με διαιτησίες τύπου… Ευαγγέλου, ο Παναθηναϊκός χαλούσε κόσμο

Κι εδώ που τα λέμε… καλά έκανε. Διότι οι διαιτησίες σαν αυτή που είχε ο Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη, ήταν ο… κανόνας. Και ο Παναθηναϊκός όφειλε, από τη στιγμή που ο μεγάλος του αντίπαλος είχε τέτοια αντιμετώπιση από τη διαιτησία, να «φωνάζει». Να χαλάει κόσμο. Να βγάζει ανακοινώσεις και να κάνει «φασαρία» για τον κατ’ […]

Κι εδώ που τα λέμε… καλά έκανε. Διότι οι διαιτησίες σαν αυτή που είχε ο Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη, ήταν ο… κανόνας. Και ο Παναθηναϊκός όφειλε, από τη στιγμή που ο μεγάλος του αντίπαλος είχε τέτοια αντιμετώπιση από τη διαιτησία, να «φωνάζει». Να χαλάει κόσμο. Να βγάζει ανακοινώσεις και να κάνει «φασαρία» για τον κατ’ εξακολούθηση… βιασμό των ποδοσφαιρικών κανονισμών.

Και ξαφνικά, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός φεύγει με τη νίκη από τη Νέα Σμύρνη, με τον διαιτητή να έχει κλείσει τα μάτια σε πέναλτι μαρς του Φιγκέιρας στις καθυστερήσεις, από τον Παναθηναϊκό ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Θα πει κάποιος… εδώ δεν ξέρει αν θα υπάρχει αύριο, με τη διαιτησία θα ασχολείται; Η απάντηση είναι απλή. Υπήρχαν κι άλλες φορές που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, που ήταν πνιγμένος στα χρέη, που το μέλλον του – αγωνιστικό και μη – ήταν αβέβαιο. Όμως πάντα έβγαζε αντίδραση όταν έβλεπε είτε να τον αδικούν, είτε να ευνοούν τον μεγάλο του αντίπαλο.

Αν στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως ο Ολυμπιακός έπαψε να είναι ο μεγάλος τους αντίπαλος, κάνουν λάθος. Αν θεωρούν πως δεν πρέπει να ασχολούνται με το τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα και πως ο καθένας παίρνει βαθμούς – όταν για παράδειγμα στην Κέρκυρα δεν έδωσαν καθαρό πέναλτι στον Παναθηναϊκό και αποβολή στους γηπεδούχους – επειδή έχουν να αντιμετωπίσουν άλλα προβλήματα, τότε ας μην παίζουν στο πρωτάθλημα.

Αν, πάλι, έπαψαν να θεωρούν εαυτούς ανταγωνιστές του τίτλου, τότε ας φύγουν από τον Παναθηναϊκό. Οι άνθρωποι που ηγούνται, εργάζονται, απασχολούνται στον Παναθηναϊκό είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να νιώθουν από Παναθηναϊκό. Να θεωρούν εαυτούς ως μέλη ενός συλλόγου που ο μοναδικός στόχος είναι να παίρνει τίτλους, σε όποια οικονομική κατάσταση κι αν βρίσκεται.

Και να πηγαίνει κόντρα σε όλα εκείνα που επί είκοσι χρόνια τον έκαναν πολλές φορές αντικείμενο χλευασμού, με ατάκες όπως… «φτιάξτε ομάδα να κερδίζετε και τη διαιτησία». Ο ρόλος του κομπάρσου δεν ανήκει και δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται, καλό θα είναι να φύγουν μια ώρα αρχύτερα από τον σύλλογο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ