7 μαγικές παραλίες σε ένα νησί μόλις μία ώρα από την Αθήνα

7 μαγικές παραλίες σε ένα νησί μόλις μία ώρα από την Αθήνα

Θέλετε να κάνετε πρόβα διακοπών μία ώρα από την Αθήνα για ένα διήμερο; Τότε δεν έχετε παρά να πάρετε το πλοίο από τον Πειραιά με προορισμό το Αγκίστρι. Ένας πολύ δημοφιλής προορισμός στον Αργοσαρωνικό με εντυπωσιακές παραλίες και χαλαρούς ρυθμούς.

Το Αγκίστρι είναι μικρό. Τόσο μικρό που το γυρνάς άνετα με το ποδήλατο σε μία μέρα. Τώρα που είπαμε ποδήλατο, αξίζει να (ξανα)αναφέρουμε ότι τα ποδήλατά σας ταξιδεύουν μαζί σας δωρεάν στα ferry boat του Σαρωνικού. Το πλοίο δένει στη Σκάλα, και από εκεί εννιά στους δέκα επισκέπτες του νησιού ξεκινούν για τις παραλίες, λεπτομέρειες για τις οποίες έχουμε παρακάτω.

Αν ξεκινήσετε από το λιμάνι, την πρώτη σας βουτιά θα την κάνετε σχεδόν σίγουρα στη Σκληρή. Μια μικρούλα, βοτσαλωτή παραλία, δέκα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι, με πεντακάθαρα νερά και ένα πλούσιο πευκοδάσος πίσω της.

Δεύτερη στάση είναι η παραλία-σταρ του νησιού, η Χαλικιάδα, η οποία απέχει άλλα 10 περίπου λεπτά από την Σκληρή. Η κατάβαση (καταρρίχηση, επί το ορθότερο) θα σας δυσκολέψει, αλλά το τοπίο θα σας αποζημιώσει: Λευκά βότσαλα, βαθιά, καταγάλανα νερά, απόκρημνα βράχια σκεπασμένα με πεύκα να την προστατεύουν. Θεωρητικά, η Χαλικιάδα είναι παραλία γυμνιστών. Στην πράξη επικρατούν… δημοκρατικά ήθη: Κάποιοι έρχονται με τα μαγιό τους, και μένουν με αυτά, κάποιοι παρασύρονται από το γενικότερο κλίμα και τα ξεφορτώνονται στην πορεία, κάποιοι έρχονται χωρίς μαγιό εξ αρχής, και όλοι συνυπάρχουν αρμονικά.

Εξωτικά νερά διαθέτουν και οι δύο άλλες σταρ του Αγκιστρίου, στο νότιο τμήμα του, η Μικρή και Μεγάλη Δραγονέρα. Η Μεγάλη είναι αμμουδερή και οργανωμένη, με beach bar για τις απαραίτητες προμήθειες, ενώ η Μικρή, βοτσαλωτή, προσφέρεται για ρομαντικότερες, πιο prive βουτιές. Τα πεύκα φτάνουν και στις δύο σχεδόν μέχρι το κύμα. Διαλέγετε και παίρνετε.

Εξωτικότερη των εξωτικών, και πρασινότερη των πρασίνων, η «μυστική» παραλία του νησιού, η Απόνησος, δεν είναι ακριβώς παραλία: είναι πεύκα, ατελείωτα πεύκα, που καταλήγουν σε βράχια που καταλήγουν σε θάλασσα, τα χρώματα της οποίας φέρνουν στο μυαλό το τιρκουάζ του Ιονίου. Οι φήμες θέλουν το ηλιοβασίλεμα που φαίνεται από εδώ να είναι το καλύτερο του Σαρωνικού.

Λίγο βορειότερα, πολύ κοντά στην Απόνησο, δύο ερημικές, βοτσαλωτές παραλίες, της Μαγκίζας και της Μπαριάμας, περιμένουν να τις εξερευνήσετε. Αν προτιμάτε άμμο, αλλά δε θέλετε να αποχωριστείτε τα βαθιά νερά, η επίσης καταπράσινη παραλία της Μάρεζας είναι η ιδανικότερη επιλογή.

Πηγή: Travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ