Βασιλειάδης: «Χυδαιολογία και ατόπημα Ζουράρι – Κακό το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας»

Βασιλειάδης: «Χυδαιολογία και ατόπημα Ζουράρι – Κακό το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας»

Ο Γιώργος Βασιλειάδης κατέκρινε το χουλιγκανικό ξέσπασμα του Ζουράρι, μίλησε για το επίπεδο της διαιτησίας και την προσπάθεια βελτίωσης, επιβεβαίωσε την τιμωρία της ΑΕΚ για τις μετακινήσεις και υποστήριξε ότι... «η Κυβέρνηση δεν έχει στοχοποιήσει τον Ολυμπιακό»!

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM» παραχώρησε ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού καυτηρίασε το υβρεολόγιο του παραιτηθέντα υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, κάνοντας λόγο για «χυδαιολογία» και για «ατόπημα». Μίλησε για τη διαιτησία, τονίζοντας ότι δεν είναι σε καλό επίπεδο και παράλληλα απάντησε στις καταγγελίες του Ολυμπιακού για «υπόκοσμο που αλλοιώνει αποτελέσματα». Επίσης… απολογήθηκε για τη φράση του «ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα», ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε ότι η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει τους Ερυθρόλευκους!

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις, χαρακτήρισε «επιταγή του νόμου» την τιμωρία της ΑΕΚ για την παραβίαση των απαγορεύσεων και παράλληλα επεσήμανε πως «Θα πρέπει να δούμε συνολικά το θέμα των μετακινήσεων. Δεν μας τιμά αυτό που συμβαίνει, είναι προβληματικό».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης:

Για τη δήλωση Ζουράρι: «Είχα μιλήσει για ατόπημα και την πρώτη φορά. Ήταν λάθος ακόμη κι αν το έκανε για λόγους αστεϊσμού. Πέρα από το γεγονός ότι προσβάλει τους φίλους δύο ιστορικών ομάδων, είναι πράγματα που δεν πρέπει να λέγονται και δεν πρέπει να επικροτούνται. Δίνουμε μάχη να φύγει η χυδαιολογία από τα γήπεδα κι όταν αναπαράγεται από μας είναι πρόβλημα. Είναι γνωστός ο λόγος και η καυστικότητα του κ. Ζουράρι, είναι ένας άνθρωπος με πολύ χιούμορ που δέχεται και πειράγματα με χαμόγελο, αλλά εδώ είναι λάθος. Είναι μεγάλο ατόπημα και σαφέστατα δεν εκφράζει την κυβέρνηση και την πολιτική της στον αθλητισμό».

Για την παραίτηση του Ζουράρι και αν θα γίνει δεκτή από τον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν νομίζω ότι δεν θα γίνει δεκτή, αλλά αυτό είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού. Δεν θέλω να σταθώ σε αυτό».

Για το ότι δεν έχει ζητήσει ακόμη συγνώμη ο Ζουράρις: «Νομίζω ότι θέτοντας την παραίτηση σου αυτόματα καταλαβαίνεις και το λάθος σου. Έχει καταδικαστεί από όλο τον πολιτικό κόσμο αυτή η δήλωση σε βάρος των φίλων του Ολυμπιακού και του Άρη».

Για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τη διαιτησία: «Δεν θα παρουσιάσω το κρέας ψάρι, ούτε ότι έχουμε φοβερές διαιτησίες χωρίς λάθη. Όμως πολλές φορές γίνεται πολύ κακό για το τίποτα, μόνο και μόνο για να γίνεται ντόρος. Το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας δεν είναι καλό. Υπήρχε ένα λάθος σύστημα που δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Όλα αυτά θα αλλάξουν και θα λυθούν με τη χρήση βίντεο assistant referee. Προφανώς η κατάσταση είναι προβληματική, αλλά και ο κόσμος δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που τον οδηγούν σε ακρότητες. Στη διαιτησία είμαστε σε κατάσταση πιο εξομαλυμένη. Το επίπεδο διαιτησίας δεν είναι καλό, ίσως και ως αποτέλεσμα του εσφαλμένου τρόπου που λειτουργούσε χρόνια. Με ανθρώπους που δεν εκπαιδεύονταν σωστά, που φοβόντουσαν… Ελπίζω με την εγκατάσταση και χρήση του VAR να βελτιωθούν τα πράγματα. Μιλάμε για μια φάση χθες, που στο τέταρτο ριπλέι καταλαβαίνεις πως υπήρχε πέναλτι».

Για την αναφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός πως «ο υπόκοσμος αλλοιώνει αποτελέσματα»: «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε να υπάρχουν σκιές κι έχω πει κι από το βήμα της Βουλής ότι έχουμε ακόμη πολλά πράγματα να κάνουμε. Σε αυτό το πλαίσιο εμμένουμε. Όσοι φωνάζουν για τη διαιτησία δεν θέλουν απαραίτητα το VAR και το απαξιώνουν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, μέσω στοχευμένης αρθρογραφίας. Αν υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Για την κλήση σε απολογία του Πλατανιά για παράπονα για τη διαιτησία, ενώ άλλες ομάδες δεν έχουν κληθεί: «Αν έχει στείλει φάκελο ή καταγγελία η ΚΕΔ ή εγώ, δεν γίνεται πάντα γνωστό. Όλα ξεκινούν από το λάθος του καλοκαιριού, που τα περιστατικά αναφοράς για τη βία, αντί να πάνε στην πειθαρχική επιτροπή πάνε στην επιτροπή δεοντολογίας, που θα βγάλει μια απόφαση μετά από 50 χρόνια. Είναι λάθος στα κανονιστικά έγγραφα της ΕΠΟ, που θα πρέπει να το διορθώσει. Αν το έκανε για πρώτη φορά η ΚΕΔ, καλύτερα αργά παρά ποτέ. Εφόσον δεν έχουν κληθεί κι άλλες ΠΑΕ, είναι λάθος. Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία, γιατί είναι ανούσια και δεν βοηθά στην επόμενη μέρα. Ο κ. Περέιρα προσπαθεί να κάνει το καλύτερο με το υλικό που υπάρχει. Υπάρχουν βαριές τιμωρίες όταν υπάρχουν λάθη, κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει. Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη προφανώς».

Για τη δήλωσή του ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα: «Το είπα καθαρά για αγωνιστικούς λόγους. Μην κοροϊδευόμαστε, έχω δηλώσει ότι είμαι φίλος του Ολυμπιακού. Η διοίκηση του Ολυμπιακού προσπαθεί να δημιουργήσει ότι υπάρχει θέμα Κυβέρνησης με τον Ολυμπιακό. Γίνεται μια προσπάθεια πολιτικοποίησης του ποδοσφαίρου. Είναι λάθος και δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά. Να θυμίσω ότι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν φάει πρόστιμα και τιμωρίες. Υπάρχει ισονομία προς όλους. Αν πούμε ότι υπάρχει σχέδιο κυβέρνησης κατά μιας ομάδας θα τρελαθούμε. Υπάρχει μια τεταμένη κατάσταση ανάμεσα στη δικαιοσύνη και τον κ. Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός πού μπλέκεται; Για άλλους λόγους και για άλλους σκοπούς προσπαθούν να βάλουν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ειδικά στο ποδόσφαιρο χαίρομαι να λέω ότι έχουν παράπονα όλοι».

Για την τιμωρία της ΑΕΚ για μετακίνηση οπαδών στο ματς με τον Παναιτωλικό και τη μη τιμωρία του ΠΑΟΚ: «Δεν υπάρχει σκέψη, υπάρχει επιταγή του νόμου. Είναι ο νόμος Γερουλάνου και δυστυχώς θα πρέπει να γίνει η χρήση του. Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Θα πρέπει να δούμε συνολικά το θέμα των μετακινήσεων. Δεν μας τιμά αυτό που συμβαίνει, είναι προβληματικό. Τα όρια μεταξύ οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης είναι πολλές φορές από λεπτά ως αστεία. Υπάρχουν ευθύνες. Αν μπουν 200 συνεννοημένοι μέσα και μετά βγάλουν τα πανό, πώς μπορεί να το ξέρει και η αστυνομία; Έχω στο μυαλό μου να γίνει μια συνάντηση με τις μεγάλες ΠΑΕ και τη λίγκα, να δούμε πώς θα πάμε ως το τέλος της σεζόν και να βάλουμε ένα πλαίσιο με μεγάλα πρόστιμα. Στη Νέα Σμύρνη και το Πανιώνιος-ΠΑΟΚ υπήρχε απαγόρευσης οργανωμένης μετακίνησης. Είναι γνωστό στις τάξεις των οπαδών ότι οι οπαδοί του Πανιωνίου με αυτούς του ΠΑΟΚ δεν παίζουν ξύλο. Σε κάθε περίπτωση επιτρεπόταν η μεμονωμένη μετακίνηση. Στη Λιβαδειά δεν επιτράπηκε στην ΑΕΚ λόγω του ιστορικού εκεί πέρα. Δεν ξυπνάω κάθε πρωί και λέω «τι θα απαγορεύσω σήμερα». Υπάρχουν οι σχετικές εισηγήσεις. Έχω πάρει την πρωτοβουλία για μία ομάδα εργασίας που θα νομοθετήσει για την επόμενη μέρα. Τοποθετούμαι υπέρ των μετακινήσεων, αλλά θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Το επόμενο διάστημα θα προκαλέσω μια σύσκεψη, αλλά να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους».

Για τον τελικό Κυπέλλου στο μπάσκετ: «Περιμένω την εισήγηση της ομοσπονδίας. Έχω την αίσθηση πως έχουν κάτι καλό στο μυαλό τους για να έχουμε μια γιορτή μετά και τις περσινές ασχήμιες. Τώρα αν θα είναι με μαθητές, αν θα είναι με τους Πελαργούς, θα το δούμε… Ενδεχόμενα θα υπάρχουν και φιλοξενούμενοι οπαδών των δύο ομάδων, οι κάτοχοι των καλών εισιτηρίων διαρκείας. Φαίνεται πως φέτος τα πράγματα πάνε καλύτερα. Έχει οριστεί η έδρα εδώ και καιρό, έχουν παρθεί όλα τα μέτρα για να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας η έδρα του τελικού και το προσεχές διάστημα θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ